2021-12. Waar is de Lente?

Buiten is het fris, het waait wat en de windrichting is Noord tot Noordwest. Kortom; met de lente wil het vooralsnog niet vlotten. En zolang de wind uit de NW hoek blijft komen is er bovendien weinig kans op zon. We wachten alweer bijna een maand op weer dat een rit mogelijk maakt.  Terwijl het zo mooi en vroeg begon in februari is het nu in maart kommer en kwel. Niks aan! 

Inmiddels ben ik aangenomen als chauffeur voor een bedrijf te Oldenzaal. Ik zit in een pool en mag rijden wanneer zij mij nodig hebben en dan ook nog eens zelf bepalen of het mij uitkomt. Een voordeel van in een pool zitten. 
En rijden vind ik leuk. Het kan mij in ieder geval helpen door deze vreselijke Coronatijd te komen, want voor het eerst zie en ervaar ik momenteel de kracht van alle maatregelen. Ik hunker naar mooi weer. Opdat ik weer geld kan bijtanken. Want stilstand is achteruitgang. 
Maar moeder natuur laat zich de wet niet voorschrijven.  En dus moeten wij er maar het beste van hopen. Komende week starten we wel voorzichtig de ijsroutes weer op. Met dat verschil dat ik deze week (woensdag) voor het eerst naar Vossenbelt afreis en daarom de komende woensdag éénmalig Borne laat schieten. Ik kan tenslotte niet overal zijn en daar op Vossenbelt zijn ook klanten en klantjes die mij graag weer een keer willen zien en dat had ik hen ook toegezegd. Dus maken we daar tijd voor. 

Zoals ik vorige week al schreef had ik een brief gestuurd naar B&W met de vraag wat uw ijscoman voor de gemeente Hengelo waard is. Ik stelde die vraag omdat ik vond dat ik met al die nooit gekregen financiële hulp mbt Corona, alles maar alleen lijk te moeten oplossen. En dat wanneer ik ergens op een plein hamburgers verkoop om maar uit de ellende te blijven, hoe het dan ineens kan dat ik na 4 maanden er te hebben verkocht ik er ineens niet meer mocht staan. En dat dat mijn bedrijf wel in problemen kan brengen. 

Kennelijk is het antwoord dat ik weldegelijk belangrijk wordt geacht als ijscoman van uw gemeente. Na verzending van mijn brief werd er bijna direct gereageerd. Meerdere telefoontjes kwamen nadien binnen. Met als eindresultaat dat ik nu weer zal terugkeren op het Agathaplein. Ze gaan alsnog een vergunning verstrekken. Ik ben er blij mee. Blij, omdat ingezien werd dat het enorm belangrijk voor mij is, blij ook omdat ik er in ieder geval iets mee verdien, maar nog meer omdat ik het werk leuk vind. Kay, de eigenaar van de Plus, wil mij graag helpen, tegelijkertijd wil hij ook wat gezelligheid voor zijn deur. Wij  helpen mekaar daarmee. De vergunning wordt hem verstrekt en ik mag hem gebruiken. Ik ben echt dankbaar dat B&W dat mogelijk hebben gemaakt. Waarvoor mijn dank.

De voortgang van de mega order loopt goed. We zitten vandaag 21 maart op ruim een week voor afleveren en we zijn al bijna klaar met de order. Het levert straks weer aardig wat centen op en daarmee kan ik weer een tijdje vooruit. Als dan het lenteweer ook nog eens op gang komt wordt het nog mooier. Maar de weersverwachting is onderhevig aan sterke schommelingen. Vanmiddag heb ik wat gewandeld, maar het was door de sterke Noorderwind bijzonder fris. Geen ijsjes weer. Nog immer onzeker is hoe het weer zich zal presenteren in de komende 14 dagen. Er zijn verschillende mogelijkheden zo heb ik begrepen. Het blijft iig voorlopig frisser dan ik had verwacht.

Afgelopen week heb ik dan maar gewerkt aan het schrijven van mijn boek. Totdat dat ook ineens niet meer wilde. Bleek dat ik mijn computer al een tijdje had verwaarloosd en ik geen ms office meer kon gebruiken. Omdat ik geen computervirtuoos ben heb ik m daarom maar gebracht bij een vriend die mij snel weer een helemaal opgeschoonde laptop teruggaf. Nu kan ik weer verder met mijn boek en andere zaken. 

Het leven van de ijscoman in deze afgelopen week kent geen bijzonderheden. Het is wachten op wat komen gaat. Zo ook op het redactionele stukje in het Hengelose weekblad. Dacht ik vorige week nog dat het die week ook geplaatst zou worden denk ik nu dat het komende dinsdag zal verschijnen.

Dinsdag gaan we ook weer proberen ijs te verkopen. Ben wel benieuwd hoe het weer uiteindelijk deze week zal zijn. Ergens moeten we nu ook gewoon weer starten. Het weer kan dan nog wel even wat minder zijn, de portemonnee heeft dringend behoefte aan aanvulling.

Ik zeg graag tot ziens. Wanneer of waar dan ook. 
Blijf gezond!

Tot volgende week!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo







Reacties

Populaire posts