2018-06. De mogelijkheden.

Het is vandaag precies 2 jaar geleden. De TV uitzending op RTL4 waarin getoond werd hoe ik mijn huidige ijskar "de Dekselse Snor" kado kreeg. Kadootje van de redactie van het TV programma "Puur Geluk". Ik zou er zeker aan voorbijgegaan zijn wanneer er op mijn facebook pagina geen melding van was gemaakt. En dus keek ik even terug. Een mooi moment. Ik herinner mij het nog goed, de dagen voor de uitzending werd ik al gewaarschuwd dat ik in de eerstvolgende uitzending zou zitten. De avond van die bewuste tv uitzending zat ik gespannen voor de tv. Het weken ervoor opgenomen materiaal zou die avond worden uitgezonden. Uiteraard was ik erg benieuwd naar het eindresultaat. Hoe zou ik zijn overgekomen en zou ik wel de juiste dingen gezegd hebben? Wat nerveus wachtte ik op het onderdeel in het programma waar het over Frank Boereboom zou gaan. Lang hoefde ik niet te wachten, want ik zat aan het begin van het één uur durende programma. Ik zag een wat nerveuze Frank waarvan ik weet dat die vooral opgelucht was toen hij uit beeld was verdwenen. Toen de aflevering was afgelopen volgden vele facebook- vrienschapsverzoeken en schreven veel mensen mij via Messenger lieve berichten. Ik herinner mij nog dat alle berichten waren gevuld met teksten dat ik het zo had verdiend en dat ze het mij zo gunden. De berichtjes kwamen overigens uit het hele land! Ik heb alle schrijvers die avond netjes bedankt voor hun lieve woorden. Ik was er tot diep in de nacht mee bezig geweest. Een mooie dag derhalve en nog altijd ben ik dankbaar voor deze prachtige wending. Ik zal het ook nooit vergeten. Dat moge duidelijk zijn.

De weg van uw ijscoman kwam door de gift wat vlakker te liggen. Nauwelijks nog echt zware hobbels op de weg gehad. Natuurlijk zijn er elk jaar wat zaken die tegen hebben gezeten. Dat is onderdeel van ondernemen. Soms zit het tegen. Terwijl het ook vaak meezit. Dat Frankys ijs zo groeide na de TV uitzending en ook door de komst van de Dekselse Snor is uiteraard een logisch gevolg. De bekendheid groeide behoorlijk.
Dat merk ik heden ten dage ook nog. Wanneer ik ergens voor mijn werk als vertegenwoordiger van de Batterij Specialist binnenkom zijn er soms mensen die mij menen te herkennen. Als er dan wat vragen zijn gesteld waar ze mij toch van denken te herkennen levert het verlossende antwoord mijnerzijds vaak het vertrouwde "oh ja, dat was het" of "ach ja, natuurlijk" op.

De bekendheid in ons mooie Hengelo is nog groter. En dat komt, naast die tv uitzending, ook door mijn aanwezigheid op zoveel wijken. En natuurlijk ook door de verschijning in zijn totaliteit. Ook heb ik veel de krant weten te bewegen om over uw ijscoman te doen publiceren. Zelf schrijf ik ook alweer jaren over mijn vak, middels mijn wekelijks blog. Allemaal zaken die hebben bijgedragen aan de groei van  bekendheid. Mijn 2100 volgers op de bedrijfspagina is gewoon voor een bedrijfje als het mijne, een groot succes!

Waarom schrijf ik dit nu alles?

Welnu, ik sta op het punt om weer wat te groeien. Om weer wat meer bekendheid te verkrijgen. Het bedrijfje staat namelijk voor een nieuwe ontwikkeling. Deze maand hoop ik de eindfase van die ontwikkeling af te ronden. En of het gaat lukken weet ik nog niet helemaal zeker maar het gaat wel de goede kant op.

De ontwikkeling waar ik het thans over heb betreft het aanbieden van vooralsnog twee ijssmaken in bekers van 500 ml in een supermarkt! 
En ja... u leest het goed: twee zelfbedachte en ontwikkelde smaken! En dus mogelijk in de supermarkt en dan ook nog in meerdere filialen in Twente! Dat zou echt een droom zijn die uitkomt!

Zoals bekend heeft Frankys Food reeds 1 smaak tot volle tevredenheid ontwikkeld en geproduceerd. De ijssmaak 'FAIM!' is inmiddels niet meer weg te denken uit de ijskar. Het heeft zelfs de tot dan toe bestlopende smaak aardbei van zijn eerste plaats verdrongen. Dat op zich is al een mijlpaal. Afijn, wanneer de ontwikkeling goed gaat komt daar heel spoedig "Radler Sorbetijs" bij. Daar zijn we al erg druk mee geweest en dat gaat wat mij betreft ook goedkomen dit voorjaar. Binnenkort draaien we wederom een proefversie. En hopelijk komt het dan eindelijk goed. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Daarna gaan we beide smaken in de kar meenemen (Radler slechts bij feesten en partijen) en dus ook verkopen in 500 ml bekers in de betreffende supermarkt.

Omdat het nog niet helemaal zeker is kan ik nog geen naam van de betreffende supermarkt geven. Dat komt later wel. Het kunnen ontwikkelen en produceren van Radler ijs levert mogelijk ook weer andere ijssmaken op. Daarover laat ik het komende jaar mijn gedachten gaan. Voorlopig is het kunnen aanbieden van een heerlijk sorbetijsje, gemaakt van Radler 2.0, een prachtige nieuwe kans waar ik persoonlijk veel van verwacht. Zeker bij warm weer en op feesten of partijen.

Stilaan speurt uw ijscoman inmiddels de weerberichten af. Hoewel het nu nog koud is en zelfs koning Winter van zich doet spreken worden de kansen op een eerste dag van uitrijden met de dag groter en groter. Die eerste rit. Die is altijd zo ontzettend bijzonder. Dat is als een koe zo blij zijn dat je weer naar buiten mag. Alles in orde mogen maken....
Ijs bestellen. Wafels halen. Plannen en uiteindelijk uitrijden. Lol maken.... veel lol. Ik hoor de bel al....
God wat hou ik toch van deze tijd! De mooiste van het jaar wat mij betreft.
Die spanning, die ultieme wens weer te mogen... Het wederzien...

Komende weken ga ik de laatste wensjes  welke zijn ingeleverd op Kinderdag 2017 doen uitkomen. Dit betreft 5 kinderen die nog mochten paardrijden. Dat ik dit nu pas kan laten uitkomen heeft wat vertraging opgelopen in verband met verschillende zaken, waaraan ik helaas niets kon veranderen. Maar spoedig zal het goed gaan komen. Een belofte maakt immers schuld. En ik hou niet zo van schulden.

Komende blog aflevering ga ik het trouwens   ook hebben over Kinderdag 2018.
Er gaat iets veranderen. Al is dit vooralsnog voor 1 keertje.
Maar daarover meer volgende week. Dan ook het resultaat van onderhandelingen met de super.

Ik wens u een gezonde en vrolijke week toe.
Veel plezier met het Carnaval en/of de Olympische spelen.

Tot volgende week!
Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts