2018-04. De verslagen griep.

Tjonge! Dat was me wat! We zijn precies twee weken verder en de griep verlaat stilletjes maar zeker mijn lichaam. We zijn er nog steeds niet geheel vanaf, maar.... het beperkt zich inmiddels nog maar slechts tot een hese stem, een lichte doofheid, een verkoudheid en een sporadisch maar minutenlang (dat dan weer wel) geblaf. Want hoesten noem ik het allang niet meer. Daar krijg ik dan ook nog hoofdpijn van en soms nog wat benauwdheid. Het was en is daarmee een ongelooflijke klote griep. Echt eentje die je zelfs jouw ergste vijand nog niet toewenst. Afijn. We zijn er bijna doorheen. Ik weet dat er velen met mij de griep hebben of hebben gehad. Dus alleen sta je niet.
De leegte welke de griep, die eindelijk door mijn lichaam de deur is gewezen, heeft achtergelaten, is nu eindelijk te vullen met werkzaamheden voor Frankys Food. Ik kan eindelijk weer wat positief zijn. De lamlendigheid straalde zo lang negativiteit uit dat ik nergens meer zin in had. Alleen bleef ik trouw naar mijn werk gaan om te werken. Op een paar dagen na dan. Toen voelde ik mij echt zo slecht dat ik er echt geen kracht voor had. En dat gebeurt mij vrijwel nooit.
Dat ik niet in orde was, bleek ook uit het niet posten van info op mijn Facebookpagina.
Er was gewoon geen behoefte om ook maar iets mede te delen. Mijn hersenpan, zover aanwezig, was al die tijd gewoon niet met Frankys Food bezig.

Maar we zijn nu dus uit de grootste misère. En we willen weer! Ondanks dat het dus nog niet helemaal gaat zoals het moet gaan.

Komende week dinsdagmiddag ga ik dan ook eindelijk naar de bewuste supermarkt om te praten over de prijzen voor wat betreft FAIM! ijs in bekers. Als die uitkomst goed is gaan we produceren. Dan is de eerste productie in bekers van 450/500 ml een feit en kan ik weer een mijlpaal bijschrijven. Zou echt heel bijzonder zijn. Mijn eigen ijs in de super. Ook een bedrijf (horeca) te Borne heeft reeds belangstelling getoond. Ik ben zo benieuwd! We gaan het volgende week meemaken. Zodra er nieuws is zal ik het melden op mijn Facebookpagina. De labels zijn bijna klaar. (een voorbeeld, dus nog geen officiële label, is hieronder bijgeplaatst). Foto's van FAIM! worden straks gemaakt door mijn vriend Alex de Goede. En wanneer het dinsdag goed gaat zijn de bekers er een paar dagen later.
Met een beetje geluk staat mijn ijs dan in februari al in de schappen.

Kinderdag 2018.
Het is wellicht wat verrassend om te melden maar ondanks de griep ben ik hier wel wat mee verder gegaan. Dat heeft te maken met het feit dat Kinderdag 2018 in een project van de Nijverheid wordt opgenomen. En dus wordt verplaatst voor wat betreft de datum alsook de lokatie. Dit gebeurt vooralsnog voor één keertje.
Mij werd namelijk gevraagd, door de werkgroep "Nijverheid 100 jaar" om Kinderdag in te passen op het 100 jarig bestaansfeest van de wijk "De Nijverheid". Dit feest (twee dagen lang) wordt een feest voor alle groepen leeftijden. Kinderdag wordt op zaterdagmiddag 25 augustus a.s. gehouden en zal voor wat betreft de lay out niet veranderen t.o.v. vorig seizoen. Ik heb hiertoe besloten omdat de Nijverheid mij aan het hart ligt en ik graag wat wil bijdragen aan een mooi feest. Dat dit ook tot wat vervelende consequenties kan leiden is mij duidelijk. Veel van u zijn nog op vakantie. Het is nl het ena laatste weekend van de reguliere schoolvakantie. En bovendien is de lokatie dus elders dan op het vertrouwde tuindorp.

Soms valt het zwaar om zulke beslissingen te nemen. Maar wanneer je ervoor kiest het enermale anders te doen moet je er ook vol voor gaan. Mijn jawoord aan de Nijverheid geldt voor deze jaargang. En dus gaan we er alles aan doen om mijn bijdrage aan het 100 jarig jubileum goed te doen verlopen. Meer info volgt zeer binnenkort.

Binnenkort kom ik overigens ook met de routes voor het ijsseizoen 2018. Het gaat uiteraard allemaal anders worden. Nu ik een 40 urige baan heb zal ik mij moeten aanpassen. Werk in loondienst gaat uiteraard voor. De overgebleven tijd is voor Frankys Food en rust. De dagen waarop ik ga rijden zijn al wel bekend; woensdagavond/vrijdagavond/zaterdag en zondag. Meer kan niet. Dat wordt gewoon te zwaar.
Ook dit jaar zal ik in de grote vakantie niet veel uitrijden. Ik kies er dan voor om vakantie te vieren met mijn gezin. Die periode van zomervakantie is gewoonweg te matig. Zeker tijdens de bouwvak.

Volgende week zondag tot slot, gaat het mysterieuze ontbijtje er uit.
Gaan we in Hengelo ergens (bepaald door de gooi van een pijl op de plattegrond van ons Hengelo) een ontbijtje bezorgen op het nu nog onbekende adres.
Ik ga dit live uitzenden op mijn Facebookpagina zondagmorgen. U kunt dan zien waar ik heenrijd. Mogelijk naar U!
Uitzending start om 9.00 uur.

Dan rest mij niets anders dan u een pracht van een weekend te wensen. Geniet van wat dan ook. Ik kan in ieder geval alweer genieten van de vogels die zich in de vroege ochtend laten horen.
De lente komt eraan. Of er nou nog vorst komt of niet.... die lente is echt wel in aantocht hoor! Zie de knoppen van verschillende heesters. Voel de zon wanneer zij schijnt. Zie het lichter worden met de dag! Voel de lente!!!
Een ijscoman weet wanneer hij paraat moet staan. En ik verzeker u; klaar ben ik dan nog niet, maar er wordt vanaf nu wel keihard aan gewerkt. Neem dat maar van mij aan!!!

Een heerlijke maar bovenal gezonde week toegewenst aan u allen...

Groetjes Frank
Frankys Food
Hengelo.

Reacties

Populaire posts