6. De eerste weken van 2014

Het is inmiddels half januari.  De dagen worden stilaan langer. De winter dacht eraan zich te presenteren en net toen iedereen in de stellige overtuiging was dat ze kwam, trok ze zich weer net zo snel, terug. Nog geen winter dus.  Het is evenwel geen probleem want qua tijd is het nog te vroeg om de winter af te schrijven.  De winter kan zelfs in februari nog in alle hevigheid losbarsten!
In het dagelijkse werk wat ik doe merk ik ook de rust van het naderende voorjaar. Anders dan anders blijven voorraden onaangebroken. Een goede winter was nodig en nu hij niet gekomen is is het maar de vraag hoe het dit jaar weer zal verlopen.  Zoals zo vaak moeten we het er maar mee doen. Het weer kun je nu eenmaal niet naar de hand zetten.

En hoe grappig is het nu dat dit dus ook geldig is voor het ijs bedrijf.  Ook hier ben ik afhankelijk van de weersomstandigheden.  En ook hier is het altijd gelukt om overeind te blijven.
Nu we uiteindelijk zijn waar het hier eigenlijk om gaat heb ik nog niet veel te melden.  Het gaat allemaal redelijk op schema alhoewel er ook wat eerste vertragingen vallen op te maken.  Zo is de ijscoman uit het westen door drukte nog steeds niet gebeld. Dat hoop ik deze week nog te doen, want het uitwisselen van ervaringen is altijd goed. Zoals eerder gezegd heb ik van de KvK sinds kort een heus bedrijfsnummer gekregen.  En dus heeft Franky's ijs nu ook meer mogelijkheden.  Het bedrijf is nu bijvoorbeeld ook aangemeld bij de Makro, zodat wij daar met bepaalde inkopen terecht kunnen.  Inmiddels is alles bij de Makro in gang gezet en kunnen wij onze pasjes eerdaags tegemoet zien. Wat ook rond is is de kleding. Ik ga deze week de bestelling betalen.  Een prachtige combinatie!  Ben enorm benieuwd naar hoe het geheel eruit komt te zien. Afwachten maar. En...voor de ijskar heb ik ook twee rieten manden met deksels gekocht voor het opbergen van de wafels en andere zaken als spoelwater, theedoeken en enig gereedschap. Deze manden komen aan weerszijden van de bagagedrager te hangen. Deze manden komen deze week binnen.
Met betrekking tot de kist heb ik nog steeds niets te melden.  De kist staat nog steeds bij de reparateur. Navraag leerde mij dat de reparateur toch nieuwe deksels zoekt. Afwachten dus nog, in de hoop dat hij in staat zal zijn deksels te vinden.

De route welke ik ga rijden is inmiddels voor 90 procent bekend. Twee weken geleden heb ik hem gemaakt en een week daarna heb ik hem gelopen.  Ik kwam in die wandeling tot de conclusie dat ik een goede route had met een paar tekortkomingen.  En dus moet daar nog even aan gesleuteld worden. Begin volgende week ga ik de route herschrijven en opnieuw lopen. Dan moet het 100 procent goed zijn en kan die worden gepubliceerd.

Met het trainen is ook aangevangen. En dat gaat uitstekend!   Inmiddels vliegen de eerste overtollige kilogrammen eraf. De 80 kilo grens ga ik met gemak halen. Daarmee verwacht ik dat mijn fitheid goed genoeg zal zijn om elke zondag te vlammen.

Deze week ga ik ook nog proberen visitekaartjes te maken.  Dit is me nog niet gelukt,  maar uiteraard gaat dit wel lukken.  Ook de nieuwe parasol voor op de ijskar is iets wat ik aan het uitzoeken ben. De kleur is nog niet helemaal duidelijk.  Bruin of rood. Eerst maar eens de kist in de goede kleur zien te krijgen en dan zien we wel.  Volgende week ga ik ook een bak van 5 liter ijs bestellen om te bekijken hoeveel bolletjes ijs ik hier uit kan halen zodat ik mijn prijs kan gaan bepalen. Ben heel benieuwd naar het aantal.

En zo is er nog voldoende te doen. Gelukkig heb ik ook nog even de tijd.
Later meer.....

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts