2017-47. De kinderdagwensjes.

En nu ik dit schrijf zitten er 5 kinderen met elk 1 ouder op de tribune bij de wedstrijd FC Twente tegen SC Heerenveen. Allemaal vanwege hun op Kinderdag 2017 ingediende wens om eens bij hun FC Twente een wedstrijd te mogen en kunnen bezoeken. En ik zou Frank niet zijn wanneer ik kinderen, hun wensje en daarmee hun o zo diepe verlangen een wedstrijd van hun club bij te kunnen wonen, niet zou omzetten in een echt bezoek aan het stadion.
Om daar met vader of moeder naar bovengenoemde wedstrijd te kunnen kijken. Voor die kinderen uiteraard altijd een leuk en bijzonder moment. En ja, dat heeft wat moeite gekost maar.... het is wel gelukt. En dan nu maar hopen dat het ook voor hen een prima sportief moment wordt.

Vannochtend nog bezorgde ik een ander kind een ontbijtmandje. Dat was namelijk haar wens. Het maakt dat er vandaag 6 wensjes uitkomen. Nog ongeveer 10 te gaan. En er wordt hard aan gewerkt. Ben met de wensjes van kinderen die paard willen rijden nog wel even bezig. Maar ook hier komt het goed. De eigenaresse van de meewerkende manege is nog zoekende naar een geschikte datum. Ze is momenteel erg druk. En daar moeten we dus geduld betrachten.
Inmiddels is het rust bij FC Twente. Ze staan achter met 2-0. Uiteraard hoopte ik op een ander wedstrijdverloop.

De dagen glijden voorbij. Richting Kerst. Maar ook, iets eerder dan kerst, richting mijn 55ste verjaardag voorafgegaand door mijn 15 jarige trouwdag. Blijf het bijzonder vinden dat wij deze mijlpaal gaan bereiken. Zij zo lang al met zo'n kerel. Geef het haar te doen. Tsjonge jonge. Maar ik zal dan ook wel goede dingen hebben.  We hebben veel meegemaakt maar zijn immer overeind gebleven. We hebben nooit naar elkaar gewezen maar altijd met elkaar gestreden. En als ik zie hoe mijn oudste zoon zijn leven invult. Werkt en zoekt naar zijn eigen woonruimte en hoe mijn lieve dochter studeert en keihard werkt om in haar levensonderhoud te voorzien en hoe tot slot mijn andere twee jongens studeren (de één op Saxion, de ander op het VWO) en steeds goede studieresultaten kunnen overleggen, dan ben ik echt de gelukkigste vader die er maar kan zijn. En trots. Zeker wanneer je onze weg naar de huidige tijd zou hebben gereden. Een vreselijk lange met o zo veel hobbels, oude weg. Een vervoermiddel onwaardig. De ene kuil na de andere. En reden we een keertje langer stabiel, dan zomaar uit het niets was daar weer een diepe kuil. Het hoort kennelijk bij ons. Maar ik realiseer mij dat elk huisje zijn kruisje draagt. Zei mijn moeder altijd. Dus vandaar wellicht de bijna dwangmatige behoefte om kinderen iets te geven. In de vorm van ijscoman, sinterklaas, kinderdag en andere zaken.

Kerst 2017. De kar zal de komende weken worden versierd. En dan gaan we opnieuw proberen er iets moois van te maken. Maar wel mooier dan vorig jaar. Althans dat is wel de bedoeling.

Maar voordat het kerst is zal ik eerst weer moeten oefenen met de stem. Want we zijn namelijk weer Sinterklaas. Samen met 2 pieten bezoeken wij een school. En dat wordt behalve spannend ook weer lachen. Heb begrepen dat ik mogelijk op een paard kom te zitten. Er werd namelijk gevraagd of ik dat eng vond. Maar ik vind in een attractie zitten eng. Daar zul je mij nooit in zien zitten. Zie het zo voor mij. Dat karretje van die attractie met mij erin hoog wegvliegende, ver van zijn basis! Dank je de Koekkoek. Wil nog niet dood hoor. Nog veel ijsjes te doen en naar ik hoop veel kindertjes blij te maken. Maar een paard. Tja, dat zal wel lukken. En val ik er af.... dan is dat hoogstens anderhalve meter. En ook: ik doe het voor de kids he? Mag je wat voor over hebben. Althans, dat vindt ik.

Een vrij rustige week ligt achter mij. De in het vorige epistel beschreven stilte voor de storm duurt nog even voort. Nog maar eventjes en dan gaan we weer in de versnelling. Benieuwd hoe ik als Sint mijn rol pak. Benieuwd ook hoe ik met de creperie en op OEST mijn bedrijfje presenteer. En uiteindelijk ook hoe mijn kerstrit eruit komt te zien. Alles in het teken van gezelligheid.
En gezelligheid kent, zoals u weet, geen tijd!

Een mooie week gewenst!
Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Nb. Twente verloor de wedstrijd met 0-4. Laat dan het stadion, de ambiance en het bijzondere ervan maar de doorslag hebben gegeven. Een kaartje was te doen. De uitslag kopen helaas niet.

Reacties

Populaire posts