2015-42. Spijkstaal en de week after

Het was de week van de spanningen geworden. Geen stad of land bleef zonder maatregelen om zich te beschermen tegen het kwaad dat IS heet en is. Net als bij een aardbeving bleef het, na de grootste schokken (Parijs vorige week), die overigens in dit geval wereldwijd werden waargenomen, nog hevig naschokken. Overal waren meldingen van op handen zijnde aanslagen, die meestentijds tijdig of zelfs net op tijd werden verijdeld. Maar ook die helaas te laat werden opgemerkt met als trieste resultaat wederom onschuldigen die er in ieder geval mee werden geconfronteerd en in het slechtste geval er de dood mee in gingen. Geen stad is meer hetzelfde. Overal zijn extra agenten en vaak ook militairen. Het gemiddelde gezichtsveld van een toerist bestaat inmiddels niet meer alleen uit prachtige gebouwen en musea. Steeds meer sta je oog in oog met zwaar bewapende agenten. Een trieste ontwikkeling. Zal het ooit nog anders worden? Persoonlijk zeg ik nee. Ik geloof daar niet meer in. Maar ik ben maar een simpel mens, niet een betweter. Ik ben slechts bang dat de wereld voorgoed is veranderd. De volgende aanslag is allang in de maak. Kwestie van tijd. Natuurlijk blijf ik hopen op andere tijden en natuurlijk hoop ik dat ik ongelijk heb, maar de laatste week heeft mij nou niet het vertrouwen gegeven op een ander beeld, sterker nog, het is eerder het tegenovergestelde. Wat ook opviel is dat er slechts gesproken werd over Parijs. Tuurlijk is het allemaal dichter bij huis en natuurlijk maken we ons daar terecht druk om. Maar er waren meerdere plekken waar vlak daarvoor terroristen zich bezighielden met angst en verderf zaaien, zoals in Beiroet. Hoordde je helemaal niemand over!  Op facebook kleurde menigeen zijn profielfoto in het rood wit en blauw. Maar hoe zit dan dan met die andere aanslagen? Ook daar wonen onschuldige volwassenen en kinderen die er niet om gevraagd hebben. Het was me evenwel wel het weekje zeg. De beelden op tv spraken dan ook voor zichzelf.

Afijn, ik hoop dat ik in het nieuwe ijsseizoen een beetje plezier terug kan brengen, al is het maar in de straten van ons Hengelo. Met mijn ijskar (welke dan ook, zie hieronder), want vrolijker is het er allemaal helaas niet op geworden. Ik zal er in ieder geval alles aan doen. Dat staat vast!

En in het kader van mijn bedrijfje Franky's ijs is er wel degelijk iets te melden. Afgelopen week was ik niet thuis. Huis en haard had ik verlaten. Van maandag tot vrijdagmiddag laat was ik verzorgende. Iemand helpen die het nodig had. Iemand proberen weer op weg te helpen vooruitgang te boeken in zijn herstel. Het was een hele klus en ik ging vrijdag dan ook best vermoeid richting huis. Hem die ik geholpen had achterlatend met het gevoel dat hij het wel alleen kon. Ik reed niet meteen naar huis. Ik had namelijk in die week een afspraak gepland vlakbij Schiphol. Een afspraak om een prachtige en 42 jaar oude Spijkstaal ijskar te gaan bezichtigen. Toen eenmaal de vliegtuigen over mijn kop vlogen wist ik dat ik er bijna moest zijn. Ook mijn navigatie miep verklapte dat ik in de buurt was. Het duurde evenwel nog een aantal minuten voordat ik de kar in mijn vizier had. Mijn ogen moeten hebben gestraald. Kan niet anders! Zo leuk en mooi tegelijk. Eigenlijk was ik direct verkocht! Foto's voeg ik toe om u een indruk te geven. Maar ik zag ook de mindere zaken. Opknappen van een paar zaken kosten geld. Hoe zit het met de accu van de kar, tenslotte rijdt hij op elektra. De vrieskist had geen eutectische platen, het goud van een ijscoman. Hoe haal ik de kar naar Hengelo? Het speelde allemaal en speelt nu trouwens nog allemaal door mijn hoofd. Ik moet vóór donderdag a.s. beslissen. Wordt een race tegen de klok. Misschien zijn er onder u, als trouwe lezers, wel wat mensen die mij kunnen helpen. Concreet komt het hier op neer: 1. Vervoer drie wieler breedte 1,5 mtr, lengte 3 mtr, hoogte 1,9 mtr, gewicht rond de 500 kg (want dat zijn in pricipe alle benodigde gegevens) van ergens nabij  Schiphol naar Hengelo. 2. Wie kan mij op accugebied wat vertellen. 3. Wie heeft nog wat eutectische platen. Het zijn de vragen die moeten worden beantwoord. En dat allemaal vóór woensdag, zodat ik op woensdag kan reageren naar de verkopende partij.
Tja, ik droom er bijna van. Idioot gewoon. Het past mij gewoon goed, het straalt uit wat en wie ik ben. Mijn eigen foodtruck. Maar zelfs dan mag het nooit leiden tot een onjuiste aankoop, hoe jammelijk dat ook zou zijn.

De ontbijtjes lopen nog immer goed. Het is ontzettend leuk om te doen. Ik ga er mogelijk wel wat aan veranderen. De ontbijtservice is niet duur voor de klant. En dat moet vooral ook zo blijven. Maar dat kan niet wanneer ik veel heen en weer moet rijden. Eerst wegbrengen en later weer ophalen kost veel tijd. En uiteraard ook veel geld. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Voorlopig blijft het nog zoals het is. Volgend jaar maart zal het wellicht anders gaan. Niet dat het eetbare materiaal verandert. Dat blijft zo. Maar wellicht geen manden meer maar dozen. Zodat ik het wel kan brengen maar niet meer hoef op te halen. En de manden gaan we dan inzetten voor het luxere soort ontbijt. Dit is nog niet definitief, ik ben er slechts over aan het brainstormen. Binnenkort neem ik hierin een besluit. En dat zal op zijn beurt weer gebeuren wanneer ik definitief het ondernemerschap zal (moeten) aanvaarden.
De afgelopen week heb ik weer een mandje weg kunnen geven. Mede namens Postma Financiëel Advies. Het was weer leuk om te mogen doen. Afspraak om deze mand te brengen is vanmiddag al gemaakt. Er resten nog 2 kansen voor de overgeblevenen. Dus er hoeft niet getreurd te worden! Over een week starten we opnieuw de verloting voor het gratis ontbijt nr. 3. Blijf de pagina Franky's Ontbijtservice dan ook goed volgen.

Het solliciteren blijft onverminderd doorgaan. Geef niet op. Toch is de verwachting, zo eerlijk moet je zijn, dat iemand van 53 (ik hoor u denken...53??? Haha bijna dan iig) niet gauw aan werk zal komen. Navraag bij het UWV heeft mij doen leren dat ik een langdurige uitkering zal krijgen wanneer dat nodig zal zijn. U kent mijn standpunt: Liever niet!!! Liever maak ik daar geen gebruik van. Maar mocht het zo zijn dat er geen ander werk op mijn pad komt, kan ik naast die langdurige ww uitkering mijn bedrijfje zonder korting op diezelfde uitkering doen opstarten. En dat is natuurlijk wel weer erg fijn.
Inmiddels is mijn ondernemersplan bijna geschreven. Ik zit dus niet stil. Franky's ijs en Ontbijtservice hebben bijna geen geld nodig. Het zou kunnen met wat ik heb. De mogelijk nieuw aan te schaffen Spijkstaal ingecalculeerd. Maar toch schrijf ik een plan om duidelijk te maken waar ik volgend jaar wil staan. Wil staan in ijs en in ontbijtjes. Zo ambitieus moet je willen zijn en dat ben ik! Krijg ik daarbij een kleine financiering los waar ik wel om zal vragen, kan ik wat makkelijker starten.
Goed. De week is weer bijna voorbij. Alleen de zondag rest ons nog.

Ik ga morgen naar Rotterdam. Dan ga ik met een bus gevuld met 62 Feyenoordsupporters uit Twente naar de wedstrijd Feyenoord- fc Twente. Heel vroeg gaan wij al richting Rotterdam. U begrijpt dat ik voor Feyenoord ga. Ik, als import Twentenaar, gun Twente best een wederopstanding, geloof mij. Maar laat dat dan maar zijn na morgen! Morgen mag Feyenoord mij een leuke dag bezorgen. Zo vaak krijg ik niet een kans om te gaan. En een busreis met veel plezier, gekoppeld aan een leuke wedstrijd komt mij, zo vind ik zelf tenminste, wel eens toe.

Ik heb daarom dan ook de blog zo vroeg klaar. Morgen ben ik namelijk pas laat thuis, zo is de verwachting. En is het mogelijk dat ik geen letter aan mijn tablet kan toevertrouwen. Ik gok er in ieder geval niet op.

Ik wens u allen opnieuw een rustige week toe. Veel geluk en gezondheid bovendien.
Ik houd u hier, maar vooral op mijn facebookpagina's op de hoogte van de ontwikkelingen.
Nog enemaal vraag ik om de hulp welke ik hierboven heb beschreven (met betrekking tot de mogelijke aankoop). Graag zelfs!

Ik ga mij opmaken voor een heel rustig avondje met gezin. Dat was inmiddels ook alweer een week geleden. En daarna, daarna gaat Frank feesten!

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs
Franky's ontbijtservice

Reacties

Populaire posts