2020-10. De Seizoensstart van 2020!

Corona en het weer! Zou het zijn afgestemd op elkaar? Kan het woord Corona niet meer horen, gelijk de door weerdeskundigen gebezigde slechte weersvooruitzichten. We zijn gewoon toe aan zon en warmte. De lente, aanvankelijk vroeg verwacht, is nog steeds niet echt gearriveerd. De zon moet branden, de ziekte daarmee tot stoppen dwingen. Maar toeval of niet, het goede weer, vorig jaar nog in overvloed aanwezig, laat zich nog altijd niet zien. En zo zitten we met een epidimie die zich gemakkelijk laat voltrekken. Studenten die ondanks de publieke tegenstand toch maar afreizen naar Noord Italië om aan hun gerieven te komen door in risicogebied europa nr 1 te gaan skiën zijn echt niet goed bij hun hoofd. Wat maakt het uit dat je risico meebrengt naar Nederland? Jij hebt lekker geskied. Toch? Walgelijk! Een RIVM die dat allemaal toestond. Kan het gewoon niet begrijpen. Sorry studenten, mijn vraag is; wat is het dat jullie studeren? Slim is de aktie in ieder geval niet! Ben benieuwd of het gaat meevallen nu ze alle 900 (!) weer in Nederland zijn. 

Corona is dus het woord in 2020. En zonder mij nu druk te maken over de nieuwe griep zelf (uiteraard kan ikzelf ook nog worden aangestoken wat mijn bedrijf ook rechtstreeks raakt), ben ik wel ongerust over mijn bedrijfje omdat het weldegelijk invloed kan hebben op vele evenementen, feesten en partijen. Ongerust ook over de aflevertermijn van mijn foodtrailer. Tenslotte komen de meeste onderdelen uit, jawel, China!
Vooralsnog heb ik er geen last van omdat ik nog niets heb vernomen over een vertraagde aflevertijd en ik wel op de hoogte zou worden gebracht wanneer dit wel het geval zou zijn. Daarnaast heb ik verder nog weinig opdrachten gedaan en werden die opdrachten ook zonder enig probleem en op een normale wijze afgewerkt. 

Genoeg over Corona. Het is zoals het is en we zullen zijn aanwezigheid moeten accepteren. Maar daarom dus; laat nou de zon maar komen. Water hebben we nu toch genoeg gehad. De bodem is verzadigd, de grote droogte voorbij. Nu graag weer een zonnig en in ieder geval droog weertype. Beter voor ons als mens, goed tegen de griep, goed voor onze boeren en goed voor de ijscomannen. Dus toe lieve Heer, deze film hebben we nu bijna drie maanden afgedraaid. Nu is het tijd voor een vrolijke film!

Met dat de lente op zich laat wachten is ook uw ijscoman in de wachtkamer! Vreselijk is dat! Zo erg zelfs dat ik weer aan het solliciteren ben. Ik kan gewoon niet thuis zitten. Het vreet aan mij. Ik lees veel en kijk ook veel naar de nieuwsberichten. Zoek mij rot naar zonnig weer dat maar niet komt. Kom je soms ook vacatures tegen waarin ik best geïnteresseerd ben en dan, ja dan, probeer ik het toch maar weer. Dit jaar blijkt namelijk maar weer eens hoe dun het lijntje is waarlangs ik mijn bedrijfje laat draaien. Er is een som geld geleend van een maatschappij. Dat geld is natuurlijk voor mijn foodtrailer. Nu ik al maanden in de wacht sta kost dat mij veel geld. Ik zal vanaf april twee goede maanden moeten draaien om uit de sores te blijven. Het weer moet dan mijn aanjager worden. Ik houd mijn hart vast. Vooral ook omdat de griep als extraatje nog meer roet in het eten kan gooien. Ik blijf graag eerlijk. Het is op dit moment niet gemakkelijk. Gelukkig heb ik deze maand nog een paar goede opdrachten op de agenda waardoor ik deze maand kan plussen, ervan uitgaande dat ik dan ook nog 5 dagen ijs kan verkopen. Dit laatste lijkt mij niet onhaalbaar. Ik gok dan met name op de laatste week van de maand maart. Eerder zie ik geen week lang mooi weer in het verschiet. Incidenteel zal ik een route kunnen rijden. Aanstaande woensdag bijvoorbeeld kan goed zijn. Maar ook gemakkelijk weer tegenvallen. Tja, het ijscoman zijn in een dop. Er is dit seizoen geen peil op te trekken. 

De dagen dat ik met de Snor op pad ga zijn uiteraard alle dagen van de week.
Maandag tot en met zondag. Zeker de eerste maanden. Geen probleem. Maar dan moeten we wel 'verkoop' weer hebben!!!

De mogelijkheden voor de foodtrailer zijn inmiddels bekeken en verwacht mag worden dat ik met ijs en crèpes zal beginnen en dat ik al snel met poffertjes zal komen. De keuze uit braadworsten of Hotdogs verwacht ik komende week te gaan maken. De eerste braadworsten of hotdogs verwacht ik echter niet eerder dan eind van het ijsseizoen te verkopen. De 5e tak van Frankys Food wordt dus snel  bekend;

Frankys ijs
Frankys Ontbijtservice
Frankys Crêperie
Frankys Poffertjeskraam
Frankys Hot Dogs of "of je worst lust?"*
*werknaam 
Frankys Worst wordt het iig niet haha. 
Tja en dan ben ik denk ik wel voorbereid op de toekomst. Maar het mooie van deze werkwijze is, dat je heel snel kunt schakelen van het ene naar het andere produkt. Ik zou zelfs nog frites kunnen bakken. Maar daar hebben we natuurlijk Jan, goede vriend, Hobbelink voor. 

Wat dus ooit begon met ijs is dus gegroeid tot wat het nu is en gaat nog groeien naar wat hierboven staat. En toch blijft ijs mijn voornaamste bezigheid. En de Snor mijn belangrijkste verkoopwagen. Een item dat ik met veel plezier zal behouden voor het nageslacht. Daar waar de Regering nu mensen in elektische auto's duwt, rijd ik al jaren electrisch. Mag alleen wel hopen dat er met al die door het rijk gesponsorde nieuwe elektro auto's geen problemen ontstaan op het elekticiteitsnet. Ach het zal wel niet zo'n vaart lopen. Ik ga ervan uit dat de huidige regering daar dan ook voldoende rekening mee heeft gehouden. 

Gisteren was het redelijk weer maar had ik een afspraak met de creperie. En na weken van weinig aktiviteit was het erg leuk om voor een oud collegaatje en haar visite crêpes te mogen bakken. Kon eindelijk weer eens bezig zijn. Daarnaast kon ik haar ook nog even spreken over wat eens gebeurd is. Hoe het onmogelijke mogelijk werd. Maar ook hoe wij beiden blij waren met ons huidige leventje. Ondanks zelfs, dat het voor mij nog wel eens tegenzit vwb het weer. Kun je nagaan!


Aanstaande zondag heb ik mijn seizoensopening. Ik weet nog altijd niet hoe het weer zal zijn. En dat is andere jaren wel anders geweest. Ik hoop uiteraard weer heerlijk te kunnen genieten van de aanwezigheid van veel klanten. En van mooi weer bovendien. Meer nog dan dit hoop ik op een spoedig herstel van de rust op het maatschappelijk vlak. Ik zou zeggen; laat de zon schijnen! Het zou een begin zijn van de echte strijd tegen Corona. Het zou bovendien het begin zijn van het ijsseizoen van Frankys ijs.

En daarmee het begin worden van mijn o zo noodzakelijke inlooprace op niet behaalde maar wel geprognotiseerde omzet. En een positief gevoel brengen bij uw ijscoman. Tjonge, wat kan ik de zon toch missen!


Tot volgende week!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo

Reacties

Populaire posts