2017-42. Het einde der seizoen 2017

Het was prachtig weer. Warm en zonnig. Alsof het mij eens mocht meezitten. Iets dat dit jaar wat mij betreft echt tot de uitzonderingen mocht worden gerekend want oh oh oh, wat was dit jaar een vreemd en toch ook wel tegenvallend jaar.
Met meer downs dan ups. Maar daarover genoeg gezeurd. Het was afgelopen zondag een pracht van een dag om het seizoen af te sluiten. En uiteraard als altijd doe ik dat op mijn eigen tuindorp. Dit jaar was het wel een beetje anders dan andere jaren. Ik had dit seizoen eigenlijk alleen nog maar afgesloten op de Bornsche Maten. En natuurlijk lag het in de verwachting om op alle wijken netjes af te sluiten. Maar zoals dit jaar alles al anders ging, ging het met het afsluiten ook geheel anders dan de bedoeling was. De eerder gemelde en u inmiddels vast wel bekende familieomstandigheden gooiden roet in het eten. Suiker in de tot dan toe redelijk draaiende motor. Het bedrijf Frankys Food kwam zeer abrupt en vrij onverwachts tot stilstand. En kwam er vervolgens een behoorlijk lange tijd niet meer uit. Als gestrand door een defekt dat zo ernstig was dat een opstart er voorlopig niet meer zou inzitten. Bestaande opdrachten werden in de meeste gevallen gecancelled en nieuwe niet meer aangenomen. En als ik al een opdracht deed was het hoofd elders dan het moest zijn. Maar het ergste was; Het niet kunnen afsluiten op de diverse wijken. Dat deed pijn. Heel veel pijn. Natuurlijk was mijn vader het allerbelangrijkste in mijn leven. En al helemaal in die laatste weken. En natuurlijk ben ik maar wat blij dat ik nog veel voor hem heb kunnen betekenen.

Maar ja.... aan die andere kant moet ik ook steeds denken aan die kinderen waarvan ik nu geen afscheid heb kunnen nemen. Ik kan daar nu éénmaal niets aan doen. Zo zit ik in elkaar. Niets aan te doen. Zo ben ik en zo zal ik wel altijd blijven.
Afijn. Er werd dus niet afgesloten op de Nijverheid, het Wilbert, Hengelose Es, Berflo Es, Hasseler Es, Bloemenbuurt, Groot- , Klein Driene en de Noork.

En dus stopte ik afgelopen zondag al mijn overgebleven energie in deze afsluitende  seizoensrit. Een zondag met prachtig weer. Maar ook een zondag met veel evenementen buiten de stad en dus concurrentie. In Boekelo scheen ook de zon en was het naar verluid enorm druk bij een evenement met oude voertuigen.
Maar ook elders in de regio waren mensen uit Hengelo bij andere evenementen.

Ondanks dat draaide ik prima. Er bleken nog best veel mensen bij huis. En ik had mij voorgenomen de dag te verlengen tot het donker zou zijn. Kon ik de thuiskomers ook nog voorzien van ijs. Alles in het werk gesteld om de volle bakken ijs volledig leeg te scheppen.
Eénmaal thuis bleek ik in die missie bijna geslaagd. Er was geen Aardbei meer en ook geen Stracciatella meer. Er waren 2 bakken Faim doorheen gedraaid. Bosvruchten idem! Banaan en Vanille waren bijna leeg. Een goede afsluiting derhalve. En....was het ook weer leuk om weer op de weg te zijn. Ik had het zo gemist!

Tevreden viel ik in mijn stoel. Maar ook met een beetje pijn. Tenslotte was het seizoen nu definitief over! En hoewel ik nu wat meer tijd voor mijn gezin ga krijgen zal het gemis aan het weerzien van klanten en klantjes groot worden. We zullen moeten wachten tot het seizoen 2018.
Ik ga de boel nu opruimen. Komende weken gaat alles keurig afgesloten worden. Vriezers gaan uit. Kantoor wordt opgeruimd, ijskar gaat vooralsnog op blokken en in afwachting van de kerstrit 2017.

Vanaf deze week ga ik nog even keihard werken aan de nog uit te voeren wensjes die op Kinderdag zijn bekendgemaakt.
Daar moet ik namelijk in sommige gevallen nog eventjes wat voor regelen. Maar ik beloof dat alles prima zal worden afgewerkt. De betrokken ouders van de kinderen krijgen daartoe eerdaags een mailtje van mij.

Dan rest mij niets anders dan u allen heel erg te bedanken voor uw belangstelling in mijn bedrijf en ijs. Ik ben ondanks het tegenvallende jaar (omzet) wel heel erg tevreden over de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Klinkt wat tegenstrijdig maar geloof mij wanneer ik u zeg dat wanneer ik kon uitrijden met ijs de omzet behoorlijk hoger lag dan vorig jaar. Helaas waren de goede weer dagen of dagen zonder pech dit seizoen zwaar in de minderheid waardoor de totale omzet is tegengevallen.

Ook wil ik nog enemale bedanken voor uw steun na het overlijden van mijn vader. Het is echt heel bijzonder wanneer je op 1 dag 500 (!) condeolances binnen krijgt. Via Facebook, Messenger en Whatsapp. En dan te bedenken dat de meesten onder u mijn vader niet hebben gekend.
Het blijft zo bijzonder. Het heeft mij veel kracht gegeven.
Dank, dank en nog eens!

Nu het seizoen is afgesloten blijf ik u nog wel lastigvallen met mijn wekelijkse blog. Ik blijf tenslotte elke week schrijven net als voorgaande jaren. Dus blijf lezen!

Ik wens u allen een fijne week toe.
En... wellicht tot ziens bij de "verlichte ijskar kerstroute". De datum maak ik eerdaags bekend.

Frank
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts