2017-06. Rust!

Het is betrekkelijk rustig in huize Boereboom. Meestal is dat een goed teken. Zo ook nu! Er wordt weer gewerkt en ook de voorbereidingen op het nieuwe (ijs)seizoen zijn inmiddels opgestart. Het leven zet, alhoewel nog winter, koers op Lente!

Werk.
De eerste van Februari was ik na een goed jaar van werkloosheid weer aan het werk. Op het bedrijf van Raymond Korte en Sandra Busscher, de Batterij-Specialist, aan de Torenlaan, begon ik wat moeizaam aan mijn nieuwe ervaring. Vroeg stapte ik die dag uit mijn bed. Om na een bammetje en een kop koffie af te reizen naar de Torenlaan. Aldaar werd ik opgevangen door Raymond en werd ik na een korte en snelle voorstelronde aan het aanwezige personeel, wegwijs gemaakt in het bedrijf. Na ondertekening van het contract begon dan echt mijn nieuwe loondienstverband.  Het kostte mij deze dag nog best veel energie. Zo lang al niet meer gewerkt. Maar, batterijen genoeg in het pand dus leeggeraken was er niet bij! Na mijn eerste werkdag wist ik wel wat de bedoeling was van mijn aanwezigheid. De dagen erna kreeg dat al snel meer vorm. Vrijdag al, had ik naar mijn idee het beoogde werk voor mij voor ogen. Algemeen Medewerker is denk ik een goede afspiegeling van dat alles waar ik mij mee bezighoud. Van alles en nog wat! Maar wel dankbaar werk. En het gevoel weer ergens bij te horen of daadwerkelijk ergens aan bij te mogen dragen was weer duidelijk aanwezig. En nu juist dat, is echt belangrijk voor mij.
Het moet gezegd; het is wennen, maar ik kom er wel. Geen probleem!

Het naderende seizoen!
Als gezegd zijn de voorbereidingen op het nieuwe ijsseizoen inmiddels opgestart. Afgelopen vrijdag heb ik zelfs de tweede opslagvriezer aangezet. Dat moest eigenlijk omdat ik nog ijs in de Snor had staan en ik de Snor graag wilde laten ontdooien. Maar tegelijkertijd is het hebben van genoeg opslagruimte voor ijs zo rond deze tijd een goede zaak. Je weet namelijk nooit wanneer het ijsseizoen los gaat maar dat dat zelfs in februari kan gebeuren is niet helemaal ondenkbaar! Toen onze huidige Koning met onze Koningin trouwde, 15 jaar geleden, was het 20 graden in Twente! Zo snel kan dat ineens gaan. Maar een naderende periode van nieuwe koude houdt mij in ieder geval nog zeker een week of twee aan de kant. Bovendien ben ik zo rond half Februari weer werkzaam op een horeca beurs. Kortom; pas na 15 Februari kan ik weer serieus gaan kijken naar een mogelijke eerste rit!
Ook zijn de wijken waarop ik ga rijden zo goed als bekend. En ook de dagen waarop we in die wijken actief zijn. En verrassend of niet; Franky's ijs gaat dit jaar ook naar Borne! Een telefoontje naar de Gemeente Borne was voldoende. Zonder enige vergunning mag je in Borne venten. En dus is de weg voor deze ijscoman vrij.
Dit jaar moet het echt gaan gebeuren. Ik zal tot het uiterste moeten gaan om mijn gezin vooruit te helpen. En ik zal dan ook wijken moeten aandoen waarvan ik denk te weten dat ze mij vooruit zullen helpen. Doe ik dit jaar een wijk niet aan, dan heb ik daar mijn redenen voor. Ik blijf wel graag eerlijk; loopt het niet binnen een wijk, dan het seizoen erna huppatee naar een andere wijk. En opnieuw proberen!

Komende week heb ik een bespreking. En dan zal bekend worden wanneer ik met de crêpes mijn premiere zal beleven. Afgelopen weekend vierde mijn zoon zijn negentiende verjaardag. En stond ik daar crêpes te maken voor de genodigden. Omdat ik graag onder enige druk crêpes wilde maken had ik mijn zoon en zijn vriendin gevraagd of ik voor hun gasten crêpes mocht maken. Omdat ze het zelfs leuk vonden dat ik dat wilde doen stond ik die avond dus crêpes te bakken. Het ging best goed. Kreeg louter positieve reacties. Vond wel dat één van mijn machines wat twijfel van zijn werking  gaf. De temperatuur ervan was nogal grillig naar mijn idee.
En daarom ga ik nog 1x oefenen om er zeker van te zijn dat het met die premiere ook goed zal gaan.
Ik ga u in ieder geval komend weekend op de hoogte stellen van de datum waarop ik met crêpes zal starten en ook waar ik dat zal doen.
Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.

We gaan op naar een nieuwe koude periode. Ik wens u veel warmte toe.
Tegen het komende weekend gaan we eens bekijken of er een kans is dat we het ijs seizoen kunnen openen. Als gezegd zal dat zeker niet eerder gebeuren dan 15 Februari. Wellicht kunnen we komend weekend al wel zien of er deze maand nog kansen zullen komen. Feit is in ieder geval dat de opening met rasse schreden naderbij komt.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice Hengelo

Reacties

Populaire posts