2016-33. Anna en de vakanties

Het was haar vurige wens. Een wens die ik binnenkreeg in het kader van de Kinderdag 2015. Kinderdag, als ijscoman had ik de behoefte om elke kleine klant een leuke dag te bezorgen. Als dank voor een seizoen klandizie. De anti zwarte pieten delegatie had een jaar ervoor de enige kinderdag (de intocht van de Goed Heiligman) zodanig verstoord met hun onzinnige motivatie, iets met slavernij vanuit het jaar kruik of zo, dat ik graag iets leuks wilde gaan doen voor onze kleine niets van dat alles  begrijpende medemens. De voorstanders van de anti zwarte piet grepen hun kans zelfs vóór de oogjes van die onbegrijpende kindjes. Hoe je er ook over denkt; op zulke dagen, met louter kinderen die niets van het verleden weten en er zelfs net als hun ouders niets mee te maken hebben gehad, de dag te doen verstoren met onzinnige idioterie, is bij mij NOT DONE!!!!! En dat maakte dat ik een nieuwe dag voor kinderen in het leven riep; KINDERDAG. Een dag waarop kinderen lekker zichzelf mogen zijn. Geen geouwehoer over wat dan ook of wie dan ook. En alle kinderen mochten dus ook een wensje inleveren. Zo ook Anna; "Een dagje meedraaien met de ijscoman".  Naast andere wensjes die ik liet uitkomen had ik Anna al kort na de Kinderdag van 2015 toegezegd dat haar wensje ook zou uitkomen. Ze kon zich dus opmaken voor een dag meedraaien op ons tuindorp. Wel in het nieuwe seizoen, want het oude seizoen zat er al bijna op. Terwijl de tweede editie van Kinderdag inmiddels in de steigers staat, kwamen we pas nu tot een afspraak met Anna en haar moeder. En zo was zij afgelopen zondag mijn hulp. Mijn sidekick.
En dan ga je er vanuit dat dat dan een zware dag gaat worden. Uitleggen, in de gaten houden en vooral de zorg over haar hebben. Maar Anna deed het uitmuntend. Een beetje moeten uitleggen. Meer nog moest ik haar remmen. Ze schepte al snel de ijsjes en vroeg ook steeds of zij het mocht doen. Soms ging het wat zwaar en soms ook moest het wat snel, maar ze stond er en deed het echt heel goed. Ze was buiten dat alles ook heel gezellig. Was gewoon een goede hulp met een enorme drive om haar wensje van een jaar geleden om te zetten in daden. Vooraf had ik haar nog verrast met het feit dat alle fooi voor haar zou zijn. En plaatste ik dat op facebook voor mijn trouwe volgers. Ik was enorm verrast met de inzet en haar werklust. Prima!!! En Anna was naast haar werk erg blij met de fooien welke haar ten deel vielen.
Na de rit heb ik haar thuisgebracht met een gigantische beker vol met muntjes aan fooi. Anna vertelde ronduit aan haar moeder en was erg blij de rit te hebben mogen ervaren.  Ik wenste haar veel rust toe en vertrok richting huis.
Na Anna komt straks ook haar tweeling zusje Brechtje nog een keertje mee. Ook dat stond nog overeind. En ook dat gaan we netjes afwerken. Dan zijn de wensjes van editie 2015 allemaal gehonoreerd.

Dit jaar is Kinderdag op 25 september. Nu zijn er 50 wensjes binnengekomen. Ik zal moeten selecteren op haalbaarheid. Want niet alles kan ik regelen, hoe graag ik dat ook wil. Alle aangemelde kinderen krijgen bovendien een leuke verrassing. Ik denk dat het echt heel gezellig gaat worden. We moeten dan wel mooi weer hebben. Dat zou het nog leuker maken. Komende maandag ga ik veel voorbereidend werk verrichten. Het is dan mogelijk wat minder weer. En kan ik mooi aan het werk.

De vakanties zijn bijna voorbij. En daarmee ook het vakantie schema. Na volgende week ga ik weer tussen half 4 en 21.00 uur rijden. Worden de werktijden door het afnemende daglicht steeds korter en korter.
Dat heeft zo wie zo consequenties voor de maandagavond route op Vossenbelt als voor de route op donderdagavond op Groot Driene. Deze wijken liggen kwa reistijd en werktijd het verste van de basis vandaan. Ik schat in dat deze twee wijken nog 3x op mij kunnen rekenen dit jaar.
De Hasseler Es zal de volgende wijk zijn. Aangezien ik daar maar tot 20.00 uur aktief ben zal ik naar alle waarschijnlijkheid daar nog een week of twee weken langer kunnen komen.
Uiteindelijk blijf ik nog tot half oktober aktief tussen 15.30 uur en 19.00 uur en natuurlijk op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

Dat zijn dan wijken in de omgeving van de basis. Bloemenbuurt, Berflo Es, Tuindorp, Nijverheid en het industriegebied Zuid rond het middaguur. Ook bij het ROC ga ik weer staan wanneer dit mogelijk is.


UPDATE ZONDAG;

Het is zondag. Ik ben moe. Heel moe. Nauwelijks geslapen. Niet in orde. Ik besluit om te rusten. Eerst nog wat geslapen. Vervolgens deze dag lang geen telefoon of computer in de handen genomen. Slechts om te bloggen. Even algehele rust. Het weer is als verwacht niet geweldig en dus besloot ik vanmorgen om meerdere redenen dan enkel het slechtere weer niet te gaan werken. Soms vergeet je als ijscoman dat je alweer dagen achtereen aan het werk ben. Zo ook deze week. Veel werk en ook nog op verschillende plaatsen bovendien. Het trekt een behoorlijke wissel. Ik vind het echt leuk om te doen en daarmee vergeet ik soms mezelf.
Morgen blijf ik waarschijnlijk ook binnen. Bijtanken voor een wel heel zware week welke er nu gaat komen. Een week die dinsdag begint en pas na het weekend daarop afloopt. Volgend weekend sta ik bovendien op het Oeler Volksfeest. Zowel zaterdag als zondag overdag.  Ben erg benieuwd naar hoe dat gaat zijn.
Verder ben ik die zaterdagavond nog op een straatfeest aan de andere kant van Hengelo. Kortom; een paar zware weken met alle routes die dan allemaal nog zullen worden gereden. Het weer wordt goed, maar de voorspelde warmte kan het allemaal nog behoorlijk zwaar maken.
Ik ben blij met de rust van vandaag. Ik schrijf mijn blog, wel realiserende dat ik vandaag niemand heb kunnen voorzien van ijs. En dat vind ik vreselijk.

Het ijsseizoen loopt dus op haar eind. Ik hoop er nog zeker 7 weken op uit te kunnen trekken. Maar evengoed zal ik van tijd tot tijd ook even moeten bijtanken. Ik kan slechts hopen dat u dat wilt en kunt begrijpen.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts