2016-47. Sint en Piet

Nog een halve week. En dan duiken wij de winter weer in. Althans, gezien vanaf de meteorologische kalender (1 december). En niet veel later is Sinterklaas het land alweer uit. Nog voordat dat echt is gebeurd heb ik daar ook nog wat mee te doen. Kan er alleen niet over uitwijden. Wellicht in een volgende aflevering. Naast Sint en Piet is het ook de maand van mijn 54ste verjaardag, van nog een paar laatste ijsafspraken en ook de maand van kerst, oud en nieuw. Drukte alom dus.
Op het gebied van werkzoeken is het daarentegen stil. Ongekend stil. Veel brieven maar geen mogelijkheden. De onrust blijft. Maar, ik heb mij er zolangzamerhand maar bij neergelegd. Ik weet nu wat te doen. Mijn toekomst op het gebied van inkomen is met of zonder baan daarmee voorlopig uitgestippeld. Wel zo handig, want ik werd gek van het denkwerk.
Voorlopig staat het ijsrijden op nummer één en kunt u mij in theorie vanaf 1 maart (meteorologische lente) weer door uw straat verwachten. Opnieuw met ijs van Boermarke. Ik ga wel op zoek naar een tweedehands ijsmachine. Want de wens zelfgedraaid ijs in te brengen is zo verschrikkelijk groot, dat ik daar toch serieus wat mee wil en zelfs moet gaan doen. Ik hoop daar na volgend seizoen of als het meezit nog komend seizoen iets mee te kunnen doen.

Mijn winterplan (Crêpes) is een beetje uitgesteld. Zeker niet afgesteld! Dit heeft te maken met een vergunning. Niet onoverbrugbaar, maar ik wil het graag netjes voorleggen aan onze Gemeente. Als ik met Crêpes begin dan start ik dit op het tuindorp. Mocht dat een schot in de roos zijn gaan we verder uitbreiden.
Eerst de vergunning van de Gemeente. Dan gaan we weer verder. Overigens zou ik er ook niet eerder dan 1 januari mee gestart zijn. Dit omdat we de komende maand zoals hierboven beschreven, druk genoeg zijn.

Wel moet ik aan het winterplan en zelfs ook het ijsrijden daarna, een groot "onder voorbehoud" hangen. Want wanneer er wel een baan zou komen, gaat alles er behoorlijk anders uitzien. Dan, moet ik alles opnieuw indelen en kan het maar zo zijn dat de van de week op facebook gepubliceerde weekindeling vwb het ijsrijden komt te vervallen. En zal er dan een behoorlijk ingekrompen weekschema worden gemaakt. Wat buiten een eventuele inkrimping blijft, is de uitdrukkelijke wens ijs te maken.

Het was een rustige week. Een week ook om gauw te vergeten. Afgelopen dinsdag was ik nog op pad om ijsmachines en ijskoffie te verkopen. Een nieuw onderdeel van Frankys-Food. Als verkoop en distributie agent van een andere firma, heb ik de opdracht gekregen om hen te helpen deze formule aan de man te brengen. Bij horecazaken dus. En alhoewel dit niet de beste tijd is voor de verkoop van dit al, ging ik goedgemutst naar Haaksbergen waar ik mijn eerste pionierswerk als agent deed verrichten. Het was niet makkelijk, maar toch was ik nadien tevreden. Want mijn eerste dag van pioneren was best goed verlopen. Ik had een paar leads en na de winter gaan we daar mee verder. Komende week duik ik Enschede of Borne in. Ga ik zien of daar nog wat behoeftigen zijn. Verkopen nu, in deze tijd, valt gewoon niet te verwachten. Daar ben ik eerlijk in, maar....,  je kan wellicht wel wat voorwerk verrichten voor straks in het voorjaar. Kortom;
"Eerst zaaien en dan oogsten".

De week vloog dus voorbij. De zondag is zelfs alweer bijna ten einde. Vannochtend zijn er 8 man bediend met ontbijtjes. Het was weer eens spitsroeden lopen. Heerlijk was dat weer even. Ik hou van dat geplan en ervoor zorgdragen dat dat plan ook daadwerkelijk en goed uitgevoerd wordt. Lijkt wel een beetje op perfectionisme. Maar ja, ik moet ook alles tip top in orde hebben. Met minder nemen we dan ook geen genoegen.

Komende week dinsdag (en daarna trouwens nog 3x) verloot ik overigens een ontbijtje voor 2 personen. Dit betreft een aktie met Postma Financiëel Advies uit Oldenzaal. Afgelopen keer had ik er al eentje verloot op eigen initiatief. Dit ontbijtje heb ik inmiddels al uitgeleverd.
Ik zou zeggen; houdt de facebook pagina Frankys Ontbijtservice goed in de gaten. Win je deze keer niet dan wellicht 1 van de andere keren wel.

Ik wil nog één mededeling doen. Dit betreft mijn Stichting. Stichting Nelly is bij "Specsavers steunt" aangemeld als goed doel. De Stichting is één van de 13 in Hengelo aangemelde doelen. En het moet gezegd, één van de 13 GOEDE doelen. Ik bedoel ermee; iedere stichting mag wat mij betreft winnen. Het zijn allemaal prachtige doelen. En toch vraag ik u; stem op mijn Stichting. We bungelen nog ergens onderaan in de competitie. Winnen is alleen nog mogelijk wanneer we allemaal massaal en zelfs elke dag stemmen. Ik doe dit al een week lang. Wilt u mij helpen? Kopieer dan onderstaande link in de url en stem op de Stichting;

http://m.stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/hengelo/stichting-nelly_39746/

Ik dank u bij voorbaat!

Dan rest mij niets anders dan u een pracht van een week toe te wensen.
Wellicht tot ziens ergens deze week, waar dan ook!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts