2021-07. De opening van het ijsseizoen!

Sinds mijn laatste bezoek aan het Agathaplein vorige week zaterdag is het koud. Temperaturen ver onder nul. En sneeuw, veel sneeuw. En dat kon je terugzien aan de foodtrailer. Eerst had ik nog moeite gehad om de foodtrailer uit zijn opslagruimte krijgen. Hoewel de straat ervoor keurig was vrijgemaakt van sneeuw lag er precies voor de ingang een strookje sneeuw waar ik de banden maar moeilijk overheen kon drukken. Ook was de schuifdeur van de opslag wat ontzet doordat de kou de stoep omhoog had weten te brengen en de deur daarom moeizaam open ging. De trailer was zelfs binnen in de opslag  met sneeuw bedekt geraakt. Toen ik vanmorgen de trailer instapte zag ik dat de kraan het had begeven. Kats uit elkaar gevroren. Een dure grap! En dan te bedenken dat ik de kraan nog nooit echt heb gebruikt. Omdat hij nog niet goed werkte. Ondanks dat ik de kraan nauwelijks gebruikte zal er toch wat water in zijn achtergebleven. Hoe het ook zij, de kraan is onherstelbaar beschadigd. En dient derhalve te worden vervangen. Ook de achtergebleven volle flessen curry en mayonaise waren zelfs bevroren. 
Afijn, dit weertype komt gelukkig niet vaak voor. Overigens heeft het ook leuke kanten, dat mogen we niet vergeten. 

   de kapotgevroren kraan

Vorige week repte ik met een paar zinnen over het hotel 't Lansink. Vooral ging het hier over de inzet van hun foodtruck vóór het hotel. Ik wil hier en nu even iets rechtzetten: ik ben absoluut niet tegen hun werk elk weekend, sterker nog, het is gezellig en het dient juist in deze 'donkere tijd' van Corona, enig houvast, voor kinderen en ouderen. Ik ben de laatste die daar wat over zou zeggen. Ik heb mij slechts afgevraagd hoe zij dat dan doen. Meer niet! Ik gun bovendien mijn collega ondernemer Lars van Galen (uitbater hotel) al het succes van de wereld. We zitten samen, met al die andere ondernemers, in een bubbel van ellende. Was het maar een bubbelbad! Maar ik kom hem wel vaker tegen dus snap ik zijn beweegredenen om het wat gezelliger te maken. En ja, wanneer je ondernemer bent wil je nou éénmaal wat doen. Zo ben ik en zo is iedere andere ondernemer mag ik hopen.  

Het is half februari en op de weerkaarten verliest de huidige winter haar grip op ons kikkerlandje. Zoals een goed ijscoman betaamt speurt hij vanaf februari al de weerkaarten af naar mooi lenteweer. En dus toen mijn oog eergisteren op de weerkaart van 21 februari viel, zag ik iets waarvan ik al geruime tijd van mocht dromen. Nu nog erg koud, maar over precies een week 13 of zelfs 14 graden!!! En daar kan ik natuurlijk niet omheen. De Snor, nu nog bedolven onder een dikke laag sneeuw, zelfs onder het afdak, wacht eerst een 'sneeuwvrij maakactie' en daarna een nieuwe testrit, naar verwachting woensdag. Maar dan moet de Snor ook gereed zijn en gaat zelfs de vriezer alweer aan. En gaan we een paar dagen daarna het nieuwe seizoen openen. Ik kan bijna niet meer wachten. Al die kinderen weer blij maken. Juist in deze complexe tijd. Iets vertrouwds brengen. Het zal wellicht iets helpen. 
De bel van de Snor is inmiddels ook weer teruggekeerd. Helemaal gerepareerd. Want hij leek versleten, maar Praktijkonderwijs 't Genseler OSG repareerde de bel vakkundig en zo behoud ik mijn bel en vooral zijn geluid. 

   de herstelde bel

Na deze terugkomst zijn we alleen nog in afwachting van plankjes waarop de smaken komen te staan. Mijn maatje Edwin Elfring heeft de plankjes bijna klaar. Ze worden erg mooi. Nadat hij de plankjes oud heeft gemaakt, gaan ze naar een wijkgenote die de plankjes gaat beschilderen met de namen van het ijs! En dan, dan is de Snor echt gereed voor weer een nieuw seizoen. Zondag, de verwachte openingsrit, komt voor die plankjes nog te vroeg. En zal ik de smaken nog moeten opnoemen. De prijs is dit jaar ongewijzigd. Per bol blijft het dan ook bij € 1,20.

We starten het nieuwe seizoen als vanouds op tuindorp het Lansink met de Snor versie 2.0. Kompleet gerenoveerd en voorzien van een nieuw logo op de motorkap. Uiteraard hoop ik op een spetterend seizoen dat lang zal duren. Vorig jaar was een prima jaar, maar werd ik in maart teruggefloten door de Regering en reed ik tot eind april (de mooiste voorjaarsmaand die ik ooit heb gezien) geen ene rit meer. Maar we gaan het zien hoe het mij dit jaar zal vergaan. In ieder geval begint het seizoen dus erg vroeg. Zelden dat ik in februari al een rit kan rijden. Dus dat zit dan alvast lekker mee. 

    de motorkap na bewerking

Hoe het zal gaan straks op het Agathaplein, wanneer het ijsseizoen echt van start is gegaan, valt nog niet te zeggen op dit moment. Mijn hoofdbusiness is toch ijs. Maar ik vind het bakken van hamburgers en hotdogs op het Agathaplein ook erg gezellig en dus leuk om te doen. Bovendien worden de hotdogs kennelijk erg lekker gevonden want vandaag was ik binnen een paar uur door de voorraad. 

   op het Agathaplein 

Van de week haalde ik tot slot onze nieuwe auto op. Het is heerlijk om in zo'n auto te mogen rijden. De zit is gewoon super. En zijn trekkracht bleek veel beter dan verwacht. Ook het feit dat je met meer dan twee in de auto kan is natuurlijk een plus. De achterklep kan met de trailer erachter open (itt de ingeruilde bedrijfsbus) en de combinatie van trailer en auto is vrijwel in balans. Ook beschikt de auto over een rondom cam en is alles te zien bijbachteruitrijden. De trekhaak onder de trailer zetten gaat nu met het grootste gemak. 
Ik ben er in ieder geval erg blij mee. 

   de nieuwe auto.

Volgend weekend dus, dat wil zeggen, wanneer er niet ineens een wijziging plaatsvindt op de weerkaart. Dan weer ijs! Het is kennelijk zover!
Ik heb er zin in.
U ook?
Morgen breng ik eerst nog 20 ontbijtjes bij mensen thuis. In het kader van Valentijnsdag. Dat wordt vroeg opstaan. Er moet veel brood worden afgebakken. Heerlijk stressen! Gelukkig heb ik gisteren al veel voorbereid. De eerste gaat om 8.20 uur bezorgd worden en de laatste rond half 11.
Maar dat morgen dus, nu rust!

Tot volgende week, waar of wanneer dan ook!

Groetjes 

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts