2017-09. Waar is de lente?

Langzaam maar zeker worden de dagen zichtbaar langer. En kruipt de maand februari bijna van de kalender. In huis worden op de kalender voor de maand februari al geen verjaardagen meer gemeld. Pas in maart hebben we weer jarigen. En bijna mogen we het blad voor februari omdraaien ten gunste van maart. Eigenlijk is wat mij betreft deze wintermaand al voorbij! Het is nu wachten op een mooie zondag om de openingsrit "ijsseizoen 2017" te kunnen aanvangen. Dacht ik weken geleden nog dat ik dat op zondag 26 februari (deze zondag) kon openen, bleek zo halverwege afgelopen week dat daar geen sprake van kon zijn. Helaas! En niet alleen het weer gooide roet in het ijs! Nee, ook in de familiesfeer zijn wat dingen gaande die mij deze week erg hebben beziggehouden en nog bezighouden.  En familie staat bij mij altijd op plek 1. Daar kan echt geen ijskar tegenop.  Zeker bij deze problemen niet. Ik zal er verder niet over uitwijden.

Afijn, de winter is dus kennelijk voorbij, lente is het daarmee nog niet. Het speuren naar lenteweer op de vele op mijn mobiele telefoon gedownloade weer apps  is dan ook bijna een dagelijkse bezigheid.
Een naderende lentedag heb ik ondanks al dat gespeur nog niet kunnen traceren de komende 14 dagen. Maar nu is het natuurlijk nog maar februari. En is een sporadische lentedag meer uitzondering dan gewoonte. En dus mag en kan je er eigenlijk niets over zeggen.... Maar ja, ik wil ook zo graag he? 

Zoals wellicht bekend heb ik weer met crêpes geoefend. Het ging opnieuw prima. De nog in huis wonende jongens waren maar wat blij met mijn oefensessie. Hoewel ik dus tevreden was wil ik toch  nog een paar keer oefenen. Gewoon om nog wat routine te verkrijgen in de verschillende handelingen. Nog twee keer vermoedelijk. Dan moet het toch goed genoeg zijn voor de eerste twee opdrachten.
En deze opdrachten stonden aanvankelijk gepland op 18 en 25 maart. Maar daarin is wat veranderd;
Op 18 maart a.s. sta ik op het terrein van  de Batterij Specialist aan de Torenlaan nummer 14 in het kader van het 15 jarig jubileum van de Batterij Specialist. Daarna, op 1 april, staan we vóór de Plusmarkt op het Agathaplein in het kader van hun 10 jarig bestaan. En dus niet als eerder gemeld op 25 maart.

Omdat ik op 1 april bij de Plusmarkt met het bereiden van crêpes wordt bijgestaan door Raymond Korte heb ik een poosje geleden al koksmutsjes voor ons gekocht. Als een soort van grap. En ook omdat Raymond al heel vroeg in het traject, grappig bedoeld, met de namen 'Creppie en Kokkie' kwam, wilde ik deze namen op de gekochte koksmutsjes laten drukken.
En voor het bedrukken van de twee (!) koksmutsjes met de twee namen zocht ik een bedrijf dat ook een paar koksmutsjes onder handen wilde nemen en niet meteen vroeg om een tiental of zelfs honderdtal te bedrukken. Net als bij mijn koksbuizen! Daar had ik in het verleden geen enkel probleem mee gekend. Maar deze zijn geborduurd en nu wilde ik de koksmutsjes 'slechts' laten bedrukken.
Ik kreeg een tip van vriend Robin Frongink van BAMSIGN. De bedrukker van mijn bus. Hij reikte mij de naam aan van ene Judith Alders van "Jut en Jul". Kort daarna hadden wij kontakt. En na wat berichtjes over en weer hadden Judith en ik van elkaar begrepen wat gebeuren moest. Zij drukte daags daarna de grappig bedoelde namen Creppie en Kokkie op de twee gekochte koksmutsjes. Fijn dat er nog ondernemers zijn die mee willen denken. Het was trouwens ook weer leuk om weer een onderneemster te mogen ontmoeten. Dat maakt ondernemen ook zo leuk. Het ontmoeten van mensen die ook iets ondernemen met een gezonde passie voor zijn/haar vak. Het gevoel was meteen al uitstekend te noemen en ook haar werk in haar bedrijfsruimte prima! Een heerlijke kop koffie later rekende ik af en zei haar toe dat ik binnenkort nog eens langs zou komen met wat kleding als polo's en sweatshirts. Vooral omdat het bij haar niet om tientallen bedrukkingen hoeft te gaan. Mooi toch? Ennn... weer een vriend(in) erbij. Bedankt nog Judith!

Het ijsseizoen wacht nog op zijn opening. Maar ondertussen ben ik wel bezig met het naderende ijsseizoen. Want, zo heb ik deze week naast het oefenen met crêpes ook ijs gemaakt. Ijs met Daim chocolade. Het was mijn uitdrukkelijke wens om ooit een eigen bedachte ijssmaak te produceren. En dus bereidde ik een liter ijs met de nog niet zo lang geleden bedachte smaak. En het ijs smaakte prima. Eigenlijk precies zoals ik het mij had voorgesteld! Mijn gezinsleden vonden het ijs in ieder geval ook heerlijk smaken. En daarmee vond ik mijn eerste echte brouwsel eigenlijk al meteen goed genoeg voor een productie van een liter of 10. Kunnen we zien of het wordt gewaardeerd in de Hengelo e/o. De vraag rest slechts of het bedrijf dat ijs op aanvraag produceert dit ook wil doen voor mij. En ook, tegen welke prijs. Afwachten dus! Wordt vervolgd!

Zondag
Zoals hierboven beschreven; de lente is in  nog geen veld noch weg te bekennen. Ondanks dat, zag ik daarnet, bij het bezorgen van het eerste ontbijtje, de eerste krokussen opkomen. Wachtende op dat beetje zon om die bloemknopjes te doen openen. De eerste tekenen! Een kleine grijns viel niet te onderdrukken. Maar toch, het is fris buiten. Somber en nat bovendien. Aan alles is te merken dat ik een goede beslissing heb genomen om vandaag geen opening van het ijsseizoen te houden. Misschien ook een beetje geluk bij een ongeluk dat mijn hoofd er met de gerezen familieproblemen vandaag ook niet echt naar staat.

Ik ga weer sluiten en iedereen een heel fijn weekend, of dat wat er nog van over is, wensen. Ik ga weer een ontbijtje bezorgen! Doe allemaal voorzichtig volgende week. Het blijft voorlopig nat en somber. Zodra zich nieuwe kansen op een eerste rit aandienen, zult u dat zo spoedig mogelijk vernemen ofwel via de facebookpagina danwel hier in mijn blog..
Mijn ogen staan dan ook continu gericht op de weerapps!

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts