2019-13. Een pracht van een week!

Het begon op dinsdag en het eindigt morgen op het tuindorp. De week die geen rit op maandag kende. Toen was het nog te kil en te vochtig en zou een rit waarschijnlijk geen cent hebben opgeleverd. De week was, zelfs zonder die maandagomzet, toch echt een superweek. Een week als die ik zelden meemaak. Want wat ging het goed! Ik had veel klandizie. Met uitzondering van woensdag was het dan ook prachtig weer, maar gek genoeg haalde ik op woensdag juist de hoogste dagomzet. Stond dan ook op de heropening van speeltuin "De Sterrentuin" en mocht iedere aanwezige op ijs trakteren. En als zo vaak komen kinderen dan vaker dan één keer. Ik probeer dat wel wat te regulieren, maar kan ook niet alles in de gaten houden. Toch schepte ik niet alleen ijs, ook kinderen waarvan ik wist dat ze al eens langs waren geweest, uit de rij kinderen. Wat overbleef waren meestal nieuwe bezoekers. Maar mijn ijskar raakte te snel leeg. Ik had namelijk niet gerekend op grote aantallen. Gelukkig had ik nog wel wat reserves in de kar, waardoor ik kon blijven scheppen totdat de Speeltuin de heropening afsloot. Blij was ik wel met het sluiten van de dag, want ik had bijna nee moeten verkopen.
Bijna volledig leeg, ik had nog wat FAIM en bosvruchten yoghurt, vertrok ik naar het buurthuis van tuindorp. Moest namelijk nog stemmen. En dus reed ik naar het stemlokaal, schepte de laatste 4 ijsjes voor de vrijwilligers in het stemlokaal en verzilverde mijn stembiljet. Bracht mijn stem uit en reed vervolgens naar huis. De niet verwachte zware dag zat er op. Thuis op de basis bleek mijn rechterhand wat pijnlijk door het grote aantal ijsjes dat ik in een behoorlijk kort tijdsbestek had moeten scheppen. Maar natuurlijk was dat verder geen probleem. De mooie omzet deed de pijn verzachten. Die dinsdag ervoor was ik weer op het Wilbert en ook daar was het een komen en gaan van klanten. Het was ook best redelijk weer. Iets aan de frisse kant, maar de zon deed zijn best. Donderdag reed ik met succes de verkorte route over De Noork en Groot Driene. Omdat het nog niet licht genoeg is na 18.30 uur ben ik genoodzaakt om nog vroeg te stoppen. Te kil en te donker levert geen klandizie op. De ervaring heeft mij dat geleerd. Gisteren (vrijdag) liep het weer eens uitmuntend op de Nijverheid. En eigenlijk kon dat ook niet anders met het weer op deze dag! Ja. We zijn er weer! En gelijk met een dijk van een week en nu schrijvende (zaterdagochtend) zijn we er nog niet. We hebben nog twee routes te gaan. Die van vandaag over de Berflo Es, waar ik niet veel van verwacht, gezien het weerbeeld, en de rit van morgen over mijn eigen tuindorp. Kortom; ge-we-dig!!!
Wat ook goed gaat zijn de aanvragen. Achter elkaar komen ze nu binnen. Groot en klein. Super gewoon. Ben trots! Op mijn bedrijf, op mijn werk. Het blijft toch het leukste om te doen. Kan helemaal niets tegenop.

Met de sollicitaties loopt het allemaal echt vervelend. Niets lijkt te lukken. Steeds lijkt de afwijzing er eerder dan mijn sollicitatie eruit gaat. Klinkt gek. Ik weet het, maar zo snel als het tegenwoordig gaat is echt niet normaal meer hoor. Soms schrijf ik na een afwijzing brutaal terug. Schrijf ik dat ze de brief niet eens gelezen kunnen hebben. Van één bedrijf kreeg ik antwoord terug;  waarom ik zo gefrustreerd was? Nog maar een briefje erachteraan geschreven; "Hoop dat u nooit werkloos wordt, dan piept u na zo'n snelle afwijzing ook wel anders!".
Ja. Kom op zeg! Ik steek er meer dan een uur per sollicitatie in. Om dan echt binnen een uur al een afwijzing te krijgen......!!!
Afijn. Frankys Food draait weer super. Beleef momenteel weer hele leuke ervaringen. En ik doe het graag. Daar kan echt geen afwijzing mij van mijn gelukzalige gevoel afhelpen.

De actie voor de ouderen en andere hulpbehoevenden is inmiddels opgestart. Bij 5 zorginstellingen kom ik gratis 100 ijsjes uitdelen. De facebookpagina, waarop ik de actie heb opgestart kende enorm veel reacties! Meer dan 100! Het geeft aan dat we de juiste dingen doen. Er is een behoefte en daaraan geef ik gehoor en ook al kost mij dat geld, vanuit de gedachte 'dat we alweer 5 jaar ijscoman MOGEN zijn' bekeken, gewoon enorm fijn om te doen. 

Een ander project voor dit seizoen behelst
Kinderdag, de 5e aflevering en daardoor ook al een lustrum. Sommigen onder u vragen hoe het ermee staat. Ik wil graag wat uitleg geven:
Met KiNDERDAG 2019 ben ik sinds januari aangevangen. Er is nu een grote organisatie waarin ieder lid een taak heeft. Een trekker is voor zijn of haar deelgebied. KiNDERDAG  2019 heeft zo zijn probleempunten. Maar juist dat maakt ons, als organisatie, meer dan eerder vastberaden om deze editie van KiNDERDAG succesvoller te laten zijn dan ooit. Vergeet niet dat het mijn project is en dat ik niet rust alvorens alles tot in de puntjes is geregeld.

Het grootste pijnpunt ligt vooralsnog (ook al is het nog vroeg in het jaar) bij de financiering. Eén derde is inmiddels al door bedrijven toegezegd. En ik ben nog met een paar grote financiers (bedrijven) bezig. Ik heb wel het benodigde vertrouwen dat het goed gaat komen. Hulp is daarentegen altijd welkom. Dus wilt u helpen deze dag voor elkaar te krijgen; graag!
Het programma is in ieder geval wel rond. Dat wil zeggen; wanneer het allemaal gaat lukken. Met man en macht wordt geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen. De kinderdag voor de kleinsten (tot 13 jaar) onder ons is in ieder geval al dekkend in alle opzichten. Financieel én op het gebied van fysieke aanwezigheid van de reeds geregelde attracties en andere zaken. Het deel voor de oudere kinderen (va 13 tot 16 jr.) nog niet. Daar richten wij ons als organisatie nu op. Het evenement op de vijver is nochtans een probleem. Daar ligt nu de focus. Zowel op financieel gebied als op de praktische haalbaarheid.  De uitgenodigde Foodtrucks komen in ieder geval wel. Het terras, met en zonder alcohol komt gewoon goed en het slotfeest met live muziek komt er ook wel. Ik ben in ieder geval zeer positief.
Dit is mijn project en verdorie; Het zal goedkomen PUNT UIT!

Zo KiNDERDAG goed gaat komen, zo heb ik ook het volste vertrouwen in het huidige seizoen. Het gaat beginnen. Voor zover het nog niet begonnen was. De weersvooruitzichten zijn goed! Op vandaag  (zaterdag) en maandag na dan.

Zaterdagmiddag;
Zojuist ben ik teruggekeerd van mijn gestarte route over de Berflo Es.  Het begon zowaar te regenen. En daarmee is deze dag zonder noemenswaardige omzet afgesloten. Morgen gaan we er weer voor.
Gaan we proberen nog een mooie dagomzet aan de toch al mooie weekomzet toe te voegen. Voor vandaag is het klaar!

Ik ga besluiten. Het is mooi geweest. De week bracht mooie omzetten en een forse stijging van aanvragen. Net alsof men mij ineens weer gevonden heeft. Blij als ik ermee ben, staak ik mijn schrijfwerk voor dit moment.

Komende woensdag kan ik in ieder geval niet rijden. Dan ben ik verplicht om voor het uwv een cursus solliciteren te volgen. Lach me gek met die onzin, maar niet heus.
Waarschijnlijk ben ik pas donderdag weer met ijs op pad. En heel misschien nog dinsdag!

Ik wens u allen een mooie week toe.
Wellicht tot volgende week, waar en wanneer dan ook!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts