5. De weken rond de feestdagen ( deel 2)


1 januari 2014.
Het is nieuwjaar. De winter is in geen veld noch weg te vinden. Nog niets eens in de buurt. Het lijkt wel voorjaar. Zo zonnig en lekker hoe het is op deze eerste dag van het nieuwe jaar.  En toch bekruipt mij het gevoel; ... die winter komt nog wel.

Inmiddels is het bedrijf "Horeca dienstverlening Boereboom" officieel gestart.  Er is een heus bedrijfsnummer verkregen via de KvK. En dus kunnen we officieel gaan beginnen met de verkoop van ijs. De eerste klanten heb ik overigens reeds voorzien in ijs. Dat kwam eigenlijk wat vroeg,  maar ik heb de uitdaging aangenomen.  En het ijs dus ingekocht en weer verkocht.  Een uitdaging omdat ik nog geen opslag capaciteit heb. En dan te bedenken dat de huisvriezer al vol zat van al het lekkere eten voor de feestdagen.  Het is ons echter gelukt een klein gedeelte van de vriezer vrij te maken en houden voor het ingekochte ijs. De eerste klanten hebben reeds gemeld dat het ijs heerlijk was. Toch leuk om te horen!

De kist voor de trapcarrier staat nog altijd bij het koeltechnisch bedrijf. Ik ga van de week eens bellen hoe het met de deksels staat. Overigens had ik ook de bestelling bij de kleding leverancier geplaatst. En ook hier verneem ik nog altijd geen reactie.  Ook maar eens achter aanbellen.  Bovendien heb ik een plaatselijke ondernemer in tweede hands witgoed opdracht gegeven om een goede vriezer met redelijke opslagcapaciteit te zoeken. Deze gaat mij bellen wanneer er een kist is.  Ook heb ik in deze periode een redactioneel stukje voor in het wijkblad geschreven en doorgestuurd naar de redactie.  Dit alles om mijn komst in de wijk aan te kondigen. Op 15 januari komt het in het wijkkrantje te staan. Kortom, de voorbereidingen zijn, zij het op een lager pitje, gewoon doorgegaan tijdens de feestdagen.

Deze week beperk ik mij slechts nog tot de kleding en kist. De kleding omdat ik op de foto wil in mijn complete outfit. Dan kan ik namelijk een mooie advertentie maken.
Ook zou het mooi zijn wanneer dan ook de ijskar klaar zou zijn.
Een fotosessie is dan nodig om een goede indruk achter te laten.

Wordt vervolgd....

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts