2016-08. De restauratie week 2

Ik had het afgesproken,  zelfs beloofd. Ik zou iedereen die dat wilde weten, laten weten hoe de restauratie van de Spijkstaal ijskar verliep. En als ik iets beloof dan houd ik mij er ook aan. Trots als ik ben op het werk dat ik samen met mijn wijkgenoot doe, is het dan ook helemaal niet vervelend om dat met de volgers van Franky's ijs te delen. Meestal middels geplaatste foto's.  Over die wijkgenoot gesproken.  Vorige week meldde ik nog dat hij liever niet genoemd wilde worden, maar dat bleek een misverstand.  Benno, want zo heet de goede man, is afgelopen week bij het plaatsen van berichten op facebook over de restauratie al genoemd en daardoor ook bekend geworden. Benno is slim. Benno maakt alles passend en weet met handige trucjes het gewenste resultaat te bereiken.  Erg handig om hem erbij te hebben. En ik? Ik probeer zoveel als kan te helpen. Maar, zoals bekend ben ik al dan niet gezegend met die twee linkerhanden. Die twee linkerhanden die meestal meer problemen maken dan ze juist doen oplossen. En toch....ondanks dat gegeven heb ook ik soms nog geweldige ingevingen. Ingevingen waarvan ik soms zelf geweldig van ondersteboven kan staan. Komt dat echt uit mijn mond??? Zoals Benno raad weet met vooral het technische gedeelte en ik mijzelf daardoor weer onbruikbaar voel, probeer ik mijzelf weer enigszins op te monteren door mij juist weer met de meer simpele zaken als verlichting en schilderwerk op te houden. Ook kunnen mijn twee linkerhanden goed worden ingezet als hulp bij het vasthouden van zaken waaraan technicus Benno het ene na het andere probleem weet op te lossen. Ik denk dat Benno vaak denkt dat ik te snel wil. Maar ja, ik ben ijscoman. Ik zie het voorjaar komen en ik wil klaar zijn. Klaar voor mooi weer.  Maar uiteindelijk nemen we wel de tijd voor de verschillende werkzaamheden. Dat is gewoon zoveel beter. En het gaat goed. Het einde komt nu echt in zicht. Aanstaande dinsdag wordt de nieuwe  vriezer geleverd en waarschijnlijk diezelfde dag is de kar vrijwel klaar om de restauratie hal te verlaten.
Alle dan nog uit te voeren werkzaamheden kunnen namelijk ook hier aan huis worden verricht. We mogen echter nog een week van de ruimte gebruik maken en zullen daarom zeer zeker tot vrijdag ons werk daar blijven doen. Vrijdag gaat de kar naar "huis".
En éénmaal thuis gaan we proefrijden. Uiteraard nog zonder ijs. Eerst zien hoe die rijdt. En kijken hoe lang vooral hij kan rijden. Moet er niet aan denken dat ik ergens onderweg tot stilstand kom en niet meer vooruit kan. Dus moet ik testen, testen en testen. En dat zal op ons tuindorp gebeuren. Lekker rustig.

De werkzaamheden die nu nog uitgevoerd moeten worden zijn de volgende;

-plaatsen dak
-plaatsen waterpomp en spoelbak
-plaatsen radio
-plaatsen vriezer en afwerken
-logo's Boermarke, Franky's ijs, Hubo ZD
-afkitten enige kieren
-plaatsen hoekprofielen
-plaatsen volant aan dak
-overige kleine werkzaamheden.

Testen.

Het einde nadert dus. En ik ben blij met het inmiddels bereikte resultaat.
En wanneer bovenstaande punten zijn uitgevoerd zijn we op minstens 90 procent van klaar. In ieder geval is de kar dan bedrijfsgereed.

Zoals bekend heb ik de Spijkstaal inmiddels van de naam "De Dekselse Snor" voorzien.
De kar heeft veel ruimte in het verkoopgedeelte.  Drie bewegende zijpanelen maken dat die ruimte toegankelijk is. Dat hebben we zo gedaan om vooral veel zaken te kunnen meeslepen. Denk daarbij aan wafels, ijs bekers,  nootjes en andere dips,  sauzen en slagroom. Ook een bbq zal eerdaags tot  de standaarduitrusting van "de dekselse snor " gaan behoren. Ik meen dat ik daardoor nog meer klandizie kan binnenhalen. Maar daarvoor moet ik eerst weer geld gaan binnenhalen. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Uiteraard wordt de inhoud dan ook gecompleteerd met de aanwezigheid van een koelbox en gasfles.  Wat al wel aan boord zal zijn is water om te spoelen. Een echte must voor de ijscoman. Heerlijk!!!
Een leuke week breekt dus aan. Het ruige werk zit erop. Nu komen echt de leukste zaken aan bod.
Wanneer we klaar zijn gaan we de verschillende sponsoren uitnodigen om een kijkje te nemen. Onder het genot van een borreltje kunnen ze dan de kar bewonderen. Als dank voor hun hulp. Dat is toch het minste wat ik voor hen kan doen.

Voor ik vergeet deze sponsoren (tot nog toe) te noemen zet ik deze alvast op mijn blog.

-Boermarke
-Benno Nijhof
-Noaberhuus "de Nijverheid "
-werkplaats "Brug naar werk"
-Hubo Zuid
-Compactor Almelo

Ook meegeholpen op andere wijze;
-Dhr.  Satink
-Cor en Ria (buren)

De zondag is aangebroken en het doet een beetje pijn om te zien hoe prachtig het weer is. Het had best gekund, mijn eerste rit met de fietskar. Maar hoe jammer ook, ik heb er voorafgaand aan dit weekend nooit aan gedacht te gaan ijs rijden.  Wist niet dat het weer zo verschrikkelijk  mooi zou worden.  Het geeft ook niets, want alles moet wel goed voorbereid worden. En die tijd heb ik niet echt gehad.

Vandaag heb ik de laatste ontbijtjes van deze maand afgeleverd.  En daarmee is de prijs van een tweepersoons ontbijt van € 24,50 gewijzigd in € 29.50. Dit was echt noodzakelijk geworden, aangezien ik vaak te veel kosten maak aan het wegbrengen en ophalen van de mandjes.
En daarnaast denk ik qua luxe ook iets meer te mogen vragen. Het blijft met een prijs van een kleine 15 euro pp nog altijd goedkoper dan de meeste andere aanbieders.

Om toch wat meer rust te krijgen in mijn hoofd is een baan waar ik 24 tot 32 uur in kan werken een grote wens. En daarom zoek ik meer dan ooit internet af naar een passende vacature.  Het zou mooi zijn wanneer ik mijn bedrijvigheid kan combineren met een deeltijdbaan.
Het zou meer mogelijkheden bieden. Nu ben ik met handen en voeten gebonden aan de gestelde voorwaarden van het UWV. Die 87 uur per maand geven mij niet veel ruimte om ook andere wijken wekelijks te bezoeken. Zeer binnenkort kom ik met een weekschema. En zolang ik mij met handen en voeten gebonden voel zal ik het daarmee moeten doen.

De komende week dus. Het einde van de restauratie.  God, wat zie ik ernaar uit.
Een pracht van een ijskar. Een aanwinst voor heel Hengelo. Een trekker.
De aanvragen zijn toegenomen. Sommige moest ik nee verkopen. Te ver weg. Of te lange evenementen.  Hoe dan ook, het seizoen staat te beginnen. Zeer binnenkort ziet u mij weer op de straat.
Fietsend of lekker zittend in de Spijkstaal. Ik kan in ieder geval niet meer wachten. Ik ben er vanaf volgende week echt klaar voor.
Een heerlijk gevoel. Het gaat weer beginnen! Op naar weer een seizoen vol vrolijkheid en gezelligheid.

Ik wens u allen een fijne week toe.
Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts