2016-18. De omslag en de zonnepanelen!

Lang was het te koud geweest en dus had ik ook niet de indruk gekregen van wat er nou precies mogelijk is. Uiteindelijk moet dit jaar bepaald worden wat ik met de rest van mijn leventje wil gaan doen. De gegeven Spijkstaal is natuurlijk een grote stap voorwaarts.  Maar het is daarom nog allerminst zeker hoe ik nu verder zal gaan. Toegegeven: ik rep steeds met veel liefde over het ijsvak. En ik weet ook dat daar mijn roeping ligt. Ik zal het uiteindelijk ook altijd of in ieder geval zo lang mogelijk blijven doen. Maar er zijn ook factoren waarmee ik ook rekening dien te houden. Factoren waaraan niemand iets kan veranderen. Zoals bijvoorbeeld de voorlaatste week. Zo verschrikkelijk koud en nat. Ook dat dien je mee te wegen in een uiteindelijke beslissing.
Afijn. Het weer is zoals u inmiddels ook al heeft ervaren gelukkig en behoorlijk opgeknapt. Vanaf woensdag draaien we in zomerse setting. En het heeft ook meteen geleid tot een superweek. Ik ben dankbaar. Dankbaar voor zoveel vertrouwen in mij als mens en in mijn  bedrijf. Ik ga er alles aan doen dat zo lang mogelijk vol te houden. Tja. Ijscoman. Ijscomens. Een verbindend gebeuren.  Zo zie ik het! Een pracht van een mogelijkheid om de mensen weer met elkander te verbinden. Het is en blijft dit jaar nog steeds mijn hoofddoel. Maar hoe zit dat nu met solliciteren? Sollicitaties naar een vaste baan?
Welnu.  Ik heb besloten mij dit jaar volledig te focussen op mijn ijsbedrijf. En uiteraard de steeds meer aan populariteit winnende ontbijtservice. Om te bekijken of dit het kan zijn. Plannen voor de winter heb ik namelijk ook. Maar eerst de zomer maar even afwachten. Voorlopig gaat het allemaal op het gebied van omzet uitstekend. En solliciteren doe ik overigens nog wel hoor. Maar niet meer zo gedreven als eerder. Ik pak slechts nog de leuke functies.  Ik heb er zeker een paar honderd verstuurd. Meestal kreeg je niets te horen. Gewoon te oud. Ik kan geen andere reden bedenken. Klaar!

De ontbijtservice beleefde afgelopen zondag haar eerste moederdag. Het was al weken uitverkocht.  En toch kreeg ik nog 10 verzoeken binnen. De ontbijtservice loopt goed, maar ik hou het bij het materiaal wat ik nu bezit. Ga het dus vooralsnog niet uitbreiden. En dan nog, de broodjesservice komt er ook nog aan. Met de broodjesservice is het even afwachten wanneer ik de broodjes binnenkrijg. Zeker is dat het niet lang meer zal duren. Ik verwacht hier echt heel veel van. De tijd zal het leren.
Nog even wil ik terugkomen op de Ontbijtservice.
Veel mensen proberen één dag van te voren nog een ontbijtje te bestellen. Lieve mensen.... dat kan ik echt niet waarmaken! Ik heb minstens twee (werk)dagen nodig om te kunnen garanderen dat u het ontbijtje krijgt wat u bij mij bestelt. Ik lever namelijk kwaliteit. En dan moet er ook kwaliteit ingekocht worden. En daar is tijd voor nodig.

Op het gebied van ijs was het dus een prima week. Vooral door de opbeurende omzetten. Maar ook omdat de Snor werd voorzien van zijn, door Voskamp Zonnepanelen, geleverde zonnepanelen.  Bij de Batterij Specialist werden de zonnepanelen op de juiste wijze en door  maarliefst 3 man, geplaatst.
Afgelopen vrijdag reed ik voor het eerst op zonne-energie! En nu ben ik aanbeland op maandagochtend.  De accu is de laatste dagen nauwelijks aangesproken.  De zon schijnt uitbundig en de collectoren vangen genoeg zon om mij te voorzien van power.
Pas zo rond een uur of 4 a half 5 in de middag wordt er een beroep gedaan op de accu. Eerder niet. Onvoorstelbaar!
En dat maakt mij hartstikke blij maar bovenal rustig. Want nu kan ik echt heel ver komen. En met daglicht alleen al wordt de accu bijgeladen. Er is, hoewel de panelen dan minder hard bijladen, geen zon nodig.

Ik dank Voskamp Zonnepanelen voor de sterke panelen. Een zeer hoog rendement. Super.
Maar dit alles had nooit gewerkt zonder de opnieuw niet aflatende hulp van Raymond Korte, Sandra Busscher van de Batterij Specialist en hun personeel. Uren waren zij voor mij in de weer.  Om alles zo goed mogelijk voor elkaar te maken. Ik dank hen en ook Voskamp met heel mijn hart.
Een ijscoman die zo wordt gedragen door het Twentse bedrijfsleven. Ik word er nog steeds stil van. Hoe mooi en bijzonder.

Dan nog even het volgende.
Momenteel word ik overal gevraagd te komen. Zo zijn ze in het Wilbert en de Hengelose Es al roepende en inmiddels lopen de verzoeken de spuigaten uit. Ik doe mijn uiterste best om iedereen te bezoeken. Ik vind dat iedereen binnen Hengelo het recht heeft om de Snor te ontmoeten. En uiteraard ijs af te nemen.
Ik weet het en ik begrijp het. Vooral vanwege de houding van het UWV, maar ook de beschikbare rijtijden (schooltijden kinderen zijn tot kwart over 3) kan ik gewoonweg niet alles doen.
Ik zal moeten schipperen. Het is evenwel niet anders.
Ik hoop dat u mij daarin kunt begrijpen.

Afgelopen zaterdag trouwens heb ik geen route gereden. Dat had te maken met het eventuele kampioenschap van het jeugdelftal waarvan ik mede-leider/trainer ben en waarin ook mijn zoon speelt. Ze werden dus kampioen. Dit was bovendien ook het einde van mijn activiteiten rond dit team en dus was ik daarom ook zo blij dat ik dat kon doen met een verdiend kampioenschap. Ik wens het team in de toekomst hele goede jaren toe. De laatste 5 a 6 jaar waren ontzettend leuk om de jongelui te helpen. Nu draag ik het stokje over aan anderen.

De komende week ga ik weer elke dag erop uit. Woensdag wordt wel spannend. Slecht weer (Buien met kans op hagel en nog meer) op komst. We gaan het gewoon even afwachten.

Ik hou het hierbij vandaag.
ik wens u allen een fantastische week toe. Wellicht ergens op straat. In uw wijk of zelfs voor uw deur. Wie zal het zeggen.

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts