2017-32. De vakanties en de rust op de wijken!

Het is nog net niet dat je je alleen voelt op de wereld. De rust op de wijken is merkbaar. De vakanties, vorige week gestart, zijn in alle hevigheid losgebarsten. Het gaat duidelijk beter met de nv Nederland. Anders dan vorig jaar en de jaren ervoor, toen mensen naar mijn idee meer ervoor kozen thuis te blijven. Routes rijden zomer anno 2017 zou alleen zinvol zijn wanneer je slechts de behoefte zou hebben om gewoon wat rond te rijden. Om de Snor te berijden als test of uit plezier. Maar daar heb ik eerlijk gezegd geen tijd (altijd nog druk met KiNDERDAG) voor en geen zin in. Ik heb het precies een week aangezien. Maar het loont gewoonweg geenszins om rond te blijven rijden. Op 1 wijk na, vreemd genoeg. Op het Wilbert ga ik het morgen nogmaals proberen. Ik draaide er de afgelopen week (als enige wijk) meer dan anders. Zou betekenen dat daar de mensen nog thuis (kunnen) zijn. Alhoewel ik ook wel begrijp dat dat sinds gisteren weer anders kan zijn. Tenslotte gaan en komen de mensen vaak op zaterdag op en terug van vakantie. En dat terugkomen van de meeste vakantiegangers zal pas na mijn eigen vakantie merkbaar zijn. En daarom ben ik blij dat ik deze keer gewoon voor mijn gezin heb gekozen. Nu eens een keertje in de zomer op vakantie ipv in het najaar. Lijkt me ook wel eens leuk. Omdat ik al een tijd niet op de Berflo Es heb gereden heb ik ook voor deze wijk nog tijd ingeruimd komende week. Gewoon omdat ik vind dat ik daar echt nog even langs moet alvorens op vakantie te gaan. Te lang geleden. En uiteraard niet moedwillig maar meer omdat ik op de zaterdagen steeds andere zaken moest regelen. Bovendien ging het ook al een tijdje niet geweldig met mijn vader en ruimde ik daarvoor ook een paar zaterdagen in. Gelukkig gaat het al weer beter en zie ik na mijn vakantie mogelijkheden om weer met regelmaat op de Berflo Es te rijden, toenemen. 

Deze week is het nog wel even rijden zonder FAIM!.
Het inmiddels bekende ijs wordt eerdaags geproduceerd.  En zal direct na mijn vakantie klaar zijn. En vanaf dan dus ook weer verkrijgbaar. Het is wel weer een beetje wennen met dat nieuwe ijs. Zelf opdracht geven tot productie, het afhalen van het ijs en ook vóór productie het zorgdragen voor de ingrediënten is toch allemaal weer meer werk. En moet ook allemaal tijdig gebeuren. Kwestie van ervaring opdoen. Komt uiteraard allemaal goed. Overigens was dit niet de reden van mijn huidige problemen in de voorraad vwb FAIM! Dat had puur te maken met opslagcapaciteit.  Als 1 der vriezers uitvalt, heb ik gelijk een probleem. Ik draai veel bakken ijs. En dus is de voorraad hoger dan vorig seizoen. Dat betekent dat na productie van FAIM! er plaats moet zijn voor zeker 20 bakken FAIM!. Dat is soms al lastig maar met een vriezer minder onmogelijk. En dus moest eerst de kapotte vriezer worden vervangen.  En deze kwam eindelijk deze week binnen. Na bestikkering door Bamsign gaat de nieuwe kist op de Snor. De vriezer welke nu nog dienst doet op de Snor wordt door hetzelfde Bamsign, een dag later, rood bestikkerd en zal dan plaats krijgen op de bakfiets, nadat de oude en kapotte vriezer daarvan is verwijderd. Een logistiek staaltje werk. Want er tussendoor moet de Snor gewoon dienst blijven doen, terwijl de fiets ijskar juist donderdag weer nodig is voor een optreden bij trivium Borsthuis. En dus zal het invriezen steeds tijdig moeten worden aangevangen. We gaan het zien. We hebben ook nieuwe bedrijfskleding. Zojuist klaar. Keurig het logo op de witte koksbuis geborduurd. En ook op mijn nieuwe polo's. Deze keer rood van kleur. Meer mijn kleur dan het wit. Dank zeg ik aan het attelier voor het puike werk.

De vakantie naar Tsjechië nadert met rasse schreden. Ik heb een weekje. Meer niet. Nauwelijks tijd om op vakantie te gaan. De week erna zijn er namelijk alweer afspraken. Maar een week is genoeg. Later dit jaar gaan we ook nog naar Schier.

Kinderdag staat voor de deur. 130 kinderen tot zover. Nog 10 dagen voor sluiting aanmeldingen. Een mooi resultaat! En er komen er zeker nog 10 bij. Niet alle kinderen hebben een wensje gedaan. De meesten vinden het al leuk aanwezig te mogen zijn. Er zijn niet meer dan 60 wensjes gedaan.
Inmiddels heb ik meer dan 15 wensjes doen uitkomen. En ben ik nu nog bezig met een stuk of 4. Mogelijk kan ik na de vakantie nog wat wensjes toevoegen aan dit aantal. Zou zo leuk zijn. Ik blijf dan ook knokken!!!

Stoelen zoek ik ook nog. 50 ongeveer. Wil er eigenlijk niet voor betalen. Elke uitgave gaat ten koste van het plezier van een kind. En dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen. Als ik een wensje laat uitkomen is dat er ook eentje die geen geld hoeft te kosten. Het beschikbare budget is echt voor de dag zelf. En dient slechts direct de kinderen. Dat is de opzet. En zo moet het ook blijven.

De vakantie staat voor de deur. Nog 1 vaste opdracht. Donderdagmiddag laat is het voor even klaar. Een weekje algehele rust. De voorraad is inmiddels al afgebouwd. Kortom; de vriezers op de karren kunnen dan wel even uit. Na de vakantie zetten we de vriezers weer aan en bouwen we de voorraad weer op voor het laatste deel van dit seizoen.

Ik wens u een prachtige week toe.
Waarvandaan dan ook. Mijn nieuwe aflevering van mijn blog komt volgende week vanuit Tsjechië.

Groetjes Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts