2015-03. De eerste tekenen der lente

Het is nog wat moeilijk te zien, te voelen en nog niet echt te ruiken, maar onze zintuigen liegen niet. Gewapend met een stel ogen, al dan niet gesteund door een bril, kunnen wij het niet meer ontkennen. De oren horen elke vroege dagsaanduiding. De neus ruikt steeds vaker de ontluikende bloem of andere zaken die verband houden met de aankomende lente! Het is 21 februari 2015 en de afgelopen week voelde je zelfs de lente! De boeren rijden alweer uit om het land te bemesten. De vogels zijn in de vroege ochtend zeer muzikaal aanwezig. De lammetjes in de wei zetten voorzichtig hun eerste stappen in de grote wereld en de dagen worden steeds langer. Ja, het wordt weer lente. En de ijscoman....die ziet het in alles. In die ijscoman draaien de radaren weer overuren. Nerveus zoeken we naar de agenda om te zien of we nog op schema liggen. Heb ik aan alles gedacht en mis ik niets? De ijscoman,  kortom, is alweer druk doende om zijn vorig jaar opgestarte droom een nieuwe jaargang te geven. De hele week speurt ie op zijn proversie van buienradar de naderende weken af naar mooi weer. Weer waarbij het goed genoeg is om voor de eerste keer van dit jaar uit te rijden. U kent mijn minimale wens omtrent weer in het voorjaar. Het moet droog zijn,  zonnig en 12 graden of meer. Het zou mij niets verbazen wanneer u via mijn facebookpagina Frankys-ijs eerder dan van het KNMI, verneemt wanneer er mooi weer gaat komen, althans het weer dat ik goed genoeg vind. Overigens zijn de laatste berichten omtrent het benodigde weer, dat ik in de laatste week van maart er eindelijk weer op uit mag. Ik hou u hieromtrent via mijn facebookpagina uiteraard van op de hoogte.

De routes welke de afgelopen maand gemaakt waren zijn inmiddels allemaal gecontroleerd en daar waar nodig aangepast. Dus dat werk is klaar en ook voor een ieder wonende in die wijken bekend.

Mijn zoon heeft deze week de werkzaamheden aan mijn website zeer succesvol afgerond. Ik was over de door mijzelf gemaakte site totaal niet tevreden. Mijn site: www.frankys-ijs.nl is niets meer en minder dan een site waarop slechts foto's, een aanvraagformulier tbv verhuur en wat links staan. Het is zogezegd een simpele aanvulling op alles wat Franky's ijs is. Een hulpmiddel. Maar zoals zo vaak met internet ben ik niet meer op de hoogte van alles op dit gebied en worstel ik zo maar uren met van alles om iets voor elkaar te krijgen. Omdat ik mijzelf ken en ook mijn interesse in internet, zou ik er nooit zelf aan zijn begonnen. Mijn zoon van 13, Joeri, wist er wel raad mee. Hij zou mijn problemen met de website binnen een week doen oplossen. De website is nu dus vernieuwd en ik ben erg onder de indruk van de kunsten van mijn zoon. Ik heb hem meteen "in dienst" genomen om mijn site elke keer te doen updaten. Zo zal de site altijd aktueel zijn en een bezoekje waard blijven.

Ik ben dus op wat schilderwerk na klaar. En dat is vroeger dan verwacht. De fiets heb ik afgelopen donderdag nog onder handen genomen, heb er zelfs een proefrit mee gemaakt. De ketting is gesmeerd, de banden zijn weer opgepompt en verder werkte alles prima. Schoonmaken en hier en daar wat bijwerken in de lak is alles wat er nog moet gebeuren. De kist is inmiddels wel schoon en alle accesoires zitten er alweer op. Zelfs het bordje, 'Since 2014", welke ik van een vriend had gekregen, is er nu op aangebracht. De kist is helaas door alle transporten wel wat aangetast op zijn folielaag.
Zal mij deze week proberen te verdiepen in eventuele mogelijkheden om deze beschadigingen zo mooi mogelijk weg te doen werken.

Een inmiddels voor mij bekende collega ijscoman, heeft wekelijks contact met mij. We praten veel via messenger met elkander. Hij heeft vorige week de facebookpagina "ijsventers Nederland" opgericht. Een uitstekend initiatief dat vervolg dient te krijgen. Mijn wens om meerdere ijscomannen tot elkander te brengen en samen met een soort keurmerk te gaan werken, waardoor wij kwalitatief en presentatief als uitstekend mogen worden genoemd, geniet mijn uitdrukkelijke voorkeur. De eerste stappen daartoe zijn inmiddels voorzichtig gezet. Wordt vervolgd...

Ik ben ijscoman. In hart en nieren. Ik voel de lente komen. En ik ben er eigenlijk ook klaar voor. Eigenlijk alweer weken. Laat de lente maar komen!

Morgen is het zondag. Nog een paar vrije zondagen en dan......

Tot volgende week

Frank Boereboom
Franky's ijs.


Reacties

Populaire posts