9. De voorbereidingen lopen op zijn eind

We schrijven vandaag 6 februari 2014. Het valt niet te bevatten maar van enige winter is geen sprake geweest. En ook de komende weken zal het geen winter zijn. Het lijkt er dus op dat dit jaar de lente vroeg zal aanvangen.

De voorbereidingen op het eerste ijsseizoen sinds 2004 zijn nog altijd in volle gang.
Afgelopen dinsdag heb ik eindelijk de kist opgehaald.  De kist stond al een behoorlijke tijd bij het koeltechnisch bedrijf, alwaar hij werd getest op zijn werking. De deksels die slecht waren zijn hier ook gerepareerd.  Ik was dan ook behoorlijk nieuwsgierig naar de deksels. Het is mij niet tegengevallen moet ik eerlijk bekennen. 
De kist gaat volgende week naar het bedrijf dat de kist gaat bestikkeren met een nieuwe door mij zelf bedachte folielaag. De kist zal overigens nog dezelfde week retour komen verwacht ik.

Wanneer de kist uiteindelijk weer op de kar staat zal ik ook mijn onlangs en nieuwe manden aan de fietskar gaan hangen. Ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien. Het wordt vast heel erg mooi.

Inmiddels ben ik ook begonnen met het tekenen van de rekken voor in de kist.
Een bevriend bedrijf zal deze rekjes gaan maken. In twee te maken rekken, die bovenin de kist komen te hangen worden straks 7 smaken schepijs geplaatst.

Nadat de kist zijn definitieve laag folie heeft gekregen zal ik mij ook gaan bezig houden met de nog aan te schaffen parasol, welke aan de fietskar moet komen. Omdat de kist de kleur rood krijgt zal ik ook de parasol in een zelfde kleur moeten hebben. We zullen zien wat voor probleem dat gaat worden.

Ook heb ik nog even kontakt gezocht met Boermarke.  Ik heb de vertegenwoordiger ervan gevraagd om nog een paar proefbakjes met speciale smaken ijs te leveren. De smaken hebben namen waar ik mij niets bij kan voorstellen.  Wellicht iets voor in de kar.

Volgende week gaan we naar de beurs. Woensdag zijn we dan uitgenodigd te Assen op het HorecaevenTT. Ook daar verwacht ik heel veel van. Diverse bekende groothandelaren staan daar met vertegenwoordigers die ik nog ken uit de tijd dat ik nog in de horeca zat.

Tegen de tijd dat de fietskar klaar is (verwachting 21 februari) zullen er presentatie foto's worden gemaakt om duidelijk te maken wat Franky's ijs betekent!

Later meer. ...

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts