2016-20. Het gaat goed!

Franky's ijs gaat voortvarend. Onvoorstelbaar meer aanvragen voor feesten en evenementen. De agenda wordt zwaar op de proef gesteld en met de agenda ook zijn baasje. Inmiddels heb ik maar de gewoonte gemaakt om alle mails in de vroege morgen af te werken. En zo de vragende klant zijn verzoek ofwel te honoreren danwel af te wijzen. Dat afwijzen slechts om redenen dat ik echt niet kan. Of...omdat het bijvoorbeeld  een feestje voor 40 man betreft en ik er uren voor moet uittrekken omdat het in het westen des lands is. Meestal bereken ik dan de werkuren en reiskosten ook. Tja en dan is het al gauw te duur.
Maar, het moet gezegd....het meeste kan ik nog aan. En deze week kwam de voorlopig grootste opdracht van dit seizoen binnen. Ergens in september zal dit alles gaan plaatsvinden.

Omdat ik ook wat vaker evenementen zou willen bezoeken heb ik afgelopen week een bedrijfsbus aangeschaft. Een trekker om de 1240 kilo zware Snor te doen verplaatsen.  Dat verplaatsen gaat dan met een stevige aanhanger waarop de Snor gereden kan worden. Deze aanhanger is gewoon te huur. De gekochte besrijfswagen kan het gewicht van aanhanger en Snor trekken. En wat wel handig is is dat deze bus is voorzien van een dubbele cabine waardoor het hele gezin mee zou kunnen.  Komende week zal ik de bus, die overigens tweedehands is, kunnen afhalen.
En daarmee is het lot van mijn trouwe Renaultje bezegeld. Nog een paar ritten en hij is van een ander.  Moet hem nog wel verkopen. En zolang die er nog is hebben we dan dus 3 auto's in de straat.

Dat ijsrijden leuk is merk ik elke dag. Venten vind ik echt het leukste aan mijn vak. Je komt echt overal. En dat betekent ook dat je veel mensen ontmoet. Zi ontmoette ik een jong gezin. Een klein kind op de arm van de moeder. Toen de moeder haar ijsje in haar hand nam, was ze de bol alweer kwijt. Het kleine kind had de bol in de hand genomen en was maar alvast begonnen om het ijs haar eigen te maken. En dat is dan 1 gevalletje. Zo gaat er heel vaak wel iets zoals het niet zou moeten. Mijn aanwezigheid wordt in ieder geval zeer op prijs gesteld. In 100 gevallen zijn 99 mensen positief. Dat ene geval is dan vaak een sjagerijnig persoon dat mij op dat moment een sta in de weg vindt. Blokkeer ik tijdelijk zijn of haar doorgang.  En geloof mij...ik hou echt zoveel mogelijk rekening met de medemens. Maar dan toch.. gaat het soms te langzaam volgens deze figuren. Dat ik op veel verschillende plaatsen kom is ook te merken aan mijn facebook pagina.  In alles zie ik de groei. En ik wil ook zo ontzettend graag.  Maar soms...soms schreeuwt het lichaam om rust. Want het is niet alleen leuk, het is ook zwaar. De afgelopen 21 dagen geen dag rust gekend. Dat voel je dan ook op dag 20. En nog meer op dag 21. En zo boekte ik mijn dag rust in. Nou ja rust.. er waren ook nog ontbijtjes (2 manden) en een lunchmand vandaag. Dus echt rusten was er niet bij. En ook heb ik mijn Spijkstaal schoongemaakt.  Vriezer ontdooien, reinigen en de accu's bijladen met demi water. Alles is nu weer klaar voor de komende dagen.

En daarin is wat onzekerheid getreden. Want in familiare zin is er weer wat onrust. Moeten vrouwlief en ik ervoor naar Hilversum. Net nu het met mijn vader allemaal goed gaat zit het momenteel tegen bij mijn schoonmoeder. Een vrouw die niet meer alleen kan wonen. Het gaat ons in ieder geval aardig wat tijd en energie kosten. Uiteraard is dat geen enkel probleem, tenslotte heeft ze ons nu meer dan ooit nodig. Maar of ik daardoor mijn routes kan rijden weet ik op dit moment gewoon niet.
Vooralsnog gaat er morgen in ieder geval niet met ijs gereden worden. Ik zal niet vroeg thuis zijn schat ik zo in.

De broodjes voor de broodjesservice zijn van de week binnengekomen.  Ik hoop, met alle ontwikkelingen in Hilversum, dat ik deze week nog wat tijd over heb om de verschillende prijzen te kunnen maken en op facebook te plaatsen.
De ontbijtservice draait inmiddels ook weer uitermate sterk. Ik ben blij met de waarderingen welke ik elke keer weer ontvangen mag.  De bekendheid in deze tak groeit ook hard. De mond tot mond reclame werkt!

Ik heb na mijn ontslag niet stil gezeten. Ben altijd positief blijven denken en gaf nooit maar dan ook nooit op. Dat zie je dus terug. Terug in de groei van het aantal volgers. En ook terug in het aantal lezers van mijn blog, alsook de vele aanvragen zowel bij Franky's ijs als de ontbijtservice. Natuurlijk heeft ook de uitzending van Puur Geluk ermee van doen. Zou niet eerlijk zijn dat niet te benoemen. Maar de kwaliteit welke ik nastreef komt van mij en niet van iets of iemand anders.

Terwijl ik mij bewust ben van het feit dat ik bij sollicitaties naar werk tegenwoordig niets meer mag vernemen van diezelfde sollicitatie blijf ik hierin ook vastberaden. Ik blijf dus solliciteren. Zo nu en dan. Gemiddeld 6x per maand. Tegelijkertijd ben ik mij aan het voorbereiden op een fulltime ondernemersschap. De aankoop van de bus is natuurlijk niet zomaar gedaan. Maar er heerst momenteel wel een tweestrijd in mijn hoofd.
Een strijd die mij vaak uit mijn slaap houdt en daarom soms vermoeid. De vele en leuke reacties, de groei in aanvragen  en de grote en van de week binnengehengelde opdracht, geven mij steeds een extra boost vooral door te gaan met het ontwikkelen van het bedrijf.

Afgelopen week was ik uitgenodigd op een bedrijfsfeest met de Snor. En daar stond ik tussen 2 andere Hengelose foodtruckers.  En gezamenlijk completeerden wij het foodgedeelte. Veel kunnen praten met hen. Over de mogelijkheden en de onmogelijkheden.  En zulke dingen en dat meen ik, heb ik zo nu en dan echt even nodig. Even lekker kletsen over het vak. Met vakbroeders. Heerlijk!
Het feest was zo wie zo erg gezellig. Kwam dan ook pas laat in huis. Na het ijsscheppen heb ik nog even wat gedronken en met veel buitenlanders (Tsjechen) gesproken.

De komende week gaan we zien wat er op de rol staat. Enige voorzichtigheid is troef. Ik kan nu met geen enkele zekerheid iets afspreken. Eerst de problemen te Hilversum oplossen en dan zien we wel weer. Zoals gezegd en hierboven geschreven; maandag (morgen) ben ik te Hilversum. Veel zal dan duidelijk worden.

Het vervolg daarvan kort in mijn volgende hoofdstuk. En eventuele ritten zal ik zo wie zo plaatsen op mijn facebook pagina.
Dat geldt ook voor de broodjesservice.

Voor nu...allemaal een goede week gewenst.
Tot waar en wanneer dan ook.

Groetjes Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts