2018-45. Op een kruispunt!

Het jaar nadert zijn einde. En wat was het nog prachtig weer deze week. Omdat ik elke dag voor de Batterijspecialist op weg ben zie je soms prachtige dingen. Bomen zijn nu op zijn mooist. De vele kleuren en de zon maken het soms schilderachtig. Momenteel ben ik meer met mijn hoofd aan het werk dan met de handen. Het fysieke gedeelte van het jaar is voorbij. Nu moet het denkwerk het overnemen. Ben dan ook meer bezig met de Kerstrit dan alles wat ervoor zit. Het op de plek houden van de meer dan 1000 lampjes op de Snor is de grootste uitdaging. Steeds vallen de snoeren met lampjes namelijk van de kar. Meestentijds door de steeds lager wordende buitentemperatuur. Plakband werkt dan niet goed meer. Gelukkig heeft vriend Robin Frongink mogelijk de oplossing. Binnenkort even bij hem langsgaan. Het is bijna half november. Het jaar gaat snel. Er is weer veel gebeurd. Teveel soms. In de privé sfeer en ook zakelijk. Zo is er binnen de eigen familie weer onrust geweest. We hebben het reeds afgesloten. Soms lopen dingen nou éénmaal niet zoals je zou wensen. Mijn kinderen zijn alles voor mij en heeft er één pijn dan heb ik het ook. Ik heb het er wel wat moeilijk mee gehad. Maar het is zoals het is. Zakelijk gezien is het een prachtjaar geweest, maar desondanks sta ik voor moeilijke beslissingen. Ook staan we voor het eerste jubileum. Mijn 5 jarig bestaan zal niet onopgemerkt blijven. Daarover straks meer. En ik ben ook verwikkeld in iets bijzonders. Wil er nog niks over kwijt. Het komt later wel als het ook echt komt. Ben er in ieder geval alweer maanden mee bezig. In het geheim. Dat dan weer wel. Alleen mijn familieleden zijn op de hoogte.

Het ijsseizoen mag dan voorbij zijn, de Snor heeft nog een paar opdrachten te gaan. Vooralsnog zullen we de toer met Crèpes keurig moeten afwerken. Dat wil zeggen; wanneer het weer dat toelaat. Gisteren (zaterdag) was het weer namelijk te slecht en kon mijn toer niet doorgaan. Ik vond dat erg jammer. Vooral voor diegenen die mij stroom hadden toegezegd. Komend weekend hoop ik opnieuw crepes te kunnen bakken op een wijk. Vossenbelt deze keer. Waar ik zo wie zo moet bakken is op het Hof, aanstaande dinsdag. Voor de allerlaatste keer dit jaar. Nog één keertje naar mijn oudere vrienden en lol maken.

Het moet mij van het hart. Er gaan veel dingen door mijn kop momenteel. Er gaan namelijk best veel veranderingen doorgevoerd worden bij Frankys Food. Mijn adviesburo (vader) wordt dan ook node gemist. Soms mis ik hem heel erg duidelijk. Dat is vooral wanneer ik eventjes vast lijk te zitten, zoals nu. En er geen ander buro dat ik kan raadplegen, voorhanden is. Ben dus op mijzelf aangewezen. Komend jaar gaat er in ieder geval een prijsverhoging op ijs komen. De jarenlange vaste prijs van 1 euro en zelfs op scholen van 0.75 ct per bol zullen niet meer gehandhaafd kunnen blijven. De btw verhoging op grondstoffen en op verpakkingen zullen bij elk bedrijf leiden tot ophoging van prijzen. Bovendien heb ik al heel lang geen verhoging doorgevoerd terwijl inkopen wel stegen.

Maar ook bij feesten of partijen gaan we anders rekenen.
Wanneer er een beschikbaar budget is dat niet toereikend is zal ik helaas sneller nee moeten verkopen. Het spijt mij werkelijk dat ik moet zeggen dat het vaker dan eens voorkomt dat mijn bedrijf en mijn produkt  een sluitpost op de begroting van een feest blijken te zijn. Ik zeg het zoals het is. Ik maak het echt heel vaak mee. Iemand die in eten doet kan vragen wat ie wil. Eten is altijd een primaire zaak. Dit in tegenstelling tot ijs. Ijs is meer een extraatje. Het toetje! Een organisatie van een bedrijfsfeest heeft dan na het boeken van eten vaak nog wat budget over en vraagt dan om ijs. Helaas maar waar is dat dan niet toereikend meer. En wil ik nu meer en meer gaan  professionaliseren, dan zal ik mij toch echt wat harder moeten gaan opstellen. Ik wil wel laagdrempelig blijven maar dan wel meer verantwoord.
We staan duidelijk op een zeer belangrijk kruispunt.

Het jubileumjaar.
Het jubileumjaar wil ik feest vieren. Daartoe ben ik met gemeente en co-organisator Kay, van de Plusmarkt hier in Hengelo, bezig aan iets moois. Dit zal in September 2019 moeten gaan gebeuren. Hoewel de data reeds vastliggen moet ik nu wel echt gaan starten met het project. Komende week hoop ik dan ook echt te gaan beginnen. Dan moet er echt afgetrapt gaan worden. Waar ik overigens ook mee bezig ben is het bundelen van alle hoofdstukken van deze blog. Om te komen tot een heus boek. Met een kaft van een tekening van een kleine fan. En ook met illustraties (tekeningen van de Wall) in het boek. Hangt tenslotte genoeg aan de Wall. 

Straks ga ik opnieuw naar mijn club (Feyenoord) kijken. Vorige week was ik in de Kuip. En wist ik al dat ik een week erna naar het Heracles Stadion zou afreizen. Ook weer om mijn Feyenoord te kunnen zien. Beiden op uitnodiging van mijn baas Raymond. Ging het vorige week nog mis door het uitvallen van de veld verlichting in de verouderde Kuip, nu hoop ik wel mijn club in actie te zien komen. En bijna bij huis. Scheelt maar 3 uur rijden.

Zojuist was ik bij een schaapherder wedstrijd. Samen met mijn vrouw. Echt mooi om te zien hoe doorgewinterde herders of beoefenaars van deze sport, hun honden op de juiste manier weten aan te sporen om een 5 tal schapen in de route te laten lopen die ze zonder problemen en met verschillende obstakels moeten nemen. Wij zijn al jaren bezitter van het hondenras "Schapendoes". Een Nederlands ras dat vroeger ook werd gebruikt door herders. Het ras is tegenwoordig niet meer zo geschikt voor dit werk. Een Border Collier is het ras bij uitstek om deze sport of hobby te beoefenen.  Mijn vrouw is erg geïnteresseerd in de sport. Sam, onze schapendoes, zou dan ook wel eens de voorlopig laatste schapendoes kunnen zijn.

Nu ga ik mij klaarmaken voor de voetbalwedstrijd te Almelo. Het zal een lastige opgave worden voor mijn Feyenoord  om hier te winnen. Maar ik zal ze aanmoedigen, ook al ben ik in Almelo. Dat zo wie zo! En als blijkt dat dat moet.... dan maar in stilte.

Ik wens een ieder een mooie week toe.
Ik hoop dat ik deze week gestart zal zijn met het voor mij o zo belangrijke project.

Groetjes Frank
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts