2016-34. Zomerweer en de Klap

Het is qua weer een prachtige week geweest, dat vooropgesteld. Een behoorlijk warme week, dat wel. Soms zelfs heet. Ik denk vooral aan afgelopen donderdag. 35 graden is echt wel heel warm. De Nederlandse zomer is grillig en moeilijk voorspelbaar. Het ene moment is er regen en is het daardoor te koel, het andere moment is het zonnig en te warm. Er lijkt geen tussenstap te bestaan dit jaar. Zo ook deze week. Het bouwde geenszins op. Van niets naar hoogzomer. De zomer en zijn hitte kwam en bleef.

Het is zondag.  De laatste vakantiedag voor de jeugd. Opnieuw schijnt de zon! Het wordt wederom een mooie dag als ik het goed heb. Wel oppassen voor eventueel naderend onweer. Vannacht ging het al vreselijk te keer. De flitsen waren op 1 en zelfs meerdere vingers niet te tellen. Continu licht. En 1 bliksem daarvan trof ons huis. Een bliksem die zo verschrikkelijk fel licht gaf dat je het ergste moest vrezen. Gek eigenlijk.  Het licht was fel en de klap kwam direct. En een behoorlijke klap moet ik zeggen.
We lagen net op bed. Het was inmiddels al 1.40 uur. Ik had even daarvoor nog mijn wekker gezet voor een vroege uitlevering van een ontbijtje. Mijn mobieltje lag op het nachtkastje. Op te laden en tegelijkertijd stand by voor mijn zoon die uit was. Doe ik trouwens altijd. Als mijn zoon uit is wil ik altijd bereikbaar zijn voor hem. Ik kan gewoon niet anders. Blijven toch je kinderen he? Maar de mobiel lag even voor 1.40 op te laden toen de flits met knal kwam. Mijn mobiel lichtte ineens op en terwijl ik nog aan het bijkomen was van diezelfde knal zag ik dat mijn wekker was uitgevallen. En ook het mobieltje niet meer werd opgeladen.
Eerst dacht ik nog aan een uitval door water bij één van mijn aan de stroom zuigende ijskarren. Vooral omdat elders in de straat het licht gewoon brandde. Niemand bleek stroomuitval te hebben. En dus spoedde ik mij naar de meterkast en zette de aardlekschakelaar, die was uitgevallen, weer om. Meteen was de situatie weer genormaliseerd. Alles binnen werkte weer. Ik rook wel een soort van brandlucht die ontstaat als er kortsluiting is geweest. Zo'n elektrisch vies luchtje. Ik kon evenwel niets vinden. Bleef uit voorzorg nog wel even bij de les. Ging vervolgens in dat slechte weer naar mijn ijskarren en constateerde dat dat allemaal werkte. Een blikseminslag! Dat kan haast niet anders. Het is allemaal teveel kloppend. De klap die het licht deed beantwoorden was zo vreslijk kort op de stroomuitval dat het gewoon niet anders kan. Vannochtend vroeg ben ik om het huis heen gelopen. Heb niets gevonden. Mijn aardlekschakelaar was er in ieder geval van uitgegaan en ik en zoon Joeri hebben de brandlucht geroken.
Het was weer een hele ervaring. De tweede keer in mijn leven.

De zomer doet morgen schijnbaar een stapje terug om dinsdag weer terug te keren. Zou het dan eindelijk eens gaan gebeuren. Een heuse nazomer?
Laten we het hopen. Het mag wel iets minder warm. We zullen het gaan zien!

Afgelopen week kondigde ik het einde van het seizoen aan. Als alles goed gaat is 9 oktober mijn laatste draaidag. De 15e begint de herfstvakantie en dan ben ik eindelijk op vakantie.
Wellicht dat ik na de herfstvakantie nog wat kan doen maar ik reken er alvast niet op. Eerst gaan we stapsgewijs de avondroutes eruit gooien. Het beschikbare daglicht is daarvan de reden.
De eerste avondroute die zal stoppen is de route op Vossenbelt. Deze wijk zal ik vermoedelijk nog 2x bezoeken bij goed weer. Dit geldt ook voor Groot Driene.
Daarna gaat de Hasseler Es en de Nijverheid eruit. Een week later denk ik zo.
Weer een week later stop ik ook op de woensdagavond.
Ik ga nog wel kijken naar de mogelijkheid om te rijden tussen 15.30 en 18.00 uur als vervanging van de avondritten. Dat zijn dan iig wijken dichtbij huis.
Het einde van seizoen 2016 is dus aanstaande.

En daarmee doemt de vraag op wat we met de winter gaan doen.
We zijn inmiddels al ver met de ontwikkeling van een nieuw winterplan. Ik ga iig niet stilzitten. Das niks voor mij.
Maar het kan zijn dat u mij in een andere hoedanigheid zult aantreffen in uw wijk.
Ik blijf immer positief en zal altijd proberen iets leuks te brengen. Ook voor het komende seizoen met ijs wil ik iets nieuws toevoegen. Ben er al heel druk mee. Ik moet wel even zien hoe ik sommige dingen kan oplossen. Als alles goedgaat zult u er hier of op de facebookpagina over worden geïnformeerd.

De afgelopen week was warm. En daardoor pittig. De komende week zou wel weer warm kunnen worden. Ik blijf desondanks komen. Geen probleem. Nog twee weken voluit. Dan, heel langzaam maar zeker, bouwen we het seizoen stapje voor stapje af.

Ik wens u allen een goede week toe.

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts