2017-08. De lente is aan zet!

Wekenlang. Nou ja...noem het maar maandenlang. Zo lang al gewacht! En dan te bedenken: Ik was na het seizoen 2016 wel klaar met ijsrijden. Vermoeid maar zeer zeker ook tevreden met het laatste deel van de zomer en bovendien met de prachtige afsluiting welke mijn eigen mini evenement "KiNDERDAG" was geweest. Maar ik was het ijsrijden dus echt even moe. Moest even pauzeren en met andere dingen bezig zijn. En dat kon ook want de inmiddels aangebroken herfst bracht mij deze dik en dik verdiende break. De ijskar werd weggezet. Het overgebleven ijs weggespoeld en de vriezers gingen op uit! En een vakantie te Zweden gaf rust.
Maar deze ijscoman is een wat vreemd exemplaar. Zit wat raar in elkaar! Want na een week van rust miste hij het ijsrijden al. Miste hij zijn vaste klantjes en klanten alweer. Het werd steevast erger en ging ook niet meer weg. Het gevoel bleef! In december reed ik daarom nog een paar keer uit. Vlak voor kerst. Met een met verlichting opgeleukte ijskar. Ik kon het gewoonweg niet laten. Het gemis was zo groot. En alsof het zo moest zijn bleek ik niet de enige die het ijscokarretje zooo miste.
De ingelaste kerstroute was een groot en onverwachts succes. Ga ik zeker herhalen dit jaar. Maar de winter moest nog echt beginnen en dus zou ik nog een lange periode van wachten op weer een echte nieuwe rit tegemoet gaan.

De winter was voor wat betreft werk overleven. Niets te doen. Maar ik smeede wel plannetjes. Die kop die maalt namelijk maar door. En zo ontstond het inmiddels bekende plan om een Crêperie op te starten. Inmiddels bijna bedrijfsgereed. Nog een enkele keer ( vanmiddag waarschijnlijk) oefenen. En er was ook ineens werk. Werk in loondienst. Zoals bekend werk ik nu elke ochtend bij de Batterij Specialist. En na deze halve werkdag bestaat de rest van de werkdag uit alles wat Franky's Food nu is;

* verkoop ijskoffie (machines)
* crêpes
* ijs
* ontbijtjes
* beurzen

En daarnaast ben ik natuurlijk ook bezig met de voorbereidingen op voorlopig 2 evenementen, waaronder KiNDERDAG editie 2017. Voorlopig, omdat het er 3 moeten worden. Over de mogelijke andere twee kan ik nog niks zeggen. Dat houden we nog even geheim.
Overigens is dat nog niet alles, want er is mij opnieuw iets opgevallen. In deze maatschappij is er wellicht nog behoefte aan iets waar nu nog weinig van is te vinden. En dus ga ik op onderzoek. Kijken of het wat kan worden. Maar...ik heb goede hoop! Een mogelijk nieuwe inkomstenbron. Maar soms wil ik teveel en dan... dan grijpt vrouwlief in. In dit geval kan ik gewoon mijn onderzoek voortzetten. Ben erg benieuwd. 

Van de week was ik als "demonstratie man" aktief in Assen op het HorecaevenTT.  De op het TT circuit gelegen bedrijfshal (evenementenhal) was omgetoverd tot een wat kleine horeca beurs. In ieder geval veel kleiner dan de Horecava. En hier was het dat ik opnieuw voor Nissei Nederland stond te werken. De producent/leverancier van deze ijsmachines had na de ervaringen op de horecava opnieuw beroep op mijn hulp gedaan. Uiteraard wilde ik ze wel helpen. Tenslotte waren ook mijn ervaringen positief. Hiervoor had ik bij mijn huidige werkgever vrij gevraagd en gekregen. Heb er veel demonstraties gegeven.  Ik verbleef er 3 dagen en sliep en at daarom in het van der Valk hotel te Assen. Een prima kamer en goed eten. De maandag en dinsdag verliepen voor Nissei prima. Er werden machines verkocht. De beurs werd op beide dagen ook bij vlagen goed bezocht. Veel mensen haalden bij mij de mooie en nieuwe milkshakes. Geen standaard milkshakes maar speciaal gemaakte shakes! De manier van bereiden is wat bewerkelijker maar je krijgt dan ook een pracht van een milkshake die ook nog eens superlekker is. Een foto ervan is hieronder bijgesloten. Naast de serieuze uren hebben we natuurlijk ook veel gelachen. Het was net als in Amsterdam vreselijk gezellig. En het mooie is, dat ik nog een keer op herhaling mag. Eind maart sta ik voorlopig op de laatste beurs. Daarna is mijn eigen ijsseizoen echt opgestart en heb ik jammerlijk genoeg geen tijd meer. Want het moet gezegd.  De verdiensten zijn goed. En de randvoorwaarden zijn uitstekend te noemen. Bovendien is het ook altijd gezellig en leuk om mensen te leren kennen of mensen iets te mogen uitleggen. En dat allemaal in de geest van het bedrijf waarvoor je werkt. Tja...het blijft natuurlijk wel ijs!

Woensdagavond keerde ik weer terug op de basis. Dodelijk vermoeid. Maar het was het me wederom allemaal erg waard geweest.
De volgende ochtend stond ik weer paraat op de werkvloer bij mijn werkgever. Alsof er nooit een beurs geweest was. En ik begin mij daar overigens steeds meer thuis te voelen en begin ik de zaken te herkennen. Het stelt mij dan ook meer en meer op mijn gemak. Ook hier kom ik met veel klanten in aanraking. Ik bezorg namelijk veel bij klanten. En ook hier ben ik vrij om met hen te praten. Met een paar maanden zo schat ik in, zullen veel klanten mij kennen. En omgekeerd. Komt gewoon goed!

In de middag ben ik dus vrij. Vrij om mij met Franky's Food bezig te houden. En dus pakte ik vrijdagmiddag mijn verkoop van ijskoffie(machines) weer op. En trok ik voor het eerst het centrum van Hengelo in. Ik denk binnen een paar horecazaken beet te hebben. Althans, daar lijkt het wel op. Na het gedane verhaal waren sommige ondernemers namelijk redelijk enthousiast. En moet ik maandag of dinsdag aanstaande met produkt om te proeven, langskomen!

Dat is toch leuk! Ijskoffie is in. Mc Donalds en Starbuck hebben het al landelijk. Maar deze genoemde zaken hebben niet de milshake-achtige ijskoffie welke ik aan de man wil brengen.  Dus ben ik benieuwd naar de reacties komende week. Zeker 10 zaken, welke ik afgelopen vrijdag heb bezocht, ga ik dan opnieuw bezoeken.

Een drukke week derhalve want ook het ijsseizoen wordt aanstaande zondag opgestart.  Dat wil zeggen; wanneer het weer dat toelaat. Ik ga er op dit moment nog immer van uit dat het daadwerkelijk ook gebeurt.
Er zijn op dit moment wel heel wat mensen op vakantie. Dat weet ik en daar zal ik ook rekening mee houden.

Het wordt een druk seizoen met alles wat ik per dag te doen kan/zal krijgen. Maar ik ben er klaar voor. En daarnaast zal ik pas rusten als ik mijn target voor dit jaar heb bereikt.  En daar ga ik kei- en keihard aan werken. Niets zal aan het toeval worden overgelaten.

Ik wens u allen een fijne week toe.
Volgende week hoop ik u te vertellen hoe het mij de afgelopen week is vergaan. Of ik bijvoorbeeld ijskoffie machientjes heb verkocht. En ook hoe het met de verdere voorbereidingen is verlopen.

Ik zeg;
Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts