2017-24. Deksels!

Het is dit jaar een komen en gaan van wisselvalligheden en standvastigheid. Zeker wanneer je over het niet te vormen weer spreekt. Ook daar waar het pech gevallen betreft. Hopeloos en soms zelfs uitputtend van aard en een onzekerheid gevende van wat heb ik jou daar. Zoals het komt gaat het ook weer. Word wel moe van al dat geregel. Het zou zo makkelijk moeten gaan,  maar zo was het dus niet. De Snor is deksels. En het is dan ook niet zo vreemd dat hij de naam "De Dekselse Snor" draagt. Dat was wel om een heel andere reden, maar kennelijk wil hij die naam maar wat graag eren. Nu hij opnieuw en na alle sores ter verbetering bij de Batterij Specialist heeft gestaan zal het nu zeer waarschijnlijk goed blijven draaien. Het vertrouwen is er nu in ieder geval weer.
De Dekselse Snor is oud. Langzaam maar wel o zo gebruiksvriendelijk. Ik zou m nooit willen missen. Alles bij de hand. Dat wil zeggen: wanneer je niets vergeet te laden.
Soms is zijn oudere baas wat vergeetachtig. Door de drukte. En de haast om bij mijn klanten te zijn. Dan vergeet ik wel eens wat. Ijslepels om maar eens wat te noemen. Zo verschrikkelijk onhandig. Maar dan is er altijd weer de hulp van mijn jongens of lieve vrouw. Zonder hen....moet er niet aan denken! Mijn routes op de wijken waar ik vorig jaar al reed zijn zodanig geplust dat ik er soms wat gedraai van in de ogen krijg. Klopt dat wel? Maar na het natellen is er weldegelijk ruimte voor de gemaakte veronderstelling dat het stukken beter gaat dan vorig jaar. Maar ik merk het ook aan mijn gesteldheid. Het zijn zware dagen. De benen worden na het wakker worden meteen als eerste op de proef gesteld. Met een bijna kramp in de kuiten als gevolg. Bij thuiskomst van een rit branden de voeten. Voelt het hoofd wat zwaar en doet mijn hand ter hoogte van daar waar de scheplepel het meeste op drukt, pijn. Het is ook niet zo gek. Het zijn soms lange werkdagen met een vaste ochtendbaan ernaast. En ben je klaar met de route en dus de produktieve dag, begint het beantwoorden van alle binnengekomen mails. "Kun jij dan en dan?"
Het hoort er bij. Soms zijn berichtjes kort en duidelijk. Soms ook onduidelijk. Soms ook denken aanvragers dat ik wel kan sponsoren.  Dan regel ik wat ijs en vraag hen dan wat zij wel kunnen missen. Het antwoord daarop is dan dat ze ervan afzien. Ik begrijp dat niet! Ik kan echt wel wat en wil ook best meedenken. Maar uren ergens staan en er niks aan overhouden is wel erg kort door de bocht.
Ik ga mijn prijzen dan ook herzien.  Voor niets gaat, zelfs wanneer je geluk hebt de zon naast opkomen ook nog schijnen. Ik ben daar echt een beetje klaar mee!

Het gaat dus behalve wat pech situaties, uitstekend. Ik kan niet anders zeggen. Het stemt de ijscoman tevreden. De agenda stroomt werkelijk vol. Het moet ook. Dit is dé tijd van het seizoen.

Deze week was ik uitgenodigd bij de Sale van een bekende van mij. De Snor was stuk. Ik kon er dus niet heen. Teleurgesteld belde ik haar af. Had het er best moeilijk mee. Maar het was pure overmacht. Ik kon er niks aan doen. Gelukkig begreep zij mijn probleem. Vrijdag was ik bij een kinderdagverblijf aan de Tuindorpstraat. Ik keek mijn ogen uit. Wat was die prachtige en oude boerderij een openbaring voor mij. Nooit eerder gezien aldaar en al helemaal nooit geweten van het bestaan ervan. De kindertjes van ijs voorzien. Traktatie van 1 der ouders. Erg leuk om die kleintjes te zien ijseten. Sommigen hadden het ijs zelfs in het haar.

Vandaag stond ik op de "Kom bij ons op de Markt" markt. Op het Agathaplein bij de Plus supermarkt. Het was bij lange na niet zo druk als vorig jaar en toch... toch scoorde ik opnieuw beter. Mooi toch! En mijn eigen bedachte ijssmaak Faim! loopt als een tierelier. Nooit zo blij geweest met zomaar een ideetje. Er is nog maar anderhalve bak. Zal eerdaags weer naar Borculo moeten rijden om de rest (10 bakken; de andere helft) op te halen.

Komende week ben ik druk met de nationale straatspeeldag. Woensdagmiddag eventjes ruim 600 kinderen een ijsje doen. Dan naar huis om de ijskar te laden met raketjes om af te reizen naar de Avond4daagse om tbv 2 scholen ijsjes uit te delen aan hun deelnemers. Donderdagavond gaan we opnieuw naar de Avond4daagse. Maar dan dichtbij huis. En dat betekent geen schepijs in de avond op deze twee dagen. En dus ook geen avondroutes.

Vanaf vrijdag beginnen we weer met de ijsroutes. En dan verwacht ik bij mooi weer dit schema voorlopig vol te houden.
De rijtijd op een route zal met een uur worden verlengd wanneer dit nodig is. Tenslotte zitten we vwb het beschikbare daglicht inmiddels alweer in het hoogseizoen. De vergunning laat dit toe.

Vanaf medio deze week gaat "Kinderdag 2017" van start. Dan mogen de wensjes van kinderen worden ingestuurd. Ik zal daartoe zeer binnenkort een facebookberichtje over plaatsen.
Ook zal ik eerdaags de winnaar bekendmaken van de Crêperie aktie. Ook deze week!

Het was een wat rommelige week met veel wind, regen en pech en het herstel van het pechgeval. Ben deze week behoorlijk wat misgelopen aan inkomsten. Laten we hopen dat het weer nu een beetje stabiel blijft en de Snor nu even "deksels goed" blijft. Want wanneer ik draai, gaat het echt uitmuntend. Zoveel is mij wel duidelijk.

Ik wens u allen een goede week toe.
Tot ziens waar of wanneer dan ook!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts