2020-25. Het verstopte Ontbijtje en een zelfdenkende Snor

Zojuist heb ik mijn rit over het Tuindorp gestaakt. Voor de tweede keer vandaag maar nu definitief! Een onwillige Snor. Door toedoen van mijzelf overigens. Een wiel vervangen was niet zo lastig, althans, zo leek het. De bouten gingen redelijk makkelijk los en het wiel kwam er naar mijn bescheiden mening mooi uit. Het vervangen van het wiel deed ik omdat dit wiel op de één of andere manier problemen veroorzaakte in de stabiliteit van de Snor tijdens het rijden. Steeds vaker moest ik dan ook op de rem trappen omdat de Snor onophoudelijk bleef schudden. Navraag bij de monteur, die in dat bandje maarliefst 6.5 bar had geblazen, leerde mij dat ik er maar wat lucht uit moest laten lopen. Maar in plaats van lucht eruit laten lopen koos ik ervoor het reservewiel eronder te zetten. Vooral ook omdat ik twijfels had over het sterk opgeblazen wiel. Teveel lucht kan, maar daarnaast twijfelde ik ook aan de ronding van het wiel. Was het nog wel goed, of was het wieltje ergens krom?
Ik haalde het reservewiel daarom uit de Snor, blies het zo hard mogelijk op tot 5 bar. En zou het daarna via de geopende motorkap op zijn plek proberen te krijgen. Maar helaas ging daar wat mis! Omdat de ruimte erg klein was probeerde ik de band zo goed als mogelijk door te drukken. Niet wetende wat er op dat moment precies gebeurde. Met het doorduwen van het wiel brak er een stuk van de oude en vrijwel versleten weerstanden af. En dat zag ik natuurlijk meteen. Dit onderdeel is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de elektromotor goed loopt. En dat was nu over. Toen ik vanmiddag wilde wegrijden deed de Snor niks. En dus trapte ik nog maar eens op het gaspedaal. Weer niks! Toen ik een derde keer gas gaf vloog die uit stilstand ineens naar achter en knalde met een behoorlijke snelheid tegen de achtergevel van mijn huis. Boem! Een stuk uit het oude tuindorphuis en een schrik later stond die weer stil. De Snor zelf had gek genoeg geen schade. Ik heb even later wat gereden om te zien wat hij zou doen. Maar het viel niet mee en dus heb ik geprobeerd de Snor te maken maar dat lukte mij niet. Uiteindelijk heb ik toch nog ern stuk van de route gereden. Echt prettig was dat niet. Op het laatst wilde hij bijna niet meer vooruit. Bovendien bleef hij 1x gewoon doorrijden zonder dat ik hem daartoe opdracht had gegeven. Dat maakte het voor mij genoeg. Klaar ermee! Nu hopen dat de monteur kan langskomen om het op te lossen. Ik weet waar het probleem zit maar ik zou niet weten hoe ik het moet oplossen. Ben benieuwd! Want we gaan nu juist een drukke week tegemoet!

Vandaag had ik ook een nieuw evenement: Een supergeslaagd evenement dat zeker een vervolg gaat krijgen!

Dat was het evenement ‘Het verstopte Ontbijtje’. Een mini-evenement, dat dan weer wel!
Middels 7 aanwijzingen kreeg men de kans om de plek te vinden alwaar ik een ontbijtmandje zou verstoppen. Maar de belangstelling leek mij niet erg groot. De aanwijzingen op mijn  Facebook pagina werden niet erg goed gezien. Dus vermoedde ik de hele week al een wat slechte opkomst! Het werd zelfs zo erg dat ik dacht er alleen te zullen staan, samen met het volle ontbijtmandje. Hoe anders zou het zijn?
Vanochtend vroeg dacht ik daar in mijn eentje de boel op te zetten. Een tafel en twee stoeltjes, gisteren aangekocht, in een auto anders dan de bekende bedrijfsbus geladen, om vooral niet te doen opvallen. Een zandweg met de naam Baardinksweg was mijn eindbestemming. Daar aan dat zandweggetje had ik mijn verstopte ontbijtje gepland. En volgens alle gegeven aanwijzingen moest het niet moeilijk zijn de plek te vinden. Op de Baardinksweg vond ik een tijd geleden een boortoren waarnaast ik makkelijk op een stuk beton, een tafeltje met twee stoelen kon neerzetten. Toen ik vanochtend in een andere auto dan mijn bedrijfswagen in de buurt kwam keek ik vooral voorzichtig om mij heen of er mensen op een rode bedrijfswagen stonden te wachten. 
Nog voordat ik de Baardinksweg inreed ging de telefoon. Iemand had mij geappt. Bleek een deelnemer te zijn die al een geruime tijd zat te wachten op het ontbijtje. Op de bijgeleverde foto stond de voor mij bekende boortoren waar ik inmiddels vlakbij was.  ‘Jemig’ dacht ik. ‘Ik moet nog alles opzetten en nu is er al iemand’. Afijn, dan maar naar hem toe gaan en de boel opbouwen. 
Omdat half 10 het uiteindelijke tijdstip was tot waar iedereen de kans kreeg om te arriveren op de plek die middels die 7 aanwijzingen kon worden gevonden, moest de eerste gearriveerde deelnemer wel tot half 10 wachten. 
Uiteindelijk kwamen er nog twee groepen van deelnemers. En dus moest ik het ontbijtje verloten! Precies volgens eerder gemaakte afspraak maar voor mij toch zeer onverwachts.

Het nummer 6 door mij gekozen en inderhaast in een document getikt op de telefoon ter bewijs, werd uiteindelijk geraden door Niek en Saskia Rolleman. Het laatste stel dat was gearriveerd. 

De overige deelnemers zijn dan wel niet aan het ontbijten op de door hun gevonden plek toegekomen, zij krijgen zeer binnenkort toch nog een gratis ontbijtje omdat ze er toch maar waren! Het uiteindelijk ook gevonden hadden.
Het mini evenement werddoor twee live verslagen goed bekend. En ik kreeg dan ook veel complimenten voor de leuke manier van het weggeven van een ontbijtje. Zelf vond ik het ook heel leuk om te doen.
Dit gaat zeker nog vervolgd worden. 

Komende week gaan we (Joeri en ik) scholen bezoeken en de kinderen ervan van ijs voorzien. Vreselijk druk dus! En daarom des te vervelender dat de Snor momenteel niet kan rijden. Ik hoop echter op de monteur. Meer kan ik niet doen. Joeri zou de Snor besturen en ik zou er met mijn nieuwe foodtrailer op uit trekken. 
We gaan zien of het allemaal op tijd goed gaat komen. 

Het blijft allemaal mooi en leuk om mensen blij te maken. Daar doe ik het ook zo graag voor. Vanochtend vóór  "Het verstopte Ontbijtje" bracht ik nog een ontbijtje naar een gezin dat 1 persoontje rijker is geworden. Lizz is nu een week oud. En wat een leuk klein mensje! Het is leuk om toekomstige klantjes te mogen begroeten. Ik wens vanaf deze plek het gezin heel veel geluk toe!

Mijn tekst is op. Ik moet gaan rusten!

Tot volgende week!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 

Reacties

Populaire posts