2017-21. En weer pech!

Het valt allemaal even niet mee. Wanneer je probeert iets op te bouwen in het seizoen en daarbij ook zoveel mogelijk consequent probeert te zijn en vooral te blijven, dan moet het niet zo vreselijk tegenzitten. Op de ene dag ben je op de ene wijk, op de andere ben je in die andere wijk en zo de hele week door verschijn je, als het goed gaat tenminste, in alle door mij uitgekozen wijken via een vaste route en als het echt meezit zelfs op dezelfde of nagenoeg zelfde tijd. We zijn nu twee maanden verder. Half maart begonnen we voorzichtig met de openingen op de eerste wijken. En vanaf die voorzichtige start is alles behoorlijk anders gelopen dan ik zelf had verwacht.
Eerst het pechgeval met de sleepborstel en de versnelling van de 46 jaar oude Snor. Dat was me wat! Uren mee bezig geweest. Maar ondanks mijn niet technische achtergrond wist ik het wel alleen op te lossen. Werd overigens op de achtergrond via whatsapp destijds wel ondersteunt door een monteur.
Toen alles weer werkte naar behoren zat het mij met het weer niet mee. De vrijwel hele maand april was koud door een Noordwesten wind. Ijsverkopen bleek niet succesvol. De maand is uiteindelijk zeer slecht verlopen. Nauwelijks omzet. Begin mei volgde het tweede pechgeval. De Snor bokte! En dan vooral wanneer die zwaar werk had. Omhoog moest uit stilstand bijvoorbeeld. Ik vertrouwde het allemaal niet en dus werd er weer geapped met de monteur. Al gauw viel het woord ketting. Ketting aanspannen luidde het advies. En na opnieuw het opvolgen van de aanwijzingen, door opnieuw de monteur via whatsapp, werd ook dit euvel verholpen. Het weer werd beter en de Snor reed eindelijk weer prima. En kon ik wat geld maken. Toen alles dus eindelijk ging zoals het zou moeten kwam daar ineens het wat verontrustende telefoontje uit Hilversum. En moest ik af en toe en ook nu nog, om toerbeurt, naar een familielid (vader) afreizen. Dat deed ik al om de zaterdag, maar nu is/was het nog vaker gewenst. En dus gingen sommige routes niet door. Het rijden ertussendoor ging in ieder geval wel prima! De Snor deed het goed en het vertrouwen in de Snor kwam weer terug. Toch was er plotsklaps weer iets stuk. Nu betrof het de omvormer die de opgevangen zonne-energie omzet in stroom voor de accu. Het werkte zomaar van de ene op de andere dag niet meer. En was ik slechts aangewezen, op de overigens, zeer sterke accu. En dat werkt ook prima, maar de zonnepanelen zitten er natuurlijk niet voor niks op. Blijft toch een mooie manier van stroombesparing. Dit wordt binnenkort gelukkig weer gemaakt. Zoals geschreven, ik kan ook zonder de extra stroom van de panelen. Maar de grootste ellende moest toen nog komen. Het was afgelopen woensdag prachtig weer.  En juist op deze dag, daar waar ik het meest ver van huis ben, ja daar op de Bornsche Maten, kreeg ik een lekke voorband. Dacht ik eerst aan bouwtroep die mijn band had lekgeprikt bleek bij nader onderzoek én overleg met de specialisten dagen later, dat er wellicht niet voldoende lucht in het voorbandje had gezeten waardoor de band extra op zijn flikker had gekregen. Normaal moet er 5 Bar in. Zoals die nu is.
Zo hard was die de laaatste tijd zeker niet voor mijn gevoel. Kortom; het was al langer te verwachten dat dit dan ook zou gebeuren. Ik moet in deze dan ook naar mij zelf kijken. En ga de spanning van de voorband wat vaker controleren. Je hoort mij niet zeggen dat dat de oorzaak was. Maar... er is geen lek ontstaan uit spijkers of andere scherpe zaken, zo werd waargenomen bij eerste controle. Op de wijk ben ik overigens liefdevol verzorgd. Ik kreeg koffie en fris en zelfs het mee eten werd aangeboden. Een sigaretje kreeg ik ook nog. Het was fijn om daar niet alleen in die hitte te moeten wachten op het herstelde bandje.

Hoe het ook zij; het seizoen verloopt moeizaam. Ook niet altijd prachtig weer. Dan een dag of twee mooi...dan weer een paar dagen slecht. Een raar seizoen tot dusver. Goed! De Snor is opnieuw klaar.
Straks even proefdraaien.

Het is nu zondag. Gisteren heb ik de Snor getest. De test verliep prima.
Mijn dank gaat uit aan een aantal bedrijven.
Zo dank ik; Nijkrake, Reedijk banden, Maxxis banden, Kluinhaar en alle lieve mensen die mij ter plekke hebben geholpen, ieder op zijn/haar manier.

Gisteravond had ik een feest. Om 21.00 uur moest ik in de Dr. Schaepmanstraat zijn. Aldaar zou ik voor wat mensen ijsscheppen.  Voorafgaand daarop heb ik nog wat rond gereden in de betreffende omgeving. Ik verkocht absoluut niet slecht voor een wijk waar ik nog niet eerder was geweest. Het maakte mijn wat vroege gang richting het feest derhalve erg nuttig. Vandaag staan er meerdere zaken op het programma.

Zojuist heb ik de van de week bestelde  ontbijtjes al rondgebracht.  En nu schrijf ik mijn blog.  Straks ga ik de tuindorp route aanvangen. En dat doe ik tot ongeveer 16.00 uur. Dit alles in verband met een feest waar ik rond 17.00 uur crêpes ga bakken. Mijn eerste echte afspraak met de Creperie. Ben zo benieuwd naar de reacties!!!

Komende week ben ik in Borculo. Dit bezoek aan dit dorp heeft te maken met mijn diepe verlangen om ijs te produceren. Daim ijs. Het meest besproken ijssoort op straat aan de kar.
Er zijn zoveel vragen erom geweest dat ik wel moest zoeken naar een oplossing naar de extreem grote vraag. Zelfs daar waar dit ijs nooit is geschept wordt er gevraagd naar Daim ijs. Mijn eigen brouwsel. Hoe is het mogelijk? Afijn, wanneer de produktie daar kan worden opgestart heb ik zeer binnenkort genoeg voor alle wijken/routes. En kan iedereen het proberen. Toch best bijzonder. Weet nog niet wat zijn definitieve naam gaat worden. Eerst maar eens produceren.
Suggesties zijn uiteraard van harte welkom.

Er zijn weer nieuwe boekingen binnengekomen. Vooral op het ijsgebied.
Ook de Crêperie heeft weer een grote opdracht binnengesleept. Mooi!
Ik ben er behoorlijk druk mee. Soms wat te druk.
En daarom heb ik inmiddels een minimum gesteld aan een bezoek bij u thuis met de Snor. Voor sommigen is dit minimum een wat kostbaar plaatje. Vooral wanneer de traktatie slechts voor bijvoorbeeld 20 man is. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dat minimum van 50 euro nog altijd een koopje vindt. Nergens zult u het goedkoper krijgen. En in ieder geval niet met zo een leuke ijscoman haha.

Ik ben dus druk. Druk met werken bij de werkgever alsook met het bedrijf Franky's Food.
Soms moet ik daarom ook aan mijzelf denken. Dat is de reden dat ik aanstaande maandag eerder stop. Zonder een wijk te hoeven missen. Maandagavond zijn al mijn kinderen thuis en gaan we er een gezellige bbq houden.  Zie er zo naar uit!
Direct na mijn bezoek aan de Hasseler Es zet ik de Snor op 'snel naar huis' stand.
En ga ik een mooi avondje thuis tegemoet.

Ik blijf u op de hoogte houden van mijn aanvangstijden in de verschillende wijken. Dit doe ik uiteraard op facebook. Dinsdag en woensdag gaan vooralsnog ook gewoon door. Verderkijken heeft nu nog geen zin.

Ik wens u allen een fijne zondag toe.

Groetjes
Frank Boereboom
Franky's Food Hengelo


Reacties

Populaire posts