2020-36. Het einde ijsseizoen nadert!

En dan, bij het zien van de weersvoorspellingen over de maand september én het feit dat ik zelf ook nog een kleine week vakantie heb in deze maand, kom je tot de conclusie dat het seizoenseinde nu wel heel erg snel komt. En eerlijk gezegd voel ik het ook in alle spieren van mijn lichaam. Ik zit er he-le-maal doorheen. 
Gisteren op de terugweg van Dalmeden ging het licht bijna uit, zo moe! Ik heb inmiddels een goede nachtrust achter de rug en voel me weer genoeg uitgerust om er straks nog even op uit te trekken. Hangt wel van het weer af want dat is wel een dingetje aan het worden hoor! 
Deze maand blinkt namelijk en vooralsnog uit in wisselvallig weer. Weer waarop je niet kunt vertrouwen. 
En daarom bekijk ik het ook van dag tot dag. Best wel lastig ook. Je plaatst van te voren een schema op facebook, maar dat is nooit een zeker schema. Eigenlijk komt het in deze periode hier op neer; Ben ik vandaag danwel morgen ergens met de Snor geweest, bedenk dan wel dat het mogelijk de laatste keer van dit vreemde seizoen is geweest. Het zou namelijk zo maar kunnen. Dit geldt dan vooral voor de wijken in het Noorden. 

Mijn seizoen stopt in ieder geval rond 18 oktober.  Dat staat reeds vast!
Tot die datum blijf ik, behoudens mijn kleine vakantie op Schiermonnikoog (21 tot en met 25 september) nog rijden, mits het weer dat dus toelaat. En ook zal het schema na mijn vakantie niet meer het vetrouwde schema zijn. Vanaf 26 september ,(die dag heb ik afspraken) ga ik de snelweg bijvoorbeeld niet meer oversteken. En blijf ik vanaf dan dichter bij huis. Dit heeft te maken met de lange reistijden in samenhang met de mogelijk te behalen omzetten. 2 en een half uur heen en weer rijden voor een kleine omzet is niet reëel. Dan blijf ik liever in de "zuidelijke" helft. 

Dit betekent dat de ritten over bijvoorbeeld; Vossenbelt/Dalmeden/Bornsche Maten en andere noordelijk gelegen wijken vóór 20 september de Snor nog mogen verwachten, maar daarna vwb dit ijsseizoen niet meer worden aangedaan. 

En daarmee komt er een zo zoetjes aan een einde aan een turbulent seizoen. 

Ik heb mijn doel bijna gehaald. Dat wil zeggen; ik kan de winter in ieder geval  doorkomen. Het bijna zit 'm in het feit dat ik nog een paar andere zaken wil voor zijn. De Snor staat voor een zware reparatie, die naar alle waarschijnlijkheid veel geld zal kosten. Maar gelet op de opbrengsten van diezelfde Snor is dit gerechtvaardigd. En dus zal ik daarvoor mogelijk diep in de buidel moeten tasten. En verder zijn er nog wat lopende kosten. Maar ik ben er zeer wel van overtuigd dat ik het allemaal zal redden. Ik heb er dan ook vertrouwen in. 
Bovendien zal ik eerdaags met mijn foodtrailer bij de Plusmarkt ijsjes gaan doen. Als een soort presentatie van de foodtrailer voor het grote publiek. Dit is al enigszins besproken met de eigenaar van de Plusmarkt en vriend Kay. 

De presentatie voor het selecte en genodigde gezelschap is gepland op zondag 20 september a.s. Dan staan vriend Edwin (met zijn Podiumwagen) en ik op een terrein ergens te Hengelo onze wagens te tonen met een hapje en drankje terwijl er ook muziek is. Een select gezelschap omdat Covid nog onder ons is en wij graag de regels blijven handhaven zolang dat nodig is.

Afgelopen week heb ik elke dag gedraaid. Zo werkte ik veel voor TMZ en reed ik ook routes. Op TMZ het Hof draaide ik weer eens crêpes en op het Borsthuis schepte ik over de 400 bollen ijs. De routes over de Hengelose Es en Het Wilbert verliepen prima, alsook die over de Nijverheid.  Gisteren over Slangenbeek en omgeving (Dalmeden) deed ik het zelfs, gezien het weerbeeld, uitstekend! Waarbij zelfs de Snor nog een schoonmaakbeurt kreeg van Thijs. Thijs had met mij al weken geleden die afspraak gemaakt. Voor een ijsje zou de Snor een poetsbeurt krijgen. Ik was het eerlijk gezegd alweer vergeten, maar Thijs niet. Thijs hoorde de bel en snelde naar huis, haalde een emmer water met sop en een doekje op. En kwam vragend mijn kant op. "Oh ja, goed van jou, was het alweer vergeten' riep ik m toe. En liet m vervolgens zijn werk doen met een behoorlijk ijsje als beloning. 
Een mooie week derhalve. Of het vandaag tot een rit komt betwijfel ik. We gaan het zien.
   Thijs aan het poetsen! 

   Dalmeden
   TMZ het Borsthuis 
   TMZ Het Hof

De omzetten lopen terug. Het wordt stilaan kouder. De zon staat steeds lager. De eerste bladeren vallen. Het rode poloshirt is weer vervangen door de witte koksbuis. De vermoeidheid slaat weer toe en de spieren staan gespannen. Kortom; het einde van het ijsseizoen nadert. 

Dat ik vermoeid ben is logisch. Dat ben ik altijd aan het einde van een seizoen. Zaak is nu om nog 4 weken alles te geven. Nog 4 weken om mijn klanten te bezoeken. Daar komt ook nog een school bij. Een school welke door mij wordt uitgekozen om de daar aanwezige kinderen te voorzien van ijs. Omdat kinderen de Corona periode als bijzonder heftig hebben ervaren. Dat heb ik tijdens mijn routes kunnen opmaken. En ik ze met dat ijsje een hart onder de riem wil steken. 

Lieve mensen, lezers van mijn blog. Mijn seizoen loopt dus ten einde. Ik zal het eerst omarmen omdat ik dan weer kan uitrusten, maar o wee wanneer ik weer tot rust ben gekomen, dan al ga ik het werk weer missen. Het geluk is dat ik mijn kerstroutes nog zal hebben. En dus nog wat in het vooruitzicht heb!

Maar eerst nog 4 weken werk!

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food 
Hengelo 


Reacties

  1. Leuk om te lezen... “het leven van een ijscoman” keep up the good work. Volhouden tot het einde met een Shake-ontbijtje moet dat lukken ;-)) gr Peter.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts