2017-07. Het zoeken naar de eerste tekenen.

17 september aanstaande.  Dan is het weer zover! De nieuwe editie van KiNDERDAG. Mijn eigen bedacht mini-evenement.  Het is natuurlijk nog erg ver weg, maar de geschiedenis leerde mij eerder dan anders de planning op te starten. En dus heb ik het evenement inmiddels aangemeld bij Bureau Hengelo. De eerste stap is daarmee gezet! Komende maand ga ik weer om geld vragen bij onze gemeente. Bij de vorige editie kreeg ik van de gemeente Hengelo een klein deel vergoed van de totale kosten. Nu hoop ik op iets meer bijdrage. Zou wel zo wenselijk zijn.
Afijn. Dat staat! En dus nu slechts nog de ideetjes welke er zijn uitwerken. En gelukkig heb ik daar nu in ieder geval tijd genoeg voor. In mijn hoofd ligt nog een evenement opgeslagen. Ook hier zou tuindorp het Lansink de plek zijn waar dit nieuwe evenement plaatsvinden moet. De gesprekken erover worden spoedig opgestart. Of dat dit jaar nog van de grond komt hangt af van de hulp die ik hierbij nodig heb. We gaan het zien. Die kop van mij maalt en maalt. Altijd op zoek naar iets leuks. En niet alleen voor kinderen. Zeer zeker ook voor ouderen. Het hierboven beschreven en voor u nog onduidelijke evenement zal meer voor deze groep mensen zijn.
Het is altijd leuk om nieuwe dingen te bedenken. Als het maar mijn doel dient om de mensen weer wat plezier te mogen brengen. Blijf er uiteraard wel op bedacht dat het nooit teveel geld mag kosten voor de bezoekers van het evenement.  Het moet, anders gezegd, laagdrempelig zijn en voor ieder bereikbaar. Anders stop ik er per direkt mee.  Dan dient het dus niet MIJN doel. KiNDERDAG 2017 wordt weer ietsje groter van opzet. Maar dan wel met die restrictie dat het meedoen geen geld gaat kosten. Men betaalt slechts voor snoepjes, ijs en drinken. Ook wil ik de mogelijkheid bekijken of ik iets kan doen voor de leeftijdscategorie 12 tot en met 16. Nu is KiNDERDAG slechts nog in touw gezet voor kinderen tot 12 jaar. De groep hierachter wordt daarmee wat vergeten.
Ik weet niet of deze groep ook echt op iets zit te wachten, maar ik zal zeker mijn oren en ogen openhouden de komende tijd. Ik heb al wel wat ideeën mocht er belangstelling zijn danwel komen! Vooralsnog blijft het bij een KiNDERDAG tot 12 jaar.

De eerste tekenen van lente hebben zich nog niet aangediend. Ik moet zeggen dat ik dat ook niet had verwacht. Het is in januari erg koud geweest en als vorige week in dit blog reeds gemeld hebben we nu weer te maken met een nieuwe koude periode.  Maar, deze kortere periode van koude gaat na het weekend snel plaatsmaken voor warmer weer. En dus speur ik inmiddels alle weerapps af op zoek naar een dag met temperaturen waarmee ik mijn seizoen kan openen. De komende 3 dagen ben ik in ieder geval nog niet actief. Ik ga weer naar een horecabeurs. Morgen, dinsdag en woensdag ben ik te Assen en sta ik weer bij mijn vrienden van Nissei op HorecaevenTT.  Een niet zo heel grote beurs en ook niet zo lang, maar wel een gezellige beurs. Mijn taak is dezelfde als op de Horecava. En uiteraard zal ik opnieuw mijn uiterste best doen. Na woensdag, na de beurs dus, moet serieus rekening  gehouden worden met de opening van het ijsseizoen. De temperatuur is namelijk redelijk te noemen. Maar dan moet ik wel een droge dag hebben. Vooralsnog zie ik deze nog niet terug op de apps. Maar weersvoorspellingen zijn nogal grillig.  Dus wie weet. Ik ben inmiddels klaar voor het nieuwe seizoen. Zo ook de Snor!

Zoals inmiddels bekend is de primeur voor wat betreft de crêpes op twee dagen in maart. Zo ben ik op 18 maart bij mijn werkgever "de Batterij Specialist " op , en ik vind dat ik dat eigenlijk niet mag zeggen omdat ik nog maar net in dienst ben, "ons" 15 jarig jubileum. Het is mooi dat dit in Hengelo Noord is. Want een week later staan we bij de Plusmarkt op het Agathaplein te Hengelo Zuid in het kader van hun 10 jarig jubileum. Op zaterdag 25 maart dus.
In beide gevallen betreft het hier dus een kennismaking met Franky's Crêpes op feesten van bedrijven. Het is dus niet per definitie zo dat deze bedrijven de crêpes gratis weggeven. Ik meld slechts dat ik op beide dagen met crêpes start.

Met de Plusmarkt ben ik bovendien een samenwerkingsverband aangegaan voor dit lopende jaar. Het betreft hier drie projecten. KiNDERDAG is er 1 van.

Ook met andere bedrijven wordt gesproken. Zo zijn we bijvoorbeeld ook in gesprek gegaan met Nijkrake. Hieruit is inmiddels al een opdracht gekomen. U zult het binnenkort zien. Ook andere bedrijven melden zich. Het is mooi om te zien dat dit soort dingen gebeuren. Het heeft natuurlijk ook met kwaliteit te doen. En kennelijk lever ik dat. Dat doet mij heel goed.

Ik werk nu in de ochtenduren bij de Batterij Specialist. Het gaat steeds beter. Vroeg opstaan en op tijd komen wanneer je altijd rustig aan kon doen vraagt wel iets meer verantwoordelijkheid van je.
Maar steeds meer en meer kom ik in mijn ritme. Het werken gaat verder prima. Maar mijn fitheid is nog altijd wat slapjes. Bij tijd en wijle heb ik ook nog immer die vreselijke verkoudheid. Voel ik mij met name in de middag wat sloom en ben ik gauw moe. Volgens mij is het gewoon tijd om met ijs te gaan rijden. Veel de buitenlucht in dus.

Ik zie dus echter nog geen eerste rit. Maar morgen kan dat zo ineens zijn veranderd.
Ik zal ofwel op facebook danwel in dit blog  mijn openingsrit aankondigen. Mogelijk volgende week al. Zoals gezegd: het zit eraan te komen!

Ik ga sluiten voor deze week. Ik wens u allen een fijne week toe. Ik ben geen weerman, maar iets zegt mij dat het klaar is met de winter. Dat zou goed uitkomen, tenslotte ben ook ik klaar met de winter en zeer zeker klaar voor de start!


UPDATE Zondag 12 febr.: Zojuist (15.30 uur binnengekomen).

Mogelijke eerste rit: zondag 26 februari a.s.!!!

Frank Boereboom
Franky's ijs, Ontbijtservice en Crêpes
Hengelo



Reacties

Populaire posts