2018-34. KiNDERDAG 2018!

Wat een gerace. Van af het begin tot aan het einde. En ik geef toe... Ik had wat eerder kunnen beginnen, maar dat had zeker de situatie niet veel doen veranderen. En wat mistte ik mijn groep van vrijwilligers. Vorig jaar prima samengewerkt met mijn vaste groep van vrijwilligers. Diezelfde groep die ik weer had onderverdeeld in kleinere groepjes mensen met allemaal een zelfde einddoel; Het afwerken van taken binnen hun deelgebied. Zelf het contact met de groepen onderhouden. Mijn wensen uiten en ook de verschillende initiatieven aannemen of soms afwijzen. Om met zijn allen tot dat éne groot succes te komen. Eén keer eerder werkte ik met ze en verliep dat perfect! Kan echt niet anders zeggen. Een goed stel mensen derhalve.
En dus als je bijna al deze mensen mist omdat ze op vakantie zijn, dan moet je veel zelf doen. Wel een aantal dingen samen met mijn vrouw trouwens. En ook het inpakken van de kadootjes ging met hulp van de enige nog aanwezige vrijwilligster uit mijn vaste (Annemieke Grandadam)groep samen met wie anders dan mijn vrouw. Maar echt, wat heb ik gebeuld! Soms mistte ik mijn groep heel erg. Want veel werd geregeld in de week voorafgaande aan de KiNDERDAG en dat ook nog eens tussen de ijsafspraken door. Nauwelijks tijd voor mijzelf gehad in twee weken vrij van mijn werk. Maar... Ik ben blij, o zo blij dat ik het wederom geflikt heb. De KiNDERDAG is opnieuw een, naar ik uit verschillende hoeken heb mogen vernemen, groot succes gebleken.

Het feest dat normaal in september op het tuindorp wordt georganiseerd, was éénmalig verplaatst naar augustus en de wijk De Nijverheid. Dit in verband met het eeuwfeest van dezelfde wijk. En omdat ik daar veel met de ijskar rondrijd en daarom veel mensen ken, wilde ik na vragen vanuit diezelfde wijk om op hun tweedaags feest, een dag met mijn KiNDERDAG te doen vullen niet negatief antwoorden. 
Tenslotte draag ik ze een warm hart toe. Het betekende evenwel wel dat het evenement KiNDERDAG daarom verplaatst moest worden naar de Nijverheid.  En niet alleen dat! Er waren data gekozen die ikzelf niet zou hebben gekozen. Want in een vakantie een evenement plaatsen vraagt om een wat tegenvallend aantal bezoekers.
En dus ook bij mijn KiNDERDAG.  
En ondanks het feit dat er maarliefst en eigenlijk nog zeer onverwachts toch nog 89 kids zich hadden ingeschreven was het aantal wel veel minder dan vorig jaar. Nu kwamen er dan ook minder niet ingeschreven kinderen. Het maakte het feest er niet minder om.

Maar het moet gezegd. Het was allemaal uitstekend georganiseerd.  Een pluim voor BON (Bewoners Overleg Nijverheid). Zij hebben mij de mogelijkheid geboden om op hun terrein en tijdens hun tweedaagse evenement een plaats te geven aan mijn feest. Zo was er op de tweeluik vrijdag een deel voor de ouderen (middag) en een deel voor de wat oudere jeugd (avond). Mijn KiNDERDAG was speciaal voor de kleinsten en werd dan ook in de middag van zaterdag gehouden, terwijl in de avond afgesloten werd met een band voor een ieder.

De KiNDERDAG werd zo, ondanks de wat lagere aantallen kinderen én de slechte weersvoorspellingen een prima uitgevoerde dag voor de kinderen. Ze konden in de tent brunchen met de ijscoman. Direct na het eten kregen alle kinderen een mooi kadootje. De wensjes liet ik nog even voor wat het was. Eerst maar even de kinderen laten spelen. Stoepkrijten, pannenkoekjes bakken, gravity kunst maken, op de stier, in de draaimolen, op het springkussen of gesminckt worden, knutselen of gewoon in de speeltuin spelen. Het kon allemaal. Er was gratis drinken voor de kinderen en bovendien kregen de kinderen allemaal een bonnetje voor frietjes, gesponsord door mijn vriend Jan Hobbelink van de Frietkar.nl. Alles bij elkaar een mooie vulling. De muziek werd weer geregeld door Freddie Grandadam van TP SOUND. En ik zag af en toe kinderen gewoon heerlijk dansen in de tent. Zo mooi en leuk. Na de wensjes waren er nog meer kinderen erg blij. Sommigen wilde maar wat graag knuffelen met de ijscoman uit dankbaarheid. 
Het was zo leuk om dat te zien. Geweldig gewoon. De tekeningen en het koekje (foto) geven aan dat kinderen het erg leuk hebben gevonden.

De dag eindigde met een zeer zware bui, waaruit zelfs hagel viel. Moe. Maar zeer voldaan gooide ik al mijn materialen weer in de bus. En nadat alles en iedereen weg was vloeiden er opnieuw tranen. Kan het echt niet helpen. De druk was opnieuw bijzonder hoog. Alles moest goed gaan. Niks mocht er fout gaan. Een soort van een perfectionist. En dan heel veel alleen moeten doen. De spanning was klaarblijkelijk wat opgelopen. Maar.... Het was allemaal uitstekend verlopen. Vele complimenten mogen ontvangen. En ook van BON. Iedereen was duidelijk in hun hum vanwege de opkomst en de uitvoering van mijn KiNDERDAG. 
Ik ben dankbaar aan al die mensen die mij hebben geholpen. Met name mijn lieve vrouw. Zonder haar had ik het niet gered. Ook mijn kinderen en aanhang hebben het goed gedaan. Ik ben dan ook erg trots op ze!

Vandaag ging al vroeg weer de wekker. En ik kon en wilde er niet uit. Met veel spierpijn in de kuiten en veel tegenzin kroop ik voorzichtig mijn bed uit. De klok wees 07.00 uur aan. Ik moest een 5 persoons ontbijt maken en bezorgen. Gelukkig ging alles goed en kon ik de manden rond 9 afleveren. Keurig op tijd!
En net toen ik dacht daarmee voor vandaag klaar te zijn kwam er een app binnen; "hoe laat kom jij vandaag?" Ik was even verrast als verbaasd. Ik ergens heen vandaag? In mijn agenda's stond niets. Het bericht kwam van een inmiddels goede klant van mij; ATC. En dus wilde ik niet zeggen dat ik niet zou komen. Ik wist dat ik op KiNDERDAG niet veel ijs had verkocht en dat ik daarom voldoende ijs in huis had. En die vermoeidheid, ach... daar kwam ik ook wel weer overheen. En dus antwoordde ik dat ik op tijd daar zou zijn. At mijn ontbijtje op en reed weer naar het complex van ATC, alwaar een jeugdtoernooi voor voetballertjes onder de 11 plaatsvond.

Daar aangekomen plaatste ze mij precies bij de kleedkamers van mijn club Feyenoord. En zo kon ik goed meekrijgen wat ze na elke wedstrijd hadden gedaan. En elke keer wonnen ze. Ik beloofde ze een ijsje als ze de finale zouden winnen. In diezelfde finale hadden ze de grote kansen. Op paal en lat geschoten. De tegenstander van waar ik de naam niet uit mijn bek krijg, won door twee uitvallen (counters) met 2-0.
Jammer. Had graag met de grote beker en lachende gastjes op de foto gegaan. 
Uiteindelijk mocht ik ze van de trainer een ijsje geven. En zo kon het zijn dat ze toch nog vrolijk van het complex gingen.

Ik ben moe. Het was een leuke dag opnieuw.  Maar met de dagen ervoor en dan in het bijzonder KiNDERDAG, maakte het deze dag wel zwaar. Ik ben uiteindelijk rond 18.15 naar huis gereden. En even voor 19.00 uur was ik thuis.

Ik ga de komende dagen even rusten. Even wat tijd nemen voor mijzelf. Uiteraard nadat ik de werkdag bij de Batterijspecialist erop heb zitten. Mijn vakantie zit er nu op. Nou ja vakantie???? Totaal geen vakantiegevoel gehad. Maar mijn echte vakantie volgt nog. Dus dat hou ik nog tegoed.

Ik ga besluiten. Met de mededeling dat de foto's van KiNDERDAG nog zullen volgen.
Niet vergetende dat veel mensen en bedrijven mij hebben geholpen KiNDERDAG tot een succes te maken. En dus hieronder mijn lijst;

Hoofdsponsoren;

- Plus Supermarkt Hengelo 
- HD Handelsmaatschappij Hengelo 
- Frankys Food 

Co-Sponsoren;

- Triple B, Hengelo 
- TP SOUND 
- Cinema Pathé, Hengelo 
- De Waarbeek, Hengelo 
- Van de Riet Speelgoed, Delden 
- JUMP XL, Hengelo 
- Spoorfietsen, Hengelo 
- BON (bewoners overleg Nijverheid) 
- De Frietkar.nl, Hengelo 
- Stichting Nelly, Hengelo 
- de Batterijspecialist, Hengelo 
- Scouting Hendrik Hudson, Hengelo 
- Krul Caravans, Hengelo 
- Politie Twente 
- Bengeltjesdorp Hengelo 

Fotograven; 
Alex de Goede/Kitty Boereboom 

Vrijwilligers; 
Edwin Elferink, Freddie en Annemiek Grandadam, Selina Smedes en dochters Plus team olv Kay , Annelot Martines en vriend, Kitty Boereboom, René Boereboom, Anouk Boereboom, Hugo Oude Willink,  Nickey Boereboom, Amber ten Berge, Joeri Boereboom en ALLE vrijwillig(st)ers van BON.

Ik ben ze zo dankbaar.

Ik wens u allen een goede week toe.
Tot ergens komende week.

Overigens zijn er foto's gemaakt van de KiNDERDAG.  Deze zullen in de loop van komende week worden geplaatst op mijn Facebook pagina.  


In het komend weekend zijn we erg druk. Frankys Food is dan op twee evenementen actief. Zo ben ikzelf twee dagen op Oele (Oeler Volksfeesten) en zoon Joeri bij Kids@thepark. Ook zowel zaterdag als zondag.

Of ik verder deze week nog ergens zal rijden weet ik nu nog niet. In ieder geval niet op dinsdags en donderdags. Dan ben ik later thuis van werk.

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 








Reacties

Populaire posts