2015-33. Het zwarte gat?

Dit is het dan! Die rust, die leegte. Geen druk meer op, vooropgesteld dat ik die zou ik bezitten, welke ketel dan ook. Volledig weg. Vreemd voelt het wel hoor. Ben dit jaar ook zo verschrikkelijk druk geweest en dan ineens die rust! Die voor mij onbeschrijfelijke en ongewone rust.
Het jaar 2015 telt nog wel wat dagen, sterker nog, het ijsseizoen is zelfs nog niet eens ten einde (gelukkig). Maar nu al kan ik zeggen dat het voor mij weliswaar een pracht van een seizoen is geweest maar dus ook zwaar. Mijn vooraf gestelde target in ijs was bijzonder hoog ingezet. Ik ben blij verrast dat ik u vandaag kan mededelen dat ik dat target moeiteloos ga halen. Geen enkel probleem meer. Zit er al bijna op. On-ge-loof-lijk!!!
Ja. Het was een super seizoen. Maar het halen van dit target legde wel een druk op mijn schouders.  En de druk die ik steeds voelde is zoals gezegd nu geheel weg.
De druk van op tijd kunnen beginnen, of het op tijd bestellen van voorraad. Het opbergen van al het bestelde in de te kleine opslagvriezers. En hoe vaak was ik niet onzeker geweest over mijn bestelde ijs in aantallen. Net zo vaak kwam ik er later achter dat ik goed besteld had; dat ik het goed had gedaan.

Naast het geweld van het ijs rijden trainde ik ook een jeugdelftal van Wilhelminaschool. Twee avonden in de week was ik er druk mee en stond ik alleen voor de groep. 13 jarigen. Soms best zwaar. Heb ook veel geregeld voor die jongens. Er ging zo per week behoorlijk veel tijd zitten in het voetbal. De werkweek, die naast mijn 40 urige dienstverband bij mijn werkgever Alustar Wheels bestaat, bestond dus niet alleen uit ijs rijden op woensdag- en vrijdagavond. Op dinsdag-  en donderdagavond trainde ik dus de jeugd.  De weekenden ging ik dan ook weer verder met druk zijn. Probeerde soms een wedstrijd van de jeugd te bekijken maar kwam daar bijna nooit aan toe. De reden;  Op de ene zaterdag reed ik met ijs op de Berflo Es, terwijl ik op de andere zaterdag dan in Hilversum bij mijn vader was. Van alles voor hem aan het doen. Op zondag, tot slot, reed ik opnieuw met ijs door ons mooie tuindorp en in de avond werkte ik vaak aan mijn blog. De enige avond vrij was dus altijd maandagavond. Nou ja, ook weer niet helemaal.  Vaak was ik dan de voorraad aan het checken en deed ik de administratie. Ook de lancering van Franky's Ontbijtservice en vooral Kinderdag trokken veel energie weg.

En nu is er dus geen ijs rijden door de week meer en het trainen van de jeugd  is tegenwoordig met alleen donderdagavond alweer klaar. Sta er namelijk niet meer alleen voor.
En dan komt er ineens die rust. Iets wat ik door het verschrikkelijk drukke seizoen heel lang niet gekend heb. Het lichaam lijkt verbaasd van zoveel rust. Gek genoeg is het lichamelijk nog goed te doen door wat extra inspanningen te doen als lopen.
Maar geestelijk heb ik afgelopen week echt een tikkie gehad. Het voelde zo anders, zo vreemd. Geen klanten meer. Geen druk meer. Zelfs geen bestelling hoeven doen. Was dan ook even niet de vrolijkste. Moest gewoon afkicken.
Vreemd. Vroeg mij van de week al af of dit dan het zwarte gat zou zijn. Maar het gaat inmiddels alweer goed. Ben er weer helemaal bij.

Vandaag (zondag) hebben we opnieuw een ontbijtmandje kunnen afleveren. Ik moet zeggen dat het me goed doet dat er op dat gebied ook groei waarneembaar is. Volgende week gaan we er weer 2 afzetten. Toch bijzonder leuk. Vandaag heb ik na het afleveren van de mand weer een echte volledige rit op ons tuindorp gereden. En dat was door regen, Kinderdag en Kids@thepark alweer even geleden. Heb dan ook veel mensen weergezien die ik al heel lang niet meer had gezien. Natuurlijk was het niet ontzettend druk. De Kermis in de binnenstad is daarvoor een te grote concurrent. Ook het weer was niet echt goed. Toch was ik na afloop tevreden met het bereikte resultaat.  Het resultaat dat mij positief stemt in het kader van het behalen van mijn target, wat dus nu een zekerheidje is geworden.

De route is gereden en de komende dagen zal ik veel bezig zijn met de wensen van kinderen die nav kinderdag bij mij binnenkwamen. Er moeten nog enkele wensen worden uitgevoerd. En daarvoor zal ik ook kontakt moeten zoeken met de behulpzame bedrijven die hun medewerking hebben toegezegd. Verder zal ik nog actief zijn in werkzaamheden met betrekking tot de oprichting van mijn stichting "Nelly". Mijn broer heeft in ieder geval een mooi logo ontworpen. Zie de bijgesloten foto.

Nog 3 zondagen. Volgende week zaterdag ben ik op burendag bij 3 buurtfeesten actief. Zondag rijden we weer op tuindorp. Ik hoop dat we nog enkele weken prachtig nazomerweer hebben.
Ik ga er in ieder geval voor.

Frank Boereboom
Franky's ijs
Hengelo

Reacties

Populaire posts