2021-13. De herstart!

Terwijl we maar niet vrolijk kunnen worden van al dat negatieve nieuws rond Corona, gaan de werkzaamheden en gaat ook het leven gewoon door. Hoewel ik met de werkzaamheden meer de ontbijtservice dan het ijsbedrijf mee bedoel. Het was lang te slecht weer voor ijs. Pas afgelopen week kon de Snor weer de straat op. En dus beleven we sindsdien een herstart op dat onderdeel. Weliswaar met een zekere voorzichtigheid in deze Coronatijd. 
Zo lever ik ontbijtjes af op gepaste afstand, verkoop ik ijs waarbij ik zoveel mogelijk probeer de mensen uit elkaar te houden. Toegegeven, soms lukt het niet. Dan staan er twee verschillende jonge afnemers bij de ijskar en ga ik ervan uit dat ze juist bij elkaar horen maar blijkt het tegenovergestelde. Maar verder gaat het eigenlijk best goed. Op het pleintje op de wijk Dalmeden bijvoorbeeld afgelopen vrijdag! Daar stond iedereen op het plein ver uit elkaar netjes op hun beurt te wachten. En... wat nog leuker was, men bleef nog even, en dat ook al op gepaste afstand, met elkaar praten. Precies zoals ik mijn doel van mijn werkzaamheden omschrijf. Hoe mooi! Overigens maak ik dit echt wel vaker mee hoor, maar het moet gezegd, in nieuwbouwwijken is dat toch net iets meer dan in reeds wat langer bestaande wijken. Althans, zo ervaar ik dat! 
   Op de Nijverheid 

De week verliep verder prima! Een prachtig lentezonnetje op woensdag, donderdag en zelfs op vrijdag. Dinsdag was wat weer betreft nog de minste dag geweest. En dus verkocht ik deze afgelopen week weer een behoorlijk aantal ijsjes. En dat was ook echt nodig. De inkopen tbv de megaorder hadden mijn laatste centen opgeslokt. Het lenteweer kwam dus echt als geroepen. Komende week hebben we nog een aantal prachtige lentedagen waarop ik met de Snor goed geld kan verdienen en lever ik donderdag 176 (!) Paaspakketten af aan het bedrijf dat mij die opdracht gaf. Ook dat levert mij weer genoeg geld op zodat ik weer rustig kan ademen. Want wakker heb ik er wel van gelegen hoor. Kiele kiele. Het geeft aan dat het bedrijf groeiende is en soms naar adem hapt. En dat ik soms risico's moet nemen. En ook; ik ben er om juist dat in goede banen te leiden. En dat ik daar vervolgens wat minder van slaap moet dan maar. Het hoort bij ondernemen.
   op Vossenbelt en Dalmeden 

Hoewel ik vrij makkelijk ben in het delen van informatie is het tegelijkertijd ook zo dat ik daarmee niet alles in de open gooi. Zo zou ik nooit snel vrijgeven op welke partij ik zou stemmen voor de tweede kamer. Dit jaar heb ik echter een uitzondering gemaakt. Omdat ik vierkant achter Pieter Omtzigt sta. Een uitmuntende politicus die strijd voor rechtvaardigheid, waarbij hij zelfs zo ver gaat dat hij zijn eigen partij nog ter verantwoording roept. Het schandaal rond het neerschieten van vlucht MH- 17 bijvoorbeeld. Hij beet zich er zo in vast dat sommige lieden uit het kabinet niet meer wisten waar ze het moesten zoeken. Uiteindelijk werd hij door wat overmoedigheid overvallen door een zogenaamde getuige op zijn woord te geloven en staakte hij (terecht) voorlopig zijn werk als onderzoeker. Zijn kennis over de zaak was echter enorm en droeg deze over aan zijn partijgenoten. 
Maar niet veel later hoorde hij van de misstanden bij de toeslagen. En beet zich opnieuw vast in een werkelijk gigantisch schandaal waarvan velen niet eens wisten dat het er was. Maar binnen de tweede kamer was men vooral door zijn optreden al snel bekend met de misstanden en de daaruit voortvloeiende ellende voor onze mede landgenoten. Tot aan huilens toe en tot in zijn ziel gekrenkt stond hij daar voor al die mensen die soms hun bedrijf waren kwijtgeraakt, hun baan hadden verloren en bij hulpinstanties liepen omdat ze het niet meer zagen zitten. Samen met Renske Leijten overigens trok hij op tegen de zwijgende meerderheid. Toen uiteindelijk het laatstzittende kabinet Rutte viel, juist om die toeslagenaffaire, kwamen ineens alle oppositiepartijen uit de banken. Maar voor mij, als kiezer, was dat al veel te laat. Al die kamerleden, enkelen uitgezonderd, hebben er middels debatten weet van gehad. Alleen Omtzigt en Leijten beten zich erin vast. Waar was de rest?

Nu de verkiezingen zijn geweest valt mij op dat alle regeringspartijen, op juist het CDA (de partij van Omtzigt) na, hun zetels hebben vergroot of hebben kunnen behouden. Alsof er niks is gebeurd. En het is zelfs zo dat ze met een zwakker CDA eigenlijk gewoon weer verder kunnen als Regering. Ongelooflijk! Hier snap ik dan ook niks van. Zijn we nu zo blind?
Ze zitten op het pluche. Een Kaag die zelf nog niet van onbesproken gedrag is, wint. Ze is blij als ze op de tafel springt. 27 zetels! Maar al gauw was haar dansje voor niks geweest. Diezelfde avond gingen er alweer snel 3 van de 27 zetels af. Zo groot was die winst dus uiteindelijk ook weer niet. 

Maar toen moest de fout van de verkenners naar een nieuw kabinet  (Ollongren en Jorritsma) nog komen. Onbedoeld maar erg dom liep Ollongren met een papiertje onder haar arm waarop wat aantekeningen stonden. Aantekeningen die veel stof zouden doen opwaaien. En vooral voor mijn stem op Omtzigt; 'Omtzigt functie elders'. 
Het galmt maar door mijn kop. Iemand die zijn werk naar behoren doet. Zo'n persoon op deze manier beschrijven, omschrijven of wat dan ook. Hoe en waarom?
Wat wordt ermee bedoeld? 

Ik heb Pieter Omtzigt een keer mogen spreken op een CDA bijeenkomst hier in Hengelo. Ik was ervoor uitgenodigd. Toen ik even de tijd kreeg om met hem te spreken, vroeg hij mij wat ik in mijn leven deed voor de kost. Nadat ik hem vertelde van mijn werk als ijscoman en ook waarom ik het deed, buiten het verdienen van geld om, namelijk het verbinden van mensen, noemde hij dat een prachtig initiatief. En dat meer mensen dat zouden moeten doen. Het was een leuk gesprek waarvan ik vond dat hij er nog best wat tijd had ingestoken. Ik keerde blij verrast en tevreden huiswaarts en nam mij voor deze politicus te blijven volgen. 

De verkenners maakten een fout. En die zal gevolgen hebben. Een debat dat deze week daarover in de tweede kamer wordt gehouden zal scherp zijn. En wellicht wat licht in de duisternis rondom dat ene zinnetje opleveren.
Ik denk wel te weten hoe het zit. Nu al wijzen naar leden in zijn eigen partij is wegkijken. Zowel VVD als D66 hebben moeite met Omtzigt. Moeite met de waarheid. 
Toeval of niet; vandaag keek ik naar 'WNL op zondag'. Maurice de Hond had een peiling gedaan:
Gestel dat Omtzigt een eigen partij zou gaan vormen kreeg hij gelijk 23(!) zetels!
Kennelijk ben ik dus niet de enige die er zo over denkt. 12(!) van de 17 partijen leveren dan één of meer zetels in. Waaronder ook D66 en VVD. 

Afijn. Ik ben ijscoman. Die zich soms opwindt bij zoveel onrecht. Nu ben ik boos! Omdat er Iemand is die de arm uit de mouw steekt en dan zelfs op straat nog wordt bedreigd. En éénmaal in de kamer gezeten, niet de medewerking ervaart welke zo broodnodig was omdat veel gezinnen er door in de problemen waren geraakt. Te gek voor woorden. En als dan Rutte zich ook nog uitlaat over deze zaak en zegt dat niemand hier ooit wat over te weten zal komen is dat helemaal tegen de stroom in. En voedt het gelijk mijn gedachte dat hij in een onderonsje met 'zijn' verkenner (Jorritsma VVD) al tot dat ene zinnetje is gekomen. 
Let maar op!

De tijd zal het leren. Ik ga mij weer bezighouden met mijn werk. En vanaf morgen weer met ijs. 
Donderdag lever ik de megaorder uit. Daarna wordt het weerbeeld ook weer minder. Gaan we van dag tot dag bekijken wat we kunnen of juist niet.
Met de ontbijtservice loopt het ondertussen prima! Steeds vaker ben ik in de vroege ochtend broodjes aan het afbakken en mandjes aan het formeren. 

Afgelopen week begreep ik van u aan de ijskar dat u het stukje in het Hengelose weekblad erg leuk vond. Mijn tweede boek, wat inmiddels al wat vorm krijgt, zal daarvan een zeer uitgebreid en meer open verhaal zijn. 
    het stukje in het Hengelos weekblad
Ik hoop u morgen, dinsdag, woensdag of wellicht ergens op een andere  in deze week te mogen ontvangen aan de Snor.
Voor vandaag pas ik. Ookal is de verwachte regen niet de langdurige regenval die eerst werd verwacht, toch is regen een garantie op een te rustige rondgang. 

Het is evenwel niet anders, tenslotte is het nog altijd maart.

Tot volgende week!

Waar of wanneer dan ook!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo



Reacties

Populaire posts