3. De winter nadert

We schrijven 30 november 2013.  De berichten over de naderende winter zijn positief voor de winterliefhebbers. Het zal koud worden en dan vooral na de jaarwisseling. Het maakt mij niet zo erg veel uit want ik weet; Kou kan mensen slechts meer dan ooit doen verlangen naar de lente.  En de lente is uiteraard DE tijd voor ijscomannen!
De kar, die nog immer op de werkvloer van mijn werkgever staat, is klaar voor opknap fase 2. Had ik eerder het frame waarbinnen de kist geplaatst moet worden al in een mooie kleur crème gelakt, nu was het frame van de fiets aan de beurt. Eerder had ik nog getwijfeld of ik dat deel van een kar moest gaan lakken, omdat het hier een antieke transport fiets betreft,  maar ik heb de knoop uiteindelijk toch maar doorgehakt.  Het frame moet er dus aan geloven en vandaag (30 november dus) heb ik hem hoogglans zwart gelakt! Ik ben hier behoorlijk tevreden over.  Ook is de kist vandaag aangepakt. De oude folielaag is er helemaal vanaf gehaald.  De kist lijkt nu op een huis en tuin vriezertje en gaat maandag 2 december op transport naar een specialist die de kist gaat keuren. Dit bedrijf zal de kist een aantal dagen testen. Ook zullen zij, zo vertelde mij de eigenaar van dat bedrijf,  de deksels welke in een slechte en bedenkelijke staat zijn opknappen. En dat is mooi, want nieuwe deksels zijn niet meer te krijgen. Maar beloofd werd dat het goed zou komen met de deksels, linksom of rechtsom! De kist heb ik dan ook op de aanhanger gezet en is dus klaar voor de reis.

Inmiddels is ook bekend wie deze kist, wanneer die door de keuring heenkomt, opnieuw gaat bestikkeren met een nieuwe folielaag.  Deze man heeft in opdracht van mijn beste vriend,  die een soort van collega is van die man, aan mij moeten vertellen dat mijn vriend de kosten voor het bestikkeren geheel voor zijn rekening neemt! Wat een goede vriend heb ik toch! Niek vriend, als je dit ooit onder ogen krijgt: "geweldig gozer, hartstikke bedankt!".
Wat mooi. Geen zorgen dus over de folie. Heerlijk. Maar...nu moet de kist natuurlijk wel meewerken. Bidden dat hij goed door de test komt dus.

Zoals eerder gezegd was het proefpakket ijs goed bevonden voor in mijn ijskar. Ik heb met de vertegenwoordiger van het bedrijf Boermarke, de leverancier van het proefpakket,  overeenstemming bereikt over alle verschillende onderdelen van de samenwerking  en dus zijn ook vanuit die hoek geen hobbels meer te verwachten. Wel is het zo dat ik nu nog op zoek moet gaan naar de scandinavische wafels welke ik jaren terug ook gebruikte om het ijs in te scheppen, maar ik verwacht daar geen problemen mee te gaan krijgen. Ik weet nog precies waar ik die toen weghaalde. Een telefoontje zal meer duidelijkheid geven en zeer waarschijnlijk ook de oplossing.

Later meer. ....

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts