17. De eerste ronde

Het is zondag 6 april 2014.
Zoals bekend waren de voorbereidingen zo goed als afgerond.  Deze voorbije week is er met man en macht gewerkt om dit weekend te kunnen uitrijden. Zo werden de rekjes gemaakt en werden allerlei kleine zaken als reclame uitingen aan de kar bevestigd. Het ijs was opgehaald en het klein geld ingekocht. Zelf ben ik vrijdagmiddag nog heel druk geweest en was ik pas laat in de vrijdagavond klaar met de afsluitende werkzaamheden. Op dat moment had ik al besloten dat ik zaterdag mijn vuurdoop zou krijgen.  De reden; het weer van zondag zou slechter zijn dan dat van zaterdag.  Het was evenwel een moeilijke beslissing geweest, immers, zondag is dé verkoopdag. En hoeveel mensen zouden begrijpen dat ik nu de eerste keer op zaterdag in plaats van zondag zou beginnen? 
Maar, ik ben uitgereden!  En daarmee is de eerste rit nu een feit! En mensen; wat voelde alles weer vertrouwd en wat ging het goed! Ik ben blij verrast met het feit dat mijn eerste ronde zo goed verliep. Echt een goede en mooie seizoensopening! En ik heb de juiste beslissing genomen om op zaterdag te gaan rijden in plaats van zondag.  Dat alles omdat het weer van vandaag niet goed genoeg zou zijn en dat is inderdaad uitgekomen.  Gisteren, zaterdag,  ben ik meteen na het voetbal van mijn zoon bezig gegaan met het uitoefenen van mijn werkzaamheden aangaande de ijsverkopen.  Het weer was eerst nog wat fris en het was bewolkt maar zoals het weerbericht van zaterdagochtend ook luidde;  later brak steeds meer de zon door en werd het zelfs warmer. Een goede beslissing dus!
De rit zelf verliep goed. Er werd goed verkocht en de reacties op mijn verkoopwaar (het ijs) waren super! Ook was de verschijning van de kar en verkoper goed, want de mensen in de wijk hebben mij weer in hun armen gesloten. Ik kreeg heel veel complimenten en er werden meerdere foto's van mij met kar gemaakt. Later die avond zou ik er heel wat te zien krijgen op Facebook.  Ook de fiets deed het goed. Totaal niet zwaar fietste ik de wijk door. Hij zit goed en er valt zeer makkelijk mee te manoeuvreren.  Dan de kist. Het gedeelte waar ik zoveel vraagtekens bij had gezet. Niet omdat ik het niet vertrouwde maar meer omdat ik nog geen werkervaring had met deze kist. Het bleek onterechte onzekerheid. De kist werkte zo verschrikkelijk goed dat ik daar mij helemaal geen zorgen meer over hoef te maken. Sterker nog; ik denk dat deze kist beter werkt dan de kisten waar ik tot nog toe mee heb gewerkt in het verleden! Dan het ijs. Het ijs deed precies wat ik mij ervan had voorgesteld. Het was goed schepbaar. Niet hard.  Prima dus. Ik heb dan ook heel veel mooie complimenten over het ijs gehad.  Er waren op deze eerste dag van draaien zoveel onzekerheden geweest dat ik de eerste draaidag maar als test dag had uitgeroepen.  Nou, de testdag was dus geslaagd! Ook wat de omzet betreft. Geen superdag, maar wel goed. Omdat ik op het laatst had besloten de eerste ronde niet op zondag maar op zaterdag te rijden was het een laatste onzekerheid geweest wat dit met de omzet zou doen. Ik besloot de testdag dan ook niet serieus te nemen voor wat betreft de omzet. En dus ging het op de ijskar vol goede moed door de wijk. En kwam ik uiteindelijk na heel veel verkopen en complimenten in het laatste deel van de rit. Daar verscheen ineens een auto naast mij. In die auto zat een man die mij maande te stoppen met mijn verkopen want ik hield met mijn verkopen zijn klanten bij hem weg. Hij was eigenaar van een plaatselijk horecabedrijf. Ik vertelde hem dat ik een ontheffing had en dat ie niet zo moest zeuren. Tenslotte kon ik nauwelijks een gevaar zijn voor zijn onderneming met die paar uurtjes per week die ik aan ijsverkopen besteedde. Bovendien,  en dat is echt waar, meed ik met mijn uitgekiende route, zijn zaak voldoende. Uiteindelijk heb ik de man weten te overtuigen van zijn onterechte kritiek. En schudde wij uit respect elkaar de hand.
Dit was evenwel het enige smetje op deze overigens mooie rentree.  Uiteraard zijn er verbeterpunten. De rekjes zijn ietwat te hoog waardoor de deksels moeilijk over de geleiders glijden. En ook de bel is stuk. Ik heb zo lopen bellen dat de klepel afbrak.  En ook nog wat kleine herstelzaken zullen moeten worden uitgevoerd.  Pas dan is alles echt in orde!
Maar dat gaat allemaal goed komen.

Het is klaar. De eerste ronde zit erop. Het is fijn om zo te kunnen terugkijken op deze dag. Ik zie nu al uit naar de volgende rondgang.  Die zal hoe dan ook op de vertrouwde zondag zijn.

Later meer. ..

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts