2016-09. Het einde van de restauratie.

Het werk aan de Spijkstaal zit er nagenoeg op. Een bel en logo's.  En een radio voor de ijscoman wanneer hij van Zuid naar Noord rijdt en andersom. Dat is het! Ik ben trots, heel trots op het door Benno en ondergetekende bereikte resultaat. Het moet zo nu toch echt gaan lukken. Ik geloof er in. Het enige waar ik nog wat onzeker in ben zijn de afstanden welke ik wil gaan rijden. Gaat de Spijkstaal dit allemaal redden?  Is de accu niet te snel leeg? En dan de snelheid.  Dat is ook nog een probleempje.  Hij gaat niet echt snel. Hooguit 10 km per uur.
Hoe gaat dat op bijvoorbeeld de Oldenzaalse straat? De verwachte stoet aan auto's achter mij zie ik steeds opdoemen. Een probleem waar ik echt nog eens goed naar moet kijken.
Eerst maar eens proefdraaien.  Binnenkort. Tijd zat.  Alhoewel het seizoen staat te beginnen.  Maar zoals gezegd ben ik net op tijd klaar met de Spijkstaal. Hij is in ieder geval zo goed als bedrijfsgereed.

Het seizoen 2016 staat dus te beginnen. Op 13 maart open ik zeer waarschijnlijk het seizoen 2016.  De gebruikelijke openingsrit zal op tuindorp worden gereden. En deze openingsrit zal met "De Dekselse Snor " worden gereden.  Vooral omdat ik wil weten hoe ik er mee om moet gaan. "Leren werken met de Spijkstaal". Het is een hele andere manier van venten namelijk. Nu moet ik steeds mijn cabine uitkomen. Goed luisteren en om mij heen kijken. Meer nog dan op de fiets. Ook is de Spijkstaal een ander type voertuig. Een wat gevaarlijker voertuig als we dat met de fietskar vergelijken. Het zal even wennen worden. We gaan het zien.

Nu het seizoen op starten staat zal ik ook moeten aanmaken voor wat betreft de seizoensindeling. Waar en wanneer ga ik precies rijden. En waar zet ik de dekselse snor in en waar de fietskar. Maar ook zal ik, nu de Spijkstaal klaar is, mij meer moeten gaan richten op de evenementen welke ik graag wil bezoeken en ook en vooral op mijn eigen evenement "KiNDERDAG".
Wekenlang was ik bezig met de restauratie van de Spijkstaal. En was ik behoorlijk druk met niet administratieve werkzaamheden.  Nu komt er een periode van kantoorwerk. En dat allemaal om mijn seizoen zo goed mogelijk te laten verlopen. Komende week dus op kantoor. Hopelijk kan ik volgende week via de facebook pagina laten weten hoe de indeling eruit zal komen te zien. Daarnaast ga ik ter afwisseling ook zeer waarschijnlijk proefritten maken. Het gaat mij om vertrouwen krijgen met het rijden van de Spijkstaal.  En dat moet dan maar heerlijk en rustig op mijn eigen tuindorp.

Inmiddels wordt Franky's ijs steeds vaker gevraagd voor evenementen.  Dat is natuurlijk heel mooi. Mijn werk wordt kennelijk op waarde geschat. Ik doe dan ook zoveel als ik kan om het een ieder naar de zin te maken. Tenslotte is dat ook mijn hoofddoel. Mijn agenda raakt dus voller en voller. Ik ben echt overal voor in. Als ik maar gewoon Frank mag blijven. Doen wat ik zo verschrikkelijk graag doe.
Mensen gelukkig maken.

Het seizoen mag dan op ijs gebied aan de start staan, ik blijf toch serieus zoeken naar een (deeltijd) baan. Met handen en voeten ben ik gebonden aan het door het UWV opgelegde "uren quotum". Ik mag zoals bekend niet meer uren maken dan mij is toegezegd. En daar kan een ijscoman als ik ben vreselijk van balen. En dus blijf ik zoeken en hopen op een baan. Ook is een ijs seizoen te kort voor het dekken van de jaarlijkse financiële huishouding. En het zou uiteraard ook meer rust geven. En uiteindelijk, hoe gek het ook klinkt,  meer mogelijkheden.

Met de Ontbijtservice loopt alles eigenlijk op rolletjes.  Het is mij opgevallen dat overal waar ik tot nog toe een mandje heb afgeleverd de kritieken goed zijn maar ook blijven. En dat is toch wel heel erg leuk moet ik eerlijk bekennen.  Ik blijf ook in deze tak graag kwaliteit bieden. De prijzen zijn nu definitief aangepast voor de komende tijd. Het aantal af te leveren mandjes wordt elke maand keurig gehaald en daarmee is die begroting haalbaar gebleken.  Kortom; er is markt voor een ontbijt in Hengelo.

Voor zowel het ijs als de ontbijtservice is er voor veel mensen die zulks zoeken op het internet nog altijd geen fatsoenlijke website van mijn bedrijf te vinden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat is dan ook de reden dat er momenteel kei- en keihard gewerkt wordt aan de nieuwe website welke de naam 'frankys-food.nl' gaat krijgen. Hulp hiermee krijg ik van Ron Lubbers die mijn website aan het bouwen is. Ik hoop en ga ervan uit dat mijn nieuwe website binnen een maand actief zal zijn. Het wordt een mooie website. Wanneer u de website zou proberen te openen ziet u inmiddels al wel de contouren.

Omdat ik nogal veel hulp heb gehad met de Spijkstaal zal ik eerdaags een rit terug maken naar haar werkplaats.  Aldaar wil ik graag mijn sponsoren en mensen die mij op andere manieren hebben geholpen bedanken met een borrel en/of een ijsje.
Uiteraard ben ik in het algemeen bijzonder dankbaar voor de hulp van allen die mij hebben geholpen maar het moet gezegd; de hulp van Benno Nijhof was onmisbaar. Wat is die man slim. Heerlijk om iemand als hem erbij te hebben. Ik heb nooit getwijfeld aan zijn werk. Altijd was het goed. Naast zijn nimmer aflatende hulp was ook de werkruimte een genot.
Altijd droog en ook een groot scala aan apparatuur welke wij zonder enig probleem mochten gebruiken. Dat was heerlijk! De werkplaats "Brug naar werk " heeft mij daarmee enorm geholpen. Ik ben ze dan ook zeer dankbaar.  En dat is dan ook voor mij hoofdreden om de leidinggevende op de wekplaats voor te stellen de Spijkstaal  bij hen te gaan presenteren aan mijn helpers en sponsoren. En daar waren ze bij "Brug naar werk" op hun beurt weer blij mee.

De week en daarmee de restauratie van de Spijkstaal is voorbij. De Spijkstaal staat op zijn plek. Zijn plek hier aan huis. Tevreden kijk ik om. Naar zijn schoonheid.  Naar zijn verschijning. Een pracht van een kar. Een geweldig geschenk.  Het heeft wel geld gekost. Meer dan ik had begroot. Zelfs het gezinsbudget is eraan gegaan. Maar het moest. Nog een paar zaken. En dan is het echt helemaal klaar.
Sponsoren kan ik nog altijd gebruiken. Tenslotte viel het allemaal met het vervangen van de vriezer behoorlijk wat duurder uit. Wellicht dat er nog mensen/bedrijven zijn. Ik houd mij dan ook sterk aanbevolen. Een ruil met een complete verzorging op ijsgebied van uw feest kan mijn tegenprestatie zijn. Of misschien juist op ontbijt gebied.
We komen er vast uit.

Binnenkort kunt u mij weer tegenkomen. Op de weg. Eerst nog even zonder, maar daarna met ijs.
Heerlijk. Kan niet wachten.
Op mijn facebook pagina houd ik u op de hoogte.

Tot volgende week!
Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts