61. Winter

Het is zondag 1 februari 2015. En het lijkt waarempel op winter, alhoewel vandaag eigenlijk niet, maar er schijnt een beetje koud weer aan te gaan komen en eerlijk is eerlijk, de afgelopen dagen werden wij meerdere dagen getrakteerd op winterse neerslag. Het is ook fris. Maar het is dus al wel februari. En dat betekent dat ik vanaf nu voor 100 procent bezig zal gaan met de voorbereidingen op het naderende seizoen.
Van de week ben ik nog niet zo heel druk geweest. Onder andere het jeugdvoetbal van mijn jongste zoon slokte veel van mijn normale vrije uren op. Zo was ik drie avonden voor de club en zijn jeugdige voetballers druk. Leuk vind ik dat wel, maar straks heb ik er hoe dan ook geen tijd meer voor. Trainen op dinsdag- en donderdagavond kan ik in ieder geval voorlopig blijven doen. Dan heb ik naast zaterdag en zondag, de woensdagavond en vrijdagavond mooi over voor het ijsrijden. Ja, het gaat straks weer lekker druk worden, heerlijk! Kan niet wachten! En ik kan ook bijna niet meer wachten om mijn klanten en vooral klantjes weer te mogen ontmoeten. Om toch nog wat met ijs bezig te kunnen zijn in deze wintertijd heb ik toch nog wat kunnen bedenken.

Zo heb ik van de week veel contact gehad met een collega ijscoman uit het zuiden des lands. Ondanks onze leeftijdsverschillen zijn er zeer zeker raakvlakken in onze werkopvatting. Ik ben blij met hem mijn ervaringen te hebben mogen en kunnen delen. Wij hebben respect voor elkanders werk getoond en afgesproken dat we eerdaags een keertje een ontmoeting zullen hebben.
Omdat wij wat ver uit elkaar wonen en werken, zal dit niet van de één op andere dag gaan gebeuren, maar de wederzijdse wil is er in iedergeval wel. Misschien dat ik hem tref op de beurs in Assen. En anders spreek ik hem wel ergens halfweg Hengelo en Venlo. Ik vind het namelijk altijd belangrijk om gedachten en ideeën uit te wisselen, tenslotte kan het altijd een win win situatie opleveren.

Ook is van de week de foto welke ooit eens is gemaakt van mij, mijn ijskar en de tuindorpvijver op de achtergrond, door zijn maker nog eens onder handen genomen, omdat ik deze foto wil gaan inzetten voor promotionele doeleinden. Ik had de maker, Frans Mensink daarom gevraagd. Om te beginnen komt deze mooie foto namelijk in het restaurant van mijn broer op tv. Dit restaurant, familierestaurant Cherry in de binnenstad van Hengelo, leent zich uitstekend voor meer bekendheid. Uiteindelijk wordt dit restaurant veel bezocht door gezinnen, mijn grootste doelgroep. Maar uiteraard komen er ook andere belangrijke mensen die belangrijk kunnen zijn voor mijn ijsbedrijfje. En dus heb ik mijn broer gevraagd om op zijn tv een reclame te mogen krijgen. Zijn antwoord was natuurlijk ja. Waar zijn broers anders broers voor. Bedankt Peter voor jouw medewerking! Frans Mensink heeft de foto derhalve belangenloos aangepast. Immers op een groot beeldscherm als de tv van mijn broers restaurant kon ik niet volstaan met de oudere versie. Frans heeft toen maar gelijk mijn mobiele telefoonnummer en emailadres eraan toegevoegd. Hoe aardig! En zo is de foto nu in het bezit van mijn broer die de foto deze week op zijn tv zou gaan plaatsen. Ben wel erg benieuwd. En dat is Frans ook. Ik wil Frans hoe dan ook bedanken voor zijn inzet. Hoe belangrijk is het toch weer om goede mensen om je heen te verzamelen. Uiteraard vergeet ik ze niet!

Het is dus tijd. De hoogste tijd om het vizier weer op het naderende seizoen te leggen. En eigenlijk was ik dus afgelopen week al veel werk verzet, maar nu gaat de gashendel definitief helemaal open. Ik ga beginnen met de routes. Komende week zal de eerste route worden gelopen en eventueel worden aangepast. Het betreft hier de route op de Berflo Es. Verder zal ik een begin maken aan het technische herstel  van de fiets. Een paar zaken zullen moeten worden vervangen (slijtage). Komend weekend zal het eerste deel afgerond zijn.

1. Technische controle ijsbakfiets en de verbeteringen/vervanging van onderdelen.
2. De route op de Berflo Es. Lopen en plaatsen op fb.
3. Afronding promotie Cherry
4  Kleding nieuw seizoen.
5. Ingediende vergunning (navraag doen)

De start op het nieuwe seizoen is dus ingezet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met het huidige weerbeeld nog geen enkele aanleiding zie om met de kar op straat te gaan rijden , maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En....., tja, je weet nooit wanneer het weer wel goed genoeg is. Kortom, die voorbereidingen inzetten opdat ik dit jaar in ieder geval op tijd kan starten is dan ook gewoon uit voorzorg.

Volgende week vertel ik graag hoe het met het eerste deel van de voorbereidingen is gegaan.
Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs


Reacties

Populaire posts