2020-22. Naar Aveleijn!

Het is begin juni. De dagen lengen nog steeds, maar midzomer ligt binnen handbereik. Gek gevoel eigenlijk! Na 21 juni gaan de dagen alweer korter worden en is de lente alweer voorbij. Maar de zomer staat daarmee wel voor de deur! Het Corona virus is nog altijd niet gedoofd. En als een sluipschutter begeeft het zich door massa's mensen. Zie Brazilië waar de Regering er veel te nonchalant over doet. Er zijn nog meer van dat soort overheden waar men het maar niet lijkt te begrijpen, zie meneer Trump toch eens fout na fout maken. We zijn er mede daarom nog lang niet vanaf. Hier in Nederland worden ook nog altijd fouten gemaakt. Zelf houd je je aan de regels. Ik mocht bijvoorbeeld van de Gemeente alleen de straat weer op wanneer ik plexi-glas op het verkoopgedeelte had zitten, geen hoorntjes zou gebruiken, steeds mijn handen zou wassen, desinfecterende middelen bij me had. Daarnaast uiteraard ook de anderhalve meter afstand kon garanderen. En niet te vergeten: mensen mochten geen ijs aan de kar consumeren. Ik schreef daarom zelf een protocol en bevestigde dat op het plexi glas. Zodat mensen konden zien waaraan zij zich moesten houden bij aankoop van ijs. En dat deed de gemeente helemaal over de streep halen. En dus mocht ik de straat weer op. De kosten inclusief het vernietigen van de voorraad hoorntjes: € 800.
Ik kan mij uiteraard voorstellen dat er onder u lezers zijn die denken: nou dat valt nog mee. Maar ik denk daar heel anders over. Een gruwelijk bedrag voor een kleine ondernemer als dat ik ben. Maar het moest en trouwens: iedereen moest het en dus was het ook nooit een punt!
Maar, wanneer je dan beelden op tv ziet van een hele grote massa  demonstrerende mensen op de Dam, maar ook elders, als in Rotterdam, waar de demonstratie door drukte overigens wel werd afgebroken, iedereen de anderhalve meter afstand negeert, vraag ik mij ernstig af hoe politiek Nederland, mij en anderen mensen regeltjes kunnen en mogen opleggen, er zelfs boetes voor uitdelen, wanneer ze zelf nog niet in staat blijken te zijn een demonstratie in goede banen te leiden. Overigens komen de demonstranten er ook goed mee weg! De politiek had in Amsterdam moeten ingrijpen. Mijn inziens. Maar men deed het niet. Nee sterker nog; burgemeester Halsema deed bijna mee, overigens zonder mondkapje. Maar ook de demonstranten konden het kennelijk geen flikker schelen dat wij de door de overheid opgelegde regeltjes handhaven. Dat wij onze oudere medemensen niet mogen bezoeken, dat we elke dag ons zorgen maken over de nabije toekomst. En wat voor een doel er ook nagestreefd wordt met de demonstratie; dit is gewoon te ver gegaan. PUNT!
Over het doel gesproken; ik ben geen racist. Nooit geweest ook. Heb racisme ook altijd heel naar gevonden. En ik denk met mij heel veel mensen. Maar volgens één der leiders van de demonstratie te Amsterdam bleek in een recente tweet is iedereen die deze demonstratie afkeurde een echte racist! Begrijpt u het nog? 
Hij kwam op voor de foute burgemeester. Maar dat begrijp ik wel met al die duizenden euros aan Amsterdamse subsidies voor deze beweging. Zouden alle Amsterdammers dat wel weten?

De week verliep verder wat stilletjes. De mooiweer-dagen werden opgevolgd door dagen met wisselvallig weer. En daardoor kon het gebeuren dat ik even niet meer kon verkopen. Met regen rijden is gewoon niet te doen. Ook niet echt geweldige omzetten trouwens. Het was naast nat ook fris. Afgelopen woensdag was het nog redelijk. En deed ik het ook prima! Een opdracht te Borne maakte mijn werk weer eens bijzonder. Ga maar eens werken met verstandelijk beperkte mensen en je zal zien hoeveel voldoening dat geeft. Zo dankbaar, zo eerlijk, zo recht voor zijn rapen, zoals wij dat noemen, dat is zo bijzonder. En ga die mensen nou ook niet anders behandelen hé? Ze willen gewoon meedoen. Zoals ieder ander mens! Dus geef ze dat dan ook!
Ik nam ze af en toe een beetje in de zeik. Zoals ik dat op meerdere feestjes doe. En ook hier werd het gewaardeerd. Daags erna ontving ik een mail van de opdrachtgeefster: ze hadden het nog steeds over de man met de pet en zijn witte autootje. Die ijsjes kwam brengen. Ze schreef dat het een geslaagde dag was geweest.
Mooi toch? Daar doen we het dan ook voor.
Na mijn bezoek aan Aveleijn naar trok ik over de westflank van Borne de richting in van ons Hengelo. En ontmoette er veel mensen die de verschijning van de ijscoman en zijn kar maar wat bijzonder vonden. Meerdere keren gingen we dan ook op de foto. Verkochten we voldoende en kreeg ik na het scheppen van ijsjes nog een toezegging dat een meneer die ijsjes had besteld zijn tussentijds gemaakte foto's, naar mij zou toesturen. Eéntje mocht ik er inmiddels al ontvangen; 

Donderdag bleef ik thuis. Het weer en een examenuitslag van mijn zoon waren daar debet aan. Mijn zoon ontving rond 12 uur een telefoontje waarin hem werd verteld dat hij was geslaagd voor zijn VWO. Een Corona dioloma?
Geenzins! Een VWO opleiding duurt 6 jaar. Geen half jaartje!!!! En geloof mij, vooral jaar 5 was behoorlijk zwaar. Daar heeft hij de basis gelegd voor zijn succes nu! Vol trots ben ik. Super gedaan. En nu wil hij zich gaan richten op zijn vervolgstudie; technische bedrijfskunde aan de universiteit. Ben benieuwd. 

   Joeri en de vlag

Gisteren was ik weer eventjes op de straat met de Snor en trok ik twee wijken in waar ik dit jaar nog altijd niet was geweest. Zo kwamen Roershoek en de Sterrenbuurt aan de beurt. Roershoek deed het redelijk. De Sterrenbuurt is kinderrijk. En zou het daar best wat kunnen worden. Maar mijn routes in de week staan vast. En daar houd ik mij dit jaar aan. 

    op Roershoek 

U heeft het vast gezien. En heeft u het nog niet gezien: de kans is groot dat u ze tegenkomt; ijscomannen uit Enschede. Ze rijden een paar dagen op Hengelo. Zij zijn bevoegd hier te rijden zoals ik ook naar het 'buitenland' (Enschede) mag rijden. Of naar Delden of noem maar op. In Hengelo geldt wel één restrictie; men mag zonder ontheffing tot 19.00 uur via venten verkopen. Geen ontheffing? Dan ben je in overtreding. Frankys ijs heeft deze ontheffing jaren geleden keurig aangevraagd en gekregen. Vooralsnog ben ik de enige die dat mag!

Ik weet dat u het vervelend vindt voor mij dat er concurrentie is. U bericht mij steeds per sms/app/messenger of zelfs per telefoon wanneer u ze ziet. Maar het is geen probleem. Nee echt niet! 
Concurrentie is altijd goed. Het houdt je scherp, waakzaam en laat weten of jij je werk en jouw produkten wel goed voor elkaar hebt. Zolang alles maar eerlijk wordt gewogen. 

Mijn recensies, vooral op facebook geschreven, geven aan dat er goed werk wordt geleverd. Dat bewees het mailtje van de opdrachtgeefster van Aveleijn ook nog maar eens.

Het zijn die berichten, ook welke ik trouwens bijna dagelijks ontvang vanuit de ontbijtservice, die mij het vertrouwen geven op het juiste spoor te zitten. 

Een ijscoman kreeg een serie foto's toegezegd. Gewoon omdat ie even de tijd nam om een meneer uit te leggen wat dit vak allemaal inhoudt. En wat het met mij doet. 
Zoiets noemt men passie.
En die passie werd vervolgens beloond met de passie voor fotografie van de meneer.

Een ijscoman wordt je niet. Dat ben je!


Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo




Reacties

Populaire posts