2019-43. Het einde is nu echt dichtbij!

Ziek worden is wat. Ziek zijn nog meer dan dat. Pffff, moe van 3 nachten hoesten. Nauwelijks geslapen en het gekke is, is dat ik het niet eens meer merk. Ben niet echt fit nee, maar om nu te zeggen dat ik omval van de slaap; nee zo erg is het nu ook weer niet. Maar wat heb ik een hoofdpijn gekend zeg. Niet normaal meer. En ook de longen hebben nogal wat moeten doorstaan. Pfieuwww. Maar ofschoon de, ik noem het maar verkoudheid, nog in mij huist, lijkt zich nu dan eindelijk wat verbetering aan te dienen. En dat is maar goed ook want er staan nog twee laatste opdrachten op stapel dit weekend. Eerst vanavond staan we in of bij de Klokstee. Een afspraak om ijsjes met slagroom aan de aanwezigen te overhandigen.  En morgen hebben we de allerlaatste opdracht van het zomerseizoen: de Kofferbakverkoop op het Stork Paviljoen! Voor een ieder de allerlaatste kans om een ijsje te kopen bij de Snor. Dat wil zeggen: wanneer de verkoudheid mij niet een nieuwe slag weet toe te brengen. 
Pas wanneer december zich aandient zal de Snor weer een paar routes lopen, versierd overigens, met de talloze, door mij aangebrachte, kerstlampjes. Een mooie opdracht voor na mijn vakantie die volgende week maandag start. En God, wat heb ik daar behoefte aan. Totale rust, totale afzondering. Geen berichten, geen aanvragen, even he-le-maal niks!  En mocht ik mijn telefoon gebruiken is het voor de achtergebleven familie of fotos welke ik gebruik voor fb en naslag. 

De verkoudheid zal overigens ook daar nog verder worden teruggedrongen. Immers, KNO artsen, dé veel in mijn leven aanwezige specialisten (sterker nog; de enige zover), hebben mij unaniem verklaard, zo vaak als mogelijk is, één te worden met strand en zeelucht. Het zou zo goed zijn voor mijn luchtwegen. En dus komt mijn vakantie nu wel heel goed uit nu ik naar het mooiste waddeneiland, 'Schiermonnikoog' afreis. Het kan wat dat betreft dus niet beter! En roep ik alweer een week; ja beste arts, ik ga al! De oplossing is nabij. Veel wandelen over het brede strand. En opsnuiven die lucht. Ik hoor het vastzittende slijm al knetteren van de aanval van het zeezout. Misschien leest dit wat vies, maar zo is het tot nog toe altijd gegaan. Waar anderen hoog in de bergen hun heil zoeken is strand en zee voor mij hét kuuroord. 

Met uitzondering van die drie zware nachten is voor mij de rest van de week eigenlijk voorbij gevlogen. Ik ben met een ontbijt actief geweest en ben op werkbezoek geweest in Zwolle. Bij een bouwer van foodtrailers. Daar werd ik op de juiste manier voorzien van de benodigde informatie. Ik ga nu nog twee van dit soort bedrijven bezoeken om te kijken hoe zij hun werk doen. En hoe ik daar met de prijs wegkom. Deze uit Zwolle was niet verkeerd. En is daarmee een kanshebber. Dit onderzoek doen we dus vooruitlopend op de aanschaf van een foodtrailer. En dat onderzoek kan ook gewoon plaatsvinden. De feitelijke aanschaf laat op zich wachten omdat er ook nog steeds druk gezocht wordt naar vast werk. Waarmee de vraag nog immer openstaat; hoe nu verder? Het bekende probleem van uw ijscoman. 
Ik noem de aanschaf van een foodtrailer dan ook plan B. Plan B is; slechts met ondernemerschap het geld verdienen, terwijl Plan A de combi; werk in loondienst + Frankys Food betreft. En in dit laatste geval denk ik ook een foodtrailer nodig te hebben, maar kan de aanschaf ervan worden uitgesteld totdat ik daarvoor de financiële middelen bezit. Bij plan B komt daar wat meer haast bij kijken en zal ik 'vreemd geld' moeten aanboren. 
U snapt dan nu wellicht nog beter mijn spagaat. Maar kijken mag altijd! En weten waar je het beste tot een koop kan komen dus ook!

Het komt dus dit weekend voor wat betreft Frankys ijs tot een slot van het werk. Ook al komt het as donderdag nog tot 20 graden. Ik rijd niet meer. Het is na morgen definitief klaar. 

Ik ga de ijskar klaarmaken voor de opdracht van vanavond. En wens u een fijn weekend. Voor de lezers van dit blog: tot volgend weekend! Dan het relaas over de spooktocht op tuindorp.
We gaan er zeker toe bijdragen dat het spooky wordt. 

Hoe? Kom dat zelf maar bekijken.
Spooktocht is op het tuindorp via een vooruit vastgestelde route op zaterdagavond 26 oktober. Zie voor meer info: Spooktocht in Tuindorp 't Lansink

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 

Reacties

Populaire posts