2020-21. Het gaat prima!

We hebben na de verplichte stilstand op 15 maart echt wel even gedacht: "Komt dit nog goed?" Vooral omdat ik nu op eigen benen sta en dit eigenlijk mijn eerste echte jaar van ondernemen moet noemen. Een foodtrailer gekocht, een nieuwe bedrijfswagen en natuurlijk veel plannen om straks ook tijdens de winter nog wat omzet binnen te halen. De foodtrailer was en is daar uitermate geschikt voor, net als de evenementen waarvoor hij eigenlijk gekocht was. Toen minister-president Rutte de evenementen industrie tot wel zeker 1 september a.s. op slot gooide, kon ik wel janken. Ik, zo voelde het althans, had een miskoop gedaan! Besteld vóór de Corona uitbraak en gekregen na deze onheilstijding van MP. Pech dus! Maar ongeveer een maand later, toen ik de foodtrailer mocht ophalen, was ik toch heel blij en vooral trots op de nieuwste uitbreiding! Dan maar alvast voor volgend seizoen binnen, zo dacht ik toen. Maar éénmaal hier op zijn plek begonnen er al ideeën op te borrelen en zal de foodtrailer zeer binnenkort zijn opwachting maken en.... wie weet wat ik er allemaal nog mee kán doen.
Ik zie het nu niet meer zo zwart hoor! 
Net als bij deze situatie had ik in diezelfde periode natuurlijk ook behoorlijk de schrik in hoe het nu toch verder moest! Stilstand en dus geen omzet! Hoe zou dit aflopen dacht ik vaak. En om maar niet teveel aan de ontstane ellende te denken ben ik toen maar in de voedselbankproblematiek gedoken. Afleiding! En het hielp, althans, enigszins! Vergeten deed ik het natuurlijk niet maar overdag was ik lekker bezig en had ik genoeg andere zaken aan mijn hoofd. Maar 's nachts daarentegen had ik de grootste moeite om de ogen toe te krijgen. Steeds opnieuw maakte ik rekensommetjes. Als dit dan en als dit zo .... 
Maar ik zou vast niet de enige zijn die worstelde met deze nare situatie!  
De vreugde was groot toen de Hengelose voedselbankproblematiek tot haar einde kwam en ik daarvoor alweer een goede week in gesprek was met de gemeente om weer uit te mogen rijden. Het viel dus mooi samen toen ik op mijn laatste werkdag (vrijdag) voor de minima het jawoord van de gemeente kreeg en dus weer de straat op mocht met de Snor! 

Vanaf die zaterdag (25 april) zou het gaan vlammen zoals het nog nooit gedaan had. In de ene na de andere wijk noteerde ik records aan omzetten. Met de omzet behaald op Hemelvaartsdag als absoluut hoogtepunt. En dat was natuurlijk ook niet zo vreemd. Men was thuis, noodgedwongen, omdat hun  kinderen niet naar school mochten. En werkten altijd vaak vanuit huis. Of men was bang besmet te raken met het ronddwalende virus. Dat alles was voor de ijscoman een kennelijk goede omstandigheid. Ik zeg of schrijf het niet graag, maar deze periode heeft mij geen windeieren gelegd. Dit laatste dan wel buiten die periode om dat ik niet mocht rijden en het ook zo verschrikkelijk mooi lenteweer was (de hele maand april).
Het deed mij goed om te zien hoe u mij steunde. Van dag 1 na stilstand tot vandaag aan toe heeft u bijgedragen aan een prima omzet! En ben ik de 5 weken van stilstand al bijna vergeten. De door het Rijk aangeboden regeling  TOGS zal ik niet krijgen. Enerzijds omdat ik verkeerd stond ingeschreven, anderzijds omdat ik nog altijd niks heb gehoord. Stilletjes reken ik op een afwijzing, zodat het alleen maar kan meevallen. Ik reken mijzelf niet rijk. En ik blijf vooral volhouden om van dit jaar iets bijzonders te maken. Maar dan moet ook echt alles meezitten. En moeten we hopen dat het virus niet opnieuw de kop opsteekt!

De Snor daarentegen, was weer eens uit zijn doen. Zo onvermoeibaar als hij de laatste jaren deed voorkomen (toch al 49 jaar oud!!!) zo kapot bleek die op Hemelvaartsdag te zijn. Nietsvermoedend reed ik naar huis maar bemerkte wel een hapering. Zo ook de dag erna. Niet goed dus. Omdat de monteur toch al (volgens planning) zou komen werd de Snor snel gerepareerd met een inderhaast uit Amsterdam opgehaald onderdeel. 
Kosten: € 250,00. Tel daar de ophaalkosten a € 50,00 ook maar bij op. Uiteraard moest de monteur ook nog worden betaald voor zijn werk waardoor de totale kosten op bijna      € 800,00 kwamen. Voor een ijscoman behoorlijk veel ijsjes scheppen. 
Afijn, de Snor was al enige tijd zonder ellende en verdiende op zich ook een goede controlebeurt. Dat dit iets anders liep doet zelfs daar niets aan af. 

De maand mei is bijna voorbij. Nog 1 route. Vanmiddag over het Tuindorp. Dan gaan we de balans opmaken. Ik weet nu al dat ik een maandrecord tegemoet kan zien. Dat stemt mij meer dan tevreden. En daarvoor wil ik met name U, u die mij niet bent vergeten, heel hartelijk bedanken. Van de week hoorde ik een vrouw tegen mij zeggen;
"Ik kom zo een ijsje halen hoor, moet eerst nog even naar de Action" waarna ze mij vroeg waar ik precies zou heenrijden. Toen ze mij na haar bezoek aan de Action weer had gevonden vertelde ze mij hoezeer zij de plaatselijke middenstand hielp door juist daar in te slaan. Nam ze bloemen af bij een bloemenboetiek om vriendinnen ermee te verrassen. Gewoon omdat het geld niet naar vakantie ging en dus kon worden besteed aan diegenen die het zo goed gebruiken konden. Weer een andere klant vertelde mij dat ze hoopte op een beetje rust nu haar salon weer open was gegaan. Zo druk als ze was geweest in de dagen dat ze weer open mocht. Nu de terrassen weer opengesteld worden hoop ik ook op een positief geluid uit die hoek. Ik gun het mijn collegae zo verschrikkelijk!

Ik weet dat we veel hebben verloren. Maar ik denk nog steeds dat de ellende mee kan vallen. Mits Corona niet opnieuw uitbreekt. En we allemaal maar positief blijven denken. 

We hebben een mooie maand afgesloten met een dito laatste dagomzet! Ook vandaag was u er weer. Ik ben blij verrast met het resultaat van deze maand.
En ik ben trots! Trots, vooral op mijzelf. Omdat ik nooit opgaf en bleef knokken. En daarom nu een mooie trailer bezit.

Nu we juni induiken zullen we gaan zien wat de komende maanden gaan brengen.
Ik ben er klaar voor. Zoals ik er ook bij de herstart op 24 april klaar voor was.
En nooit, maar dan ook nooit opgeef. Pas dan kun je zeggen dat je er alles aan gedaan hebt.

Tot juni, tot morgen!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 



Reacties

Populaire posts