2015-23. Franky's ijs weer terug op de straat!

Oh oh oh, wat heb ik het gemist! Moest gewoon aan de winter denken, de periode dat ik al mijn vaste klantjes en klanten zo verschrikkelijk mis. Er was slechts één groot verschil. Ik was er niet omdat ik de afgelopen weken met de ijskar allemaal afspraken had staan en niet, zoals in de winter, omdat het dan gewoonweg het seizoen er niet voor is. Ik ben, zoals u uit mijn vorige aflevering van dit blog kon lezen, dus druk geweest. En door die drukte ben ik in ieder geval op 3 van de 4 wijken drie weken lang niet aktief geweest op en in de straten van deze wijken. Tuindorp kon mij vorige week alweer begroeten in een ietwat ingekorte route. Afijn, ik ben inmiddels alweer beland op de zaterdagavond en de routes op de Bloemenbuurt, Nijverheid en de Berflo Es zitten er voor deze week weer op. Deze week kon iedereen genieten van een gratis 2e bolletje ijs. Dit naar aanleiding van de 500ste vind ik leuk voor de facebook pagina "Franky's ijs". Voor mij een superprestatie! Slechts 7 of 8 maanden per jaar aktief. En nog maar anderhalf jaar na oprichting. Kijk....dat vindt ik nou leuk! En het moet gezegd, ik blijf maar groeien! De teller staat inmiddels alweer ol 524.
Tussen de mensen dus, mijn klanten. Heerlijk! Eén woord. Meer heb ik er niet voor nodig. De mensen waren blij mij weer te zien. En andersom was dat dus zeer zeker ook zo. En hoe leuk is het dan om de 2e bol gratis weg te geven. Heel leuk kan ik u mededelen. Het was voor sommigen bekend. Immers, het was keurig op tijd medegedeeld aan mijn "Facebookvolgers" op diezelfde pagina. Maar er waren er uiteraard ook die mij nog niet volgden op Facebook en dus kompleet verrast werden met de gratis bol ijs. Waarna sommigen van hen direkt beloofden mij vanaf het bezoek te gaan volgen. De gratis bol werd in ieder geval goed ontvangen. Op de Bloemenbuurt werd er al goed verkocht, terwijl het best fris was. Ook was ik later begonnen, omdat er op mijn werk iets misging, waardoor ik veel later thuiskwam dan de bedoeling was en dus pas later kon beginnen aan ijsverkoop. Uiteindelijk, na thuiskomst, besloot ik toch nog te gaan rijden. En zo startte ik weliswaar een uur later dan normaal een route die ook nog eens door wegopbrekingen anders zou verlopen dan ik kon bevroeden, maar het maakte mij niet zoveel uit, zolang ik maar alle vaste klanten had gezien. In sommige gevallen moest ik daarvoor vele meters meer maken, maar ook dat deed ik graag.
Op de Nijverheid was het aanvankelijk erg rustig. Ik meende in deze wijk al een rust te bespeuren vanwege de gestarte vakanties. Het was in ieder geval in het begin rustiger dan anders. Later op de avond kon ik steeds meer ijsjes scheppen en werd het ook nog druk. Het weer was dan ook super. Een klant van mij, een notaris, vertelde ik van mijn plannen om een stichting op te richten ten behoeve van gezinnen die uit pleegkinderen bestaan en die ik graag een dagje uit wil gunnen. En dat ik die stichting graag wil vernoemen naar mijn moeder; "Nelly". Ik vroeg hem of hij dat wilde regelen voor mij en ook wat dat dan moest kosten. "Voor Nelly doe ik dat voor niks" was zijn antwoord. Ik was met stomheid geslagen. Ik was zooo blij, want  nu kon ik mijn plan gaan verwezenlijken. Geweldig, wat een superaanbod! Blij als ik was keerdde ik huiswaarts. Eerder op die route was mij door de uitbater van het Chinese afhaalrestaurant, waar ik altijd ijsjes opschep voor het hele gezin,  al toegezegd dat ik de volgende keer een bak nasi zou krijgen. Omdat ze begreep dat ik vanuit werk gelijk op de fiets stap en geen tijd heb om te eten. Dat kon niet en dat moest de volgende keer maar eens opgelost worden. Hoe lief! Hoe bijzonder. Het vak is zo mooi. Ik kan er gewoon niet over uit. Bij thuiskomst, rond half 11 in de avond, was de warmte nog steeds voelbaar en heb ik thuis aan tafel op het terras met mijn gezin nog tot diep in de avond gedobbeld. Erg gezellig was dat!

Zaterdag was ik weer eens op de Berflo es. Daar was ik rond half 1 in de middag begonnen. Eerder die dag was ik in het kader van mijn door mij uitgeroepen "kinderdag" bij een speelgoedzaak in de binnenstad. Daar heb ik met de eigenaar gesproken over mijn idee "kinderdag". Het was een interessant gesprek. Altijd goed om mensen om je heen te hebben die zinnige zaken te melden hebben. De kinderdag, een dag voor kinderen zoals moederdag voor moeders en vaderdag voor vaders, wordt op 30 augustus aanstaande gehouden. Kinderen kunnen dan bij de ijscokar een kadootje halen en krijgen bovendien de mogelijkheid een wens in vervulling te doen gaan. Er zijn al wat wensen binnengekomen en er zullen er nog meer volgen. Tot 31 juli is er tijd om de wens op papier kenbaar te maken en in te leveren. Een artikel over de kinderdag in de Tubantia van afgelopen week zal het aantal wensen hopelijk nog meer doen stijgen. Als kinderdag succesvol wordt wil ik de kinderdag graag gaan vergroten tot een leuke gebeurtenis. We zullen zien.
De dag op de Berflo Es verliep uitstekend. Vooral gezien de problemen welke ik heb met deze wijk. Ik ben hier namelijk nooit met regelmaat. En dat is volledig aan mijn familiesituatie te wijten. Ik wil graag, maar het moet ook kunnen. Maar deze zaterdag ging het dus uitstekend. Ook hier veel klanten die de 2e bol maar wat graag in ontvangst namen. Het werd uiteindelijk een prachtige rit. Een rit die omstreeks 17.15 uur ten einde kwam en ook moest komen. Ik had namelijk met de ijskar nog een afspraak later op de avond en daar moest ik voor naar Hengelo Noord. En dus ging de kar weer op de aanhanger en vertrok ik rond 19.00 uur richting het Noorden. Een anderhalf uur later kwam ik weer thuis en had ik weer een aantal mensen blijgemaakt.

De zondag viel een beetje in het water. Zo mooi als het zaterdag was, zo jammerlijk minder was het een dag later. Geen zon, eerst nog droog maar later wel regen. Maar ook weer niet veel regen. Het ene moment wat meer als het andere. De buienradar app was het gereedschap van de ijscoman geweest nog voor de rit. De buienradar liet zien dat een droge rit tot ongeveer 16.00 uur mogelijk zou kunnen zijn. Iets vroeger dan die tijd vielen de eerste druppels op de parasol. Op dat moment was ik al ruim halverwege. Ik brak de rit uiteindelijk af. Het regende op dat moment net iets te hard. En de buienradar gaf bovendien aan dat het nog wel even zou blijven regenen.  Ik gaf moeizaam en bovendien enigszins met tegenzin toe aan de regen en reed de kar enige minuten later huiswaarts. Het blijft zo verdomd moeilijk om te stoppen. Je wilt zo graag en vooral omdat je midden in een aktieweek zit is stoppen eigenlijk uit den boze. Maar ik neem nooit risico's en dus heb ik de rit gestaakt. En nam het besluit dat ik diegenen die ik in de wijk nog niet heb kunnen bereiken de week erop dan maar een gratis 2e bol te geven.  Zo lossen we dat probleem in ieder geval op.

Vandaag kreeg ik een 6 tal nieuwe wensen van kinderen tbv de kinderdag. Het is enorm bijzonder te lezen wat er in de hoofdjes van die kinderen omgaat. Prachtige wensen waar de ijscoman wel wat mee kan. Ze liggen allemaal op mijn bureau. 

De komende week slechts 3 dagen ijs verkoop.  Uiteraard bij voldoende weer. De vakanties zijn begonnen.  Dat was vooral vandaag al te merken op tuindorp.  Benieuwd naar de komende week.

Voor diegenen die op vakantie gaan of al zijn;
Een goede reis, een hele fijne vakantie en ook terugreis gewenst.
Ik blijf hier. Voor de achterblijvers en de mensen die later gaan.

Ik zie u later graag weer terug in 1 van de bovengenoemde wijken.

Frank Boereboom
Franky's ijs

Reacties

Populaire posts