2018-07. De laatste kinderdagwensjes!

Eindelijk is het mij gelukt om wensjes welke al ver voor Kinderdag 2017 zijn gedaan door een 5-tal kinderen, uit te doen komen. Deze 5 kinderen wilden als wensje graag een keertje paardrijden. En op Kinderdag (september 2017) vertelde ik deze 5 kinderen dat hun wensje zou gaan uitkomen. Wat ik toen nog niet kon weten was het feit dat ik door trieste familieomstandigheden geen tijd meer zou krijgen om het één en ander op korte termijn voor deze kinderen te regelen. Ik heb dat echt vreselijk gevonden, want ik wist hoe graag deze kinderen hun wensje wilden doen uitkomen. Ik heb dan ook nadat het in privésfeer weer beter ging, echt geprobeerd om deze wensjes zo snel mogelijk te doen uitkomen. Het lukte mij evenwel niet binnen de tijd die ik mijzelf na het overlijden van mijn vader, had gegeven.
Maar nu is het dan eindelijk zover!
Volgend weekend zullen ze alle 5 op een paard dan wel pony zitten. En neem ik allerlei lekkere dingen voor ze mee. Opdat ze niks tekort komen. Op een heuse manege, leuk toch? De mails met uitnodiging zijn inmiddels verstuurd aan de ouders.

Er blijven na deze wensjes dan nog een paar wensjes openstaan. Deze zal ik in het nieuwe ijsseizoen uit doen komen. Dat had ik op Kinderdag al afgesproken met de kinderen  Het betreft hier ijsjes scheppen en ijsjes trakteren. Dus dat komt ook nog goed.

Kinderdag 2018
Als geschreven, vorige week in mijn blog, wil ik nu even uitwijden over de eerstvolgende Kinderdag. Die van dit jaar.

Kinderdag 2018, gaan we het namelijk anders doen dan de voorgaande jaren. Voordat ik daarover wat meer duidelijkheid geef, wil ik wel benadrukken dat dit vooralsnog éénmalig (1 jaar) zal gelden. De grootste verandering zit hem in het feit dat Kinderdag 2018 wordt opgenomen in het 2 daagse feest van het 100 jarig bestaan van de wijk 'de Nijverheid'. De feestcommissie van het evenement 100 jaar Nijverheid had al in een vroeg stadium contact gezocht met uw ijscoman. Als initiatiefnemer van het evenement Kinderdag  werd ik gevraagd om het deel voor de allerjongsten te vullen met het programma van mijn Kinderdag. Ik zou  geheel vrij blijven om mijn project uit te voeren zoals ik dat wil. Bovendien lift ik mee op zoveel zaken waaraan ik nu geen aandacht meer hoef te schenken. Denk aan sponsoring, reclame, regelen van een vergunning, vrijwilligers, etc. Ondanks dat alles was de hoofdreden er één van een geheel andere orde. De wijk 'de Nijverheid' is net als tuindorp een geweldige wijk om ijs op te verkopen. Ik doe dat dan ook al jaren en ken er veel mensen. Ik wil daarom graag een steentje bijdragen aan hun eeuwfeest. Dat ik daarom dit jaar geen Kinderdag op tuindorp houden kan is best wel een zware beslissing geweest, maar ik wilde dit graag en bewust voor de Nijverheid doen. Het enige nadeel is dat het eeuwfeest in de laatste vakantieweek wordt gehouden. Er zullen mogelijk nog veel kinderen op vakantie zijn. Bovendien zal Kinderdag ook op zaterdag in plaats van de traditionele zondag worden gehouden. De datum; 25 augustus. Ik hoop evenwel dat het goed gaat komen met de belangstelling. Binnenkort beginnen wij met de promotie van het eeuwfeest en dus ook Kinderdag.

Als alles gaat als het moet gaan is Kinderdag 2019 gewoon weer daar waar het hoort; op tuindorp!

Omdat Kinderdag in de vakantie valt zijn al mijn vrijwilligers van de afgelopen Kinderdag nog op vakantie. En kan ik daarop geen beroep doen. Inmiddels heb ik begrepen dat er voor het eeuwfeest al mensen zijn gevraagd en word ik voorzien van een heel nieuwe groep. Dat wordt natuurlijk wel even wat organiseren. Maar goedkomen zal het. Dat is toegezegd. Bovendien ben ik gezegend met het hebben van 4 kinderen en wat aanhang. Dus dat levert op Kinderdag ook weer een wat vertrouwd beeld op. En zij weten inmiddels wel wat verwacht mag worden.

Het ijs en de supermarkt.
Het gaat allemaal nog om wat details. Ik ben er zelf nog niet uit. Ik blijf voorzichtig en gun mijzelf dan ook de tijd. Komende week ben ik vrijdag op ijsboerderij 't Dommerholt om ijs te maken. Ga ik proberen Radler 2.0 Sorbetijs te maken. Als dat lukt neem ik een definitieve beslissing omtrent ijs afleveren aan de supermarkt. Ik wil echt wel maar ben er nog niet op alle punten uit. Mocht Radler ook naar de super gaan (omdat het produceren is gelukt en overigens ook met de super is besproken), dan wordt het allemaal iets makkelijker. Kortom; de beslissing ligt bij mij. Als ik nu ja zeg ligt FAIM! binnen 14 dagen in de supermarkt. Maar volgende week weet ik zeer waarschijnlijk of het echt doorgang zal vinden. Ik wil nog wel even kwijt dat ik dit traject bijzonder leerzaam heb gevonden. En bovendien erg leuk. Heb er dan ook veel aan gehad, wat mijn beslissing ook zal opleveren. Ook is het zeer fijn om van de eigenaar van de ijsboerderij de mogelijkheid  te krijgen om aparte ijssmaken te mogen maken. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Een ieder die mij goed kent weet dat ik graag zelf ijs maak. Door mijn woelige en niet altijd gelukkige jaren van ondernemen, is zelf ijs produceren iets wat ik helaas door de hoge kosten van aanschaf van de benodigde apparatuur zelfstandig nooit meer kan doen. En biedt de lokatie 't Dommerholt mij de kans en uiteraard het plezier. Ik zie daarom ook zo uit naar vrijdag! Dank daarvoor!

De weerapps zijn nog volop in de winter. Het wordt kouder en kouder. Voorlopig nog geen rit. Het is ook nog winter, maar ja.... Ik wil ook zo graag.
Gisteren, zaterdag, is de Snor uit de stalling gereden. Even gekeken hoe het met de voorband was gesteld. Deze was te zacht om verder te rijden. Vandaag wordt die op kracht gezet door vriend Alex de Goede. Mogelijk vanmiddag een testrondje. Even kijken hoe hij het doet. Of de remmen goed werken. Of alles nog goed vast zit. Maar eerst lucht in de band. Dan zien we wel.

Ik ga een opnieuw interessante week in. Ben benieuwd wat ik u volgende week ga mededelen. Wel of geen Frankys ijs in de super? We gaan er zeker nog wat over brainstormen.
Wordt vervolgd.....

Ik wens u een fijne week toe.
Pas op want het wordt kouder. Bescherm u goed. Het laatste speldenprikje?

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts