2019-08. Dé Seizoensopening 2019!

Nog maar half februari en de eerste ijsjes zijn alweer verkocht. Ongelooflijk maar waar. Het weer in februari is normaal gesproken niet zo warm als dat het sinds woensdag 13 februari is. En ik had het al vroeg zien aankomen, dus ik was op zich niet verrast, maar dat was ik natuurlijk wel toen ik voor het eerst 12 a 13 graden op de weerkaarten zag staan. Vanaf dat moment (begin februari) bleef ik de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten houden. En liet ik het ook niet meer los. Voorbereidingen werden reeds zo goed als het kon gepleegd en een laatste testrit met de Snor, afgelopen dinsdag, was het slotakkoord geweest van de totale voorbereiding. Nu moest er slechts nog gewacht worden op echt mooi en vooral zonnig weer, want wanneer het 12 graden is en er geen zon schijnt, is het toch nog te koud hoor. En dus plande ik de eerste rit op donderdag. Een rit over Veldwijk met de verwachte zonnestralen. Een onofficiële rit. Dat dan weer wel. Om alles goed te kunnen testen bij het rijden van een route. Ik kocht mijn ijs op woensdag in en haalde het donderdagmorgen op. De wafels had ik een dag eerder al opgehaald.
Die donderdag reed ik met een wat opgeknapte Snor over Veldwijk met een heerlijk zonnetje. De Snor is hier en daar  bijgelakt en ziet er nu weer verzorgd uit. Het werd deze testrit, ondanks dat deze rit op facebook was aangekondigd, niet druk. Het wilde gewoon niet. En dat terwijl het weer dus prima was. Als geschreven zonovergoten en redelijk warm met 13 graden. Het mocht de pret evenwel niet drukken. Er werd weer getoeterd en gezwaaid en de kinderen die aan de ijskar kwamen waren erg blij de ijscoman weer te zien. Er werd deze dag dan ook weer vaak geknuffeld. Het blijft zo bijzonder, dit werk!!!

Vrijdag was ik bij de Meet en Greet dat door het UWV en werkgevers was georganiseerd.  In het Theaterhotel te Almelo. Normaal zou ik hier niet  gauw naar toegaan met het mooie weer dat wij vrijdag hadden, maar ik vind dat ik echt alles moet hebben geprobeerd om aan werk te komen en dus was ik in het Theaterhotel op zoek naar werk, terwijl het buiten prima ijsjesweer was. Het viel mij gelijk op dat er veel oudere mensen liepen. Er waren ongeveer 20 aanbieders van werk. Er liepen wel meer dan 200 mensen naar werk te zoeken. Het was dus druk. Ik keek op mijn briefje welke werkgevers er stonden en waar vooral ik interesse in kon hebben. En liep ze vervolgens allemaal af. Liet mijn cv meerdere malen achter en droop na een goed anderhalf uur af. Het is bijna onvoorstelbaar maar zelfs in het hotel werd uw ijscoman meerdere malen herkend. Gek genoeg aan zijn stem! Dit wel in combinatie met zijn gezicht, maar pas toen ik begon te praten werd ik echt herkend. Het is toch wat? Ach.... in een paar gevallen brak dat het ijs (hoe toepasselijk) en kon ik wat meer vrijuit spreken.
Het eindresultaat van deze Meet en Greet is dat er wellicht maandag iets zou kunnen gebeuren. Het zou zeer welkom zijn. We gaan het zien.

Vandaag (zaterdag) reed ik opnieuw met De Snor de zon tegemoet. Het weer was opnieuw prima. Zeker voor de tijd van het jaar. Ik reed over de Berflo Es en was blij met de grote belangstelling. Omdat ik hier vorig jaar nauwelijks had gereden was het goed om mijn gezicht weer eens te laten zien. De vele contacten die ik had opgedaan in voorgaande jaren waren blij verrast mij weer in hun wijk te kunnen ontmoeten. Ook hier werd geknuffeld! De werkdag eindigde rond 16.45 uur. Het was toen namelijk alweer redelijk afgekoeld. En veel ijs zou ik niet meer verkopen.

Het is nu zaterdagavond. Morgen gaan we op voor het Mysterieuze Ontbijtje en de officiële opening van het ijsseizoen 2019 op het o zo mooie tuindorp, de mooiste wijk van Hengelo! Twee mini events die op de rol staan. Met name het event "Het Mysterieuze Ontbijtje" is heel langzaam maar zeker een bekend gebeuren geworden. En zodra ik daar klaar mee ben gaan we de ijskar klaarmaken voor de officiële opening van het ijsseizoen. Een hele vroege opening. 17 februari nb. On-ge-kend!

Over de rit van morgen, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maandag en alle andere gebeurtenissen volgende week zal ik volgend weekend in dit blog komen te schrijven. Wie weet is er tegen die tijd ook iets positiefs te melden op "het andere front".
Voor nu geldt;
Allen een geweldig mooie week gewenst. Geniet van het vroege voorjaar!

Tot volgende week!

Frank

Reacties

Populaire posts