2018-15. De lente is begonnen!

Het heeft even geduurd. Maar nu gaat de lente echt los. De maand maart was het nog koud, maar nu, zo halverwege April, gaan we dan eindelijk echt mooi weer krijgen. En het moet gezegd; het is in deze maand toch al niet slecht geweest. Vorig jaar was het in April nog slecht. Ook in Mei trouwens! Nu ziet het er in ieder geval voor volgende week gelukkig heel goed uit.

Het is dan ook de komende week gaan met die banaan. Of te wel, met de borst vooruit en geen dag missen. Echt kei en keihard werken. Ik ga ook echt proberen overal waar ik beloofd heb, te komen. Maar het gaat wel, en dat elke dag, een strijd tegen de klok worden. Op tijd beginnen is één, maar op tijd (vóór schemering) stoppen is twee! Maar met bijzonder mooi lenteweer wordt een ijscoman als het ware 'gedragen'. En zal het vast allemaal goed gaan komen.
Aan mij zal het in ieder geval niet liggen!

De Radler en FAIM! liggen dus nu in de supermarkt. De Plus supermarkt op het Agathaplein. De verkopen verlopen volgens mij prima. Ik was er van de week op een avond. Zocht de nog moeilijk te vinden vriezer met het ijs (De vriezer moet nog worden beplakt met Frankys Food stikkers. Daarnaast wil de manager nog wat extra's doen om het opvallender te krijgen. Kortom; de vriezer zal straks nog beter te vinden zijn). Maar ik zocht en vond de vriezer en tot mijn verbazing zag ik bijna geen Radler meer. Dus die loopt prima! Radler is alleen geen goedkoop ijs. Best wel een dure ijssmaak.

Vandaag was ik op de Berflo Es. En op Veldwijk. Ik had Licor 43 ijs aan boord. In principe niet in de verkoop. Het ijs waarom afgelopen vrijdag zoveel te doen was geweest. Ik had wederom de krant gehaald. Met een redactioneel stukje waarin ik slechts wilde zeggen dat de Licor 43 yoghurt van de Zuivelhoeve er zelfs als grap niet eerder was als de Licor 43 ijs. Zij kregen van de Tubantia de volle aandacht. En ik wilde dat ook voor het ijs. En ik kreeg het! Tijdens mijn routes proefde ik een tijdje geleden al de behoefte aan Licor 43 ijs. Het werd voor mij een reden om na de gelukte Radler, dit keer samen met de ijsbereiders van ijsboerderij t Dommerholt, Licor 43 ijs te gaan maken. Wist ik veel dat zij toen al een tweetal versies van dat ijs 'op de plank hadden liggen' ? Dus hoefde ik, na proeven, niet veel meer te doen. Ik koos voor de basisuitvoering. Vanille ijs met Licor 43. Ik heb vandaag aan 't Dommerholt overigens wel gevraagd om het ijs wat meer Licor 43 te geven. Dit omdat zowel mijn zoon als ikzelf bij de eerste lepel Licor 43 ijs vonden dat er wel wat meer Licor 43 in mocht.

De krant schreef over mijn zelfgemaakte ijs, maar die eer valt toe aan de ijsboerderij. Ik wilde slechts de titel: "Frankys ijs komt met Licor 43 ijs". Dat had de lading beter gedekt. Maar ik neem niemand iets kwalijk, hooguit mijzelf. Terug naar de route over de Berflo Es. Ik verkocht Licor 43 wel maar het was niet als standaardsmaak in de kar. Slechts, die het wisten, kregen de kans het te proberen. Het ijs werd heerlijk gevonden, maar er mocht wel wat meer Licor 43 in. Precies zoals mijn zoon en ik  de avond ervoor al hadden ondervonden. En onderweg legde ik dus maar steeds uit dat het ijs iets meer Licor 43 moest en zou gaan krijgen, waarmee het echt een nieuwe Frankys ijs supermarkt ijssmaak wordt. De derde inmiddels. En de volgende gaan we binnenkort starten. Een ijssmaak speciaal voor kids.

Morgen gaan we weer een thuiswedstrijd in. We gaan ons best doen om op tuindorp er een mooie dag van te maken.
Morgen (zondag red.) kom ik er nog even op terug.

Het is zondagavond. Het zit er op. Wat een geweldige dag heb ik gehad. Ik had een stuk van de route erop zitten toen ik bij de Esreinmarkt in de buurt kwam. Om precies te zijn, op de Christiaan Huygenslaan. Daar kon Ik niet meer verder. Binnen een paar seconden stonden de mensen aan de kar. En ze bleven maar komen. Ik zat zo in een  flow de hele middag dat ik er voor mijn gevoel één groot feest van maakte. Ik moet zeggen dat ik ook niet één moment had dat ik mij afvroeg hoe laat het zou zijn. Het was gewoon te leuk allemaal. Toen de massa mensen slonk was het ineens rond vijf in de middag. En had ik totaal niet in de gaten dat de Esreinmarkt tot haar einde was gekomen. God, wat heb ik het naar de zin gehad. In ieder geval heb ik veel lol gehad.
Zojuist de omzet geteld en ik kan u zeggen dat ik het behoorlijk druk moet hebben gehad en ik daarom ook bijzonder trots ben op mijn eigen prestatie. Zo. Dat mag ook wel eens!

Nu ik terug ben op de basis ben ik opgelucht dat het weer mij niet in de steek heeft gelaten. Gisteren was het weer dus minder dan vandaag, terwijl van te voren werd beweerd dat het andersom zou zijn. Zo zie je maar weer dat je van de weersvoorspellingen niet altijd aan kan. Dat bleek ook vrijdagavond toen ik dus wel had kunnen uitrijden maar uiteindelijk niet deed om regen die nooit kwam. Jammer maar helaas.

De komende dagen gaan we voort. Elke dag opnieuw. Nog 12 dagen te gaan. Het moet omdat het kan én omdat veel mensen graag zien dat ik weer eens langs kom. Ik geef er graag gehoor aan. Want overal zijn kids die het verdienen de ijscoman in hun wijk te mogen ontmoeten.

Ik wens u allen een pracht van een week toe. Geniet van het mooie weer.
Ik zeg; tot gauw, waar dan ook!!!

Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts