54. De laatste weken van het jaar

Het is nu vrijdag 12 december 2014. En het was me wel een weekje zeg! Er is veel gesproken en gezegd. Soms in uren durende gesprekken. Maar het heeft wel veel duidelijkheid geschapen. Daarmee kan ik de problemen welke ik had nu gelukkig en rustig naar de achtergrond duwen. En dus is de dreiging welke er was, volledig weg.
Daarmee was danwel voor mij het belangrijkste pijnpunt verdwenen, er restte nog wel een vervelende verkoudheid die me al dagen in de greep had gehouden. Het wil en wilde maar niet loskomen. De bijbehorende hoofdpijn, oorpijn, doofheid en oorsuizen gaven mij reden nu eens voor mijzelf te kiezen en proberen uit te zieken en dus thuis te blijven van werk. Inmiddels ben ik nu 3 dagen thuis, maar de enige verbetering betreft slechts de hoofd- en oorpijn welke nu niet meer aanwezig zijn. En dus vraag ik vaak naar wat mijn familieleden nou vroegen of zeiden. Ik sta regelmatig onder een hete douche om met veel stoom het gebied weer vrij te krijgen. Ook snuif ik regelmatig hete stoom van zout water naar binnen. Het helpt echter (nog) niet zoveel. Slapen gaat daarentegen wel weer goed. Volhouden dus maar! En uiteindelijk is dit nog maar een magere afspiegeling van een griep, dus mag ik helemaal niet klagen.

Vandaag is het dus vrijdag. En normaal schrijf ik zondags. Maar het geval wil nu dat ik morgen en overmorgen feest heb, want ben ik zaterdag, morgen dus, 12 jaar getrouwd, overmorgen, zondag, vier ik mijn 52 ste verjaardag. En dus is er dan geen tijd om te schrijven.
De dagen dat ik thuis was heb ik eens goed nagedacht over mijn ijsbedrijfje. En het zal volgend jaar echt anders moeten op het gebied van feesten en partijen. Ik wist dat ik deze werkzaamheden altijd goedkoop aanbood. Dat was ook geen probleem, maar Franky's ijs moet vanaf nu wel wat realistischer te werk gaan. En daarom had ik eerder in November kontakt gezocht met het bedrijf "toettoetfood.nl". Een internetbedrijf waar mobiele aanbieders hun waar kunnen aanbieden voor feesten en partijen of evenementen in den lande. Dit op voorspraak van een bevriende Hengeloër die mij hierop attent maakte. Kijkende naar hun site was het mij al snel duidelijk dat ik als wel heel klein bedrijfje hier nog meer bekendheid kon krijgen. En dus sloot ik mij snel aan. Een eerste feest is waarschijnlijk al afkomstig via dit kontakt. Maar om helder te zijn naar alle soorten klanten heb ik een nieuwe kostprijsberekening gemaakt waardoor het vanaf 2015 voor een ieder gelijk is en bovendien duidelijk. Van de eigenaar van deze site kreeg ik namelijk de vraag een prijs door te geven welke hij kon gebruiken bij eventuele opdrachten. Het leverde een paar dagen later een compliment op voor de duidelijk uiteengezette prijs.
En naast deze beslommeringen heb ik nu ook nog veel werk aan de ijstaarten gehad. Heel leuk werk moet ik zeggen. Omdat ik een paar dagen thuis was kon ik in ieder geval de advertentie op Facebook in orde maken. Daar was ik met alle problemen van vorige week nog niet veel aan toegekomen. Nadat ik de taarten wederom op Facebook gezet had volgde iets later de eerste bestelling. Ik weet niet welke kant het opgaat met de ijstaarten, maar het gaat mij hier niet zozeer om de verdiensten. Het is mij belangrijker kontakt te houden met mijn klantenkring. Ik hoop wel dat iedereen op tijd is met bestellen, tenslotte moet ik de taarten ook  op tijd kunnen inkopen. En daarom is de sluitingstermijn voor het bestellen geprikt op 16 december a.s.
En dan kan ik volgende week 17 december de taarten afhalen bij mijn leverancier. In de dagen erna lever ik ze dan met plezier uit.
Volgende week heb ik mijn laatste ijsafspraak met ijskar. Een feest te Enschede. En ook dit feest gaat nog met de oude prijs afgewerkt worden. Afspraak is tenslotte afspraak. Bekendheid daarentegen is natuurlijk ook fijn. Hoe meer mensen mij kennen hoe meer kansen er kunnen ontstaan.

Het weekend staat dus voor de deur. Het is triest weer buiten. De verkoudheid vraagt om zijn behandeling en dus duik ik opnieuw onder de douche. Morgen en overmorgen is er zoals gezegd feest in huize Boereboom. En dan komt er nog 1 drukke week. Een week ook waarin ik mijn vriendinnetje een bezoek ga brengen. Eindelijk! Ik had het Romy tijdens mijn laatste rit beloofd en wat de "ijsjesman" beloofd, komt ie ook na. Aanstaande maandagavond ga ik daar dan ook even buurten.

Ik hoop u nog te zien wanneer ik een mooie ijstaart mag komen afleveren. Zo niet, dan zie ik u ergens begin 2015. De weken van opbouw zullen spoedig gaan aanvangen. Ik wil per februari klaar zijn met alle voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Ik heb dan ook besloten dat de ijskar gewoon bij huis blijft staan.

Tot volgende week,
Groetjes Frank Boereboom
Franky's ijs

Reacties

Populaire posts