8. Eindelijk weer stappen gezet

De maand januari loopt op zijn einde en de druk begint merkbaar toe te nemen.
Althans dat zou je zeggen of voelen wanneer er niets verandert aan de status van een paar wel heel belangrijke zaken in de voorbereidingen.

Tot aan het begin van deze week waren een aantal zaken namelijk nog altijd niet afgerond en begon er bij mij zo langzamerhand een gevoel van onmacht te overheersen. 

Hoe fijn is het dan wanneer er op een gegeven moment op verschillende punten eindelijk progressie wordt geboekt. Heel fijn kan ik jullie melden!

Op de eerste plaats is de bedrijfskleding binnengekomen.  Lang heb ik moeten wachten, maar het is er dan uiteindelijk.  En, het is nog mooi ook! Ik ben er in ieder geval heel blij mee, want het voldoet helemaal aan mijn verwachtingen! Een chocolade bruine broek, een champagne kleur koksbuis, een chocolade bruine sjawl en een chocolade bruine bandana. Precies zoals het was bedoeld.  Foto's van mij in deze kleding en welke door mijn zoon zijn gemaakt, heb ik op Facebook geplaatst.  Zie overigens op Facebook pagina http://www.facebook/ijsvanfrank
Ik denk en ik hoop dat dit uitstekend past bij de ijskar.

En dan is er op de tweede plaats ook nieuws te melden over de kist. En dit nieuws is helaas niet louter positief, want de deksels, het grote probleem, zijn helaas niet te vervangen door nieuwe. Maar daarentegen kunnen ze wel worden gerepareerd en dat is dus positief. De reparateur zei mij dat hij de deksels ging repareren omdat de kist gewoon te goed werkt. Het zou zonde zijn om de kist af te schrijven op zijn deksels.  En dus worden de deksels gemaakt.  De kist zal ergens volgende week klaar zijn. En dus kan de kist dan direct door naar het bedrijf dat de kist gaat bestikkeren met mijn zelf bedachte folie. In de kleur rood en met het bekende logo. Als alles meezit is de kist met 1 week klaar. Als het tegenzit in ieder geval binnen 3 weken.

En dan heb ik op de derde en laatste plaats ook eindelijk een vrieskist gevonden voor de opslag van ijs. Op marktplaats vond ik zojuist een advertentie van iemand die een kist in de verkoop had. Na wat mailwisseling heb ik zojuist de vrieskist gekocht voor 25 euro. Een prima prijs gezien het beperkte budget.

Het is dus met alle bovenstaande afgeronde zaken een succesvolle week te zijn geweest want er zijn eindelijk een paar serieuze hobbels genomen in de weg naar de eerste rondgang.
Verder heb ik de afgelopen week nog een 5 literbak ijs ingekocht zodat ik kon bekijken hoeveel bolletjes ijs uit die bak konden worden gehaald. Nu dit bekend is heb ik dus mijn prijs kunnen bepalen. Een ook kon ik zien hoegroot de bakken zijn ivm met de rekken voor in de ijskar. De visitekaartjes zijn in de maak en kan ik eerdaags verwachten. Ook ben ik nog elke dag in training.  Ik loop elke dag minimaal 5 kilometer,  soms zelfs 10 op een dag met een gemiddelde snelheid van 6.5 km/u. Dus wat dat betreft lig ik prima op schema!
Ondanks de punten die ik kan afstrepen blijven er nog wel wat zaken openstaan.

Een opsomming van de nog uit te voeren werkzaamheden; 
- rekken vrieskist ijskar laten maken
- schoenen kopen
- eerste bestelling plaatsen
- klein geld tbv wisselen regelen
- parasol voor op ijskar
- lichte techn. werkzhdn uitvoeren ijskar
- promo foto's maken
- diverse kleine zaken regelen

En dus blijft er nog genoeg aan werkzaamheden over in aanloop naar die eerste rondgang maar de tijd lijkt nu weer in mijn voordeel te zijn.

Later meer....

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts