2019-12. God en zijn waterkraan!

Ik hou het deze keer kort. Heb niet veel te vertellen. Zit vast in een te koude en natte periode. Geen ijs en ook al geen werk en zelfs geen enkel uitzicht op werk. Erg deprimerend als ik zo vrij mag zijn. Ik zit veel thuis en probeer iets te bedenken om geld binnen te halen. Ik kan nu éénmaal niet stilzitten. Gelukkig mag ik volgende week weer eens met de Snor op pad omdat God de waterkraan eindelijk heeft gevonden en belangrijker, tegen die tijd ook heeft dichtgedraaid. Om moedeloos van te worden de afgelopen 2 weken. Alsof het niks was gooide Hij met van alles op de toen nog steeds te droge aarde. Regen, hagel en zelfs sneeuw kwamen voorbij. Regelde er vervolgens nog wat windvlagen bij waardoor bomen  werden ontworteld of zelfs daken los kwamen van hun funderingen. En dat terwijl Hij het nog zo mooi had gemaakt in februari en daarmee de lente ook eigenlijk te vroeg liet starten. Kennelijk was Hij er zelf ook wat van geschrokken en startte meteen een heuse koude inval met de genoemde nattigheid als belangrijkste wapenfeit.  Maar ja, wanneer het weer zo mooi is als in februari, moet je er maar dankbaar gebruik van maken. En dat deed ik, waardoor de omzet voor februari gelijk de beste werd die ik ooit op ijsverkoop heb behaald. Een mooie start die volgende week kan worden voortgezet. Want ook al hebben we tot nu toe niks gedraaid in maart door de represailles van Ons Lieve Heer, dat betekent nog niet dat ik de voorsprong op de omzet kwijt ben geraakt. Maart is namelijk altijd een maand geweest waarin ik weinig op ijs heb verdiend. Hoogstens een stuk of 5 omzetdagen.  Dan was het wel klaar. En die ga ik zeer waarschijnlijk deze maand vanaf dinsdag maken. Er zijn dan nog 10 dagen over. Moet lukken derhalve. Als God het beliefd zullen we maar zeggen.

Ik had nog gehoopt op het bakken van crêpes deze koudere periode. Maar Hij zorgde dus met die vreselijke weersomstandigheden voor een ongewenst uitstel. Kan natuurlijk moeilijk bakken wanneer het met emmers tegelijk naar benee komt. Afgezien van de lage opkomst met dat graftakkeweer. Sorry,  maar uw ijscoman is er maar wat klaar mee. Ik kijk naar buiten en begrijp dat de kraan dan schijnbaar wel al gevonden is, dichtgedraaid is hij zeker nog niet. Met matige regenval buiten zit ik voor de zoveelste dag gevangen in de Villa. Er valt, zogezegd, niets te verdienen, wel opnieuw regen🤔

Afgelopen week ben ik slechts nog op de vakbeurs voor bakkers geweest. Een leuke en leerzame dag. Veel gezien op ijsgebied, maar toch ook wel weer een beetje teleurgesteld omdat ik had gehoopt dat er ook wat stands waren welke wat meer op toevoegingen en verpakkingen van ijs waren ingericht. Dat heb ik helaas te weinig gezien.

We gaan besluiten. Ik kan er deze keer niet meer van maken. Het is als het is.
Ik start zeer waarschijnlijk dinsdagmiddag weer met de ijsverkoop. Op het Wilbert. Woensdagmiddag zit ik op de Sterrenbuurt, of beter; sta ik bij de heropening van de speeltuin van de Sterrentuin. Donderdag ga ik bekijken. Mogelijk ben ik dan in de buurt van het Roc. Vrijdag weer op de Nijverheid om zaterdag dan eindelijk naar Groot Driene te rijden.

Ik wens u een droge week toe. En hopelijk zie ik u ergens deze week. Het zou welkom zijn. Aan mij en vooral de bel zal het zeker niet liggen.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts