2021-21. Alle seinen staan op groen!!!!

En zo stromen we met al dat door onze Lieve Heer geschonken hemelwater de maand mei uit. Het is dat ik geen peddels bezit anders zou ik stroomopwaarts roeien. Al was het maar om opnieuw, aan de wat mij betreft mooiste periode (lente) van het jaar, te kunnen en mogen beginnen. Heeft u dat nou ook? Dat de lente is voorbijgevlogen zonder dat wij daaraan plezier hebben beleefd? Dat alle bomen groen zijn geworden in nauwelijks een week? En dat er geen enkele dag is geweest van slechts blauwe hemel zonder ook maar één wolkje??? Tegendraads wil ik mij nu wel typeren. Want nu we weer mogen (vorig jaar met dat mooie weer een tijdje niet) geeft het weer absoluut niet mee. Ben natuurlijk niet blij met de regen die maar onophoudelijk blijft vallen. Maar zo is het nu éénmaal. Ook denk ik in dit verband aan mijn collegea ondernemers met hun eindelijk vrijgegeven terrassen. Triest! Eerst niets mogen, en nu het kan en mag, zulk weer! Misschien moeten we wel een vaccin bedenken tegen slecht voorjaarsweer, zucht! Zo'n lente heb ik sinds 2014, mijn eerste jaar als ijscoman in deze vorm (in 2000 tot 2004 ook ijscoman geweest), in ieder geval nog niet eerder meegemaakt! Het heeft mij dan ook veel omzet gekost! Zonder meer! Maar zoals altijd komt er een moment dat slecht weer verdreven wordt door beter weer. En naar het zich nu laat aanzien is het slechte weer per 1 juni even voorbij. En kunnen we dus nu eindelijk licht in de donkere en natte tunnel zien. Natuurlijk laat het weer zich niet vangen, dus blijven we wel voorzichtig met teveel positivisme. Het weer is binnen mijn bedrijf helaas de meest bepalende factor waarmee ik te maken heb. Goed weer leidt tot hoge omzetten en vrolijkheid waarbij ik mijn leven normaal kan leiden, terwijl slecht weer juist leidt tot stilstand en, ookal zie je dat (hopelijk) niet, chagrijn, waarbij ik mij steeds meer zorgen maak over de financiële huishouding van mijn gezin. De laatste twee maanden was het dan ook niet best gesteld met uw ijscoman. Zag geen enkel lichtpuntje. En dan ga je toch meer en meer zoeken naar andere geldstromen. En bekijk je weer vacaturelijsten. Inmiddels heb ik alweer een paar keer gesolliciteerd. Maar afgelopen week zag ik ineens,  op al die gedownloade weerapps op mijn telefoon, dat de lente echt aanstaande leek. Vanmorgen zag ik voor het eerst de bevestiging dat het echt de goede kant op gaat. En dus bestelde ik nieuw Faim ijs en nog belangrijker; Likeur43 ijs! En zal ik mogelijk ook Limoncello ijs gaan bestellen, omdat de temperaturen gaan oplopen naar zomerse waarden.
We gaan dus weer uit van een start!
Heerlijk dat het straks weer kan. Slechts deze week nog even doorkomen!

Naast het ondernemerschap werk zoeken lijkt juist door deze perioden van slecht weer steeds door mijn hoofd te spelen. Zo kan ik het namelijk niet volhouden. April was al slecht, de maand mei erbij maakt het wel heel triest. Nauwelijks routes gereden. En juist van het voorjaar moet een ijscoman het hebben. Alle opgelopen voorsprong op het vorig seizoen ben ik in ieder geval al kwijt. Volledig uit het zicht is op dit moment ook de gewenste verbetering van omzet ten opzichte van vorig jaar. Tenzij het de rest van het seizoen echt heel mooi weer blijft. Maar daarop rekenen staat gelijk aan het gokken met een dubieuze gokautomaat. 
Misschien denkt u nu wel bij het lezen van dit alles dat ik in zak en as zit, maar dat is geenszins het geval. Ik ben wel erg voorzichtig met mijn gespaarde geld. Daarnaast wil ik gewoon zo graag en ik kan al een tijdje niet uitrijden. Thuis zitten en niks doen verafschuw ik. Niks voor mij. Ik moet mensen ontmoeten, mensen blij maken en lekker ijs aanbieden. Maar het is en blijft vrijwel onmogelijk om met zulk onbetrouwbaar, behoorlijk windrijk en vooral regenachtig weer uit te rijden. De opdrachten helpen mij nu door de tijd. En voor die opdrachten neem ik dan ook ruim de tijd.

Zo stond ik maandag op een schoolplein ijsjes te scheppen. Met foodtrailer en dus niet met de Snor. De foodtrailer omdat ook toen het weer niet mee wenste te werken. Gewoon sneu voor die kinderen.

KiNDERDAG2021

Wat ook sneu is voor kinderen, is dat ik met de organisatie van de nieuwe Kinderdag een nieuwe editie probeer op te zetten, maar dat we worden vertraagd in het zetten van stappen naar een mooi evenement. We zijn dringend op zoek naar sponsorgelden. Op dit moment hebben zich nog maar weinig sponsoren gemeld. Terwijl we duidelijk afscheid nemen van Corona in de zin van dat niets kan, en wij daarom voor alle kinderen goed uit willen pakken. En ik meen dat wij met de laatst gehouden editie toch duidelijk een pracht van een evenement hebben neergezet. Eentje waarvoor wij enorm veel complimenten hebben mogen ontvangen. Met andere woorden; een goed georganiseerd feest waar de sponsoren destijds supertevreden over waren. Het was, zo hoorde ik veel, voor herhaling vatbaar. Maar waar blijven dan de sponsoren? Wij kunnen het niet alleen en kunnen ook niet lang meer wachten. We zitten met een vergunning die op tijd moet worden ingediend! Anders kunnen we nu gelijk wel stoppen. Een vergunning die ingediend moet worden is namelijk mede afhankelijk van de situatie schets van het evenementen terrein, welke je met de vergunning bij de gemeente moet indienen. En op die schets moet dus worden ingetekend waar wat op het terrein komt te staan. Maar wanneer ik niet weet wat financieel haalbaar is kan ik ook geen tekening indienen. Erg vervelend allemaal. Een oproep vanaf dit blog is dan ook; wil je helpen, laat het mij dan zo spoedig mogelijk weten. Komende week ga ik de boer maar weer eens op. Het kan niet zonder bedrijven, dus hulp is echt noodzakelijk! Komt deze er niet of te laat, dan moet ik het project Kinderdag 2021, stopzetten en de bedrijven die wel hebben gestort, waarvoor mijn grote dank overigens, melden dat het geld weer zal worden teruggestort. Dus kom op!!!!
Overigens mogen ook particulieren helpen de kinderdag te financieren. Het gaat om onze kinderen. Een betere reden is er toch niet???

Het is tweede pinksterdag. Zometeen moet ik even met de ijskar op pad. Niet erg lang, maar het is wel een bijzondere opdracht. Vandaag is een mede wijkbewoonster maarliefst 100 jaar oud geworden. En dus is mij gevraagd ijs te scheppen voor alle aanwezigen. Bovendien hebben we in dit verband afgelopen week een fimpje opgenomen dat binnenkort op facebook zal verschijnen. Ben erg benieuwd!

Maar vanmiddag mogen we weer zwemmen. Regen alsof het niks is. Ik hoop zelfs dat ik de opdracht nog mag verwerken in droog weer. Het zal erom spannen!
Ik kom er zo nog even op terug!

Na de bewuste opdracht:

De opdracht zit er inmiddels op! En wat heb ik genoten! Natuurlijk wist ik dat het bijzonder zou worden, maar dat een 100 jarige met nog zoveel plezier en herinnering aan vroeger zo leuk kon vertellen was zelfs voor mij erg bijzonder. Net voordat de regen zou gaan vallen, reed ik vol bewondering over wat ik had meegemaakt de Snor onder zijn afdak. Hoe waardevol deze opdracht was zat m vooral in het feit dat ik daar aanwezig mocht zijn. En nog niet eens als ijscoman alleen. Maar voor mijn gevoel nog meer als een bekende voor de familie. Dat ik vlak na aankomst even de tijd kreeg om de 100 jarige te mogen spreken maakte het helemaal een bijzondere opdracht, vooral omdat de betreffende dame alle tijd nam om mij mee te nemen in een paar van haar herinneringen over wat haar vroeger was overkomen of bezig had gehouden. Natuurlijk was er veel te weinig tijd voor veel verhalen, maar het feit dat ze dit met zoveel plezier deed, was zo mooi om te zien!  

Er werd gezongen, met champagne geproost, taart gegeten, koffie  gedronken en ijs gegeten. En de burgemeester kwam namens de gemeente even langs. Net voordat de regen kwam was het korte feest ten einde gekomen. Het heeft zo moeten zijn, denk ik dan.

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond ik weer op het Agathaplein. En ondanks het slechte weer draaide ik vooral op zaterdag redelijk. Kreeg ik bovendien hulp van Jannick die net als mijn vorige hulpje uitstekend werk verrichtte. 
Zie foto’s onder.

    Jannick

Goed! Het weer wordt dus eindelijk beter. En wat heb ik afgezien afgelopen weken. Niets kunnen doen is zo frustrerend. Zo erg zelfs dat ik inmiddels weer heb gesolliciteerd.
Vooralsnog kan ik weer met enige rust vooruit kijken. En dan te bedenken (ik wwet het natuurlijk al veel langer) dat ijs goed is voor de mens!

Wanneer dit bovenste bericht niet al reden is om veel ijs af te nemen is dat wellicht het aanstaande zomerweer!

Ik zeg; tot ziens, waar of wanneer dan ook.
Binnenkort gaan we de straat dus weer op.

Kan niet wachten om alle kinderen en ouderen weer van ijs te voorzien! Al was het maar om weer wat lol te maken en momentjes van geluk te brengen!

Frank Boereboom 

Frankys ijs 
Hengelo 





Reacties

Populaire posts