2021-08. Het seizoen is geopend!

Vorige week nog ploeterend door de sneeuw. De foodtrailer na zijn bewezen dienst op die zaterdag naar zijn opslag gereden. Koud was het overdag al niet meer, maar de vorst had zich wel een dikke week doen gelden. De kraan in de foodtrailer, nog nooit gebruikt overigens, had het tijdens zijn verblijf in de koude opslag begeven. Kats doormidden. De foodtrailer uit zijn opslag krijgen was nog redelijk makkelijk gegaan. Erin ging nauwelijks. De schuifdeur wilde niet meer, de grond eronder was door de vorst omhoog gekomen. Éénmaal open, bleek het tot ijs verworden laagje sneeuw vlak voor de ingang ervan een vervelend obstakel dat ervoor zorgde dat de trailer een vreemde manouvre maakte die weliswaar nog grootendeels door mij kon worden opgevangen maar helaas niet volledig waardoor de foodtrailer de wand raakte en daardoor schade opliep aan de laklaag. En zo hield ik aan deze vorstperiode helaas dus op twee plaatsen wat schade over. Jammer, maar zo zij het! 

    de kraan

De kraan ga ik eerdaags bestellen en de krassen zal ik midzomers wel herstellen. Ondertussen is de nieuw aangeschafte auto in gebruik genomen en kan ik inmiddels vaststellen dat de Rooie (ingeruilde bestelbus) inderdaad iets te weinig kracht had. Met het grootste gemak wordt de foodtrailer voorwaarts getrokken. Bijkomend voordeel is dat ik nu zonder uitstappen de auto onder de trailer kan rijden. En dat de achterklep ook open kan. Heel fijn. Een ander en laatste voordeel is dat we als gezin ook in deze auto kunnen. Kortom; hier schrijft op dat punt, een tevreden mens. 

   de nieuwe auto

Kijkende naar de ontwikkelingen op het gebied van werk, begin ik toch langzaam maar zeker wat onrustig te worden. Want laten we wel eerlijk blijven: er is gewoon te weinig werk! Ik kan het redden. Maar dan moet het nu voor wat betreft het ijsseizoen lekker gaan meezitten. We beginnen dit jaar in ieder geval lekker vroeg. Dat is al een dik pluspunt. Maar op het gebied van de afspraken is er nog altijd helemaal niets, op een feestje op een school na. En ookal is dat voor mij niet de echte core business, dat is namelijk het echte venten van ijs (het door de straat rijden en verkopen van ijs), toch mis ik de afspraken bijzonder erg. Want dat zijn juist de leuke klussen. Er gaat alweer veel niet door. Corona maakt meer kapot dan je lief is. En we zijn er voorlopig ook nog niet vanaf. Roeien met de riemen die we hebben. Op een water dat ruig is en bovendien stroomopwaarts! Je moet het maar volhouden!

Veel verwacht ik dan ook opnieuw van de ontbijtservice. Vorig jaar uitmuntend gelopen. Kijken of dat dit jaar weer gaat lukken. Binnenkort gaan we een nieuw mysterieus ontbijtje afleveren. Normaal in februari maar door de koude inval werd alles even opgeschoven. Nu komende week ga ik een datum prikken voor een nieuwe aflevering. Daarna komt 'het verstopte ontbijtje' weer. Zodra de komende week loopt zal ik deze beide ontbijtjes gaan aankondigen. Vandaag niet, want de seizoenstart met ijs staat te beginnen.

Alles is in gereedheid gebracht. En ik ben er dus klaar voor. Elk jaar in februari ben ik voorbereid. Na de kerstritten wordt de Snor al afgetuigd, schoongemaakt en blijft de vriezer uit. De accu wordt steeds gecontroleerd en bijgehouden. Zo ook alle op mijn mobieltje gedownloade weerapps. Om te speuren naar die eerste mogelijkheid. Toen het nog koud was en vroor alsof het niks was, bespeurde ik een mogelijkheid om uit te rijden. Omdat iedereen toen nog moest gaan schaatsen hield ik wijselijk mijn mond. Maar bleef ik wel gefocused op die dag, die 21ste van februari. En toen die dooi door het KNMI werd aangekondigd sprak ik voor het eerst over de eerste rit van 2021. Dat de berichtgeving over het eerste voorjaarsweer zoveel beter gingen worden had ik slechts kunnen dromen. Maar uw ijscoman was daardoor niet meer te houden. Ijs werd besteld,  bekers werden opgehaald, zo ook de lepeltjes, de vriezer ging aan, de accu kreeg na een proefrit opnieuw weer stroom aangeleverd. Ook Faim haalde ik nog even tussen de bedrijven door  op. Om niet nee te hoeven zeggen. 

Straks, over een paar uur, gaat het los. De bel, gerepareerd, zal weer gegeseld worden. De straten zullen zich vullen met het bekende geluid. Ben heel benieuwd naar mijn eerste omloop. Morgen vervolg ik mijn seizoensopening op weer een andere wijk. En zo ook de rest van de week!
De tijd is gekomen, ik ga erop uit!

Straks het relaas van mijn openingsrit!
Wellicht tot straks! En anders hier na de rit het verloop!

De rit is gemaakt:

Ik had niet verwacht dat ik zoveel ijs zou scheppen. En toch: het is echt lente en de mensen zijn blij met de ijskar die weer door de straten rijdt. 

Ik heb genoten!!!

Niet alleen om die goede omzet. Nee, vooral omdat ik over belangstelling niet te klagen heb gehad. De meeste bezoekers waren oprecht geïnteresseerd in de opgeknapte en 50 jaar oude Snor. Ook vond u de bordjes waarop de smaken staan erg leuk. Hoewel nog niet in gebruik, we missen er nog een paar, vond men het idee en de uitvoering, welke reeds daags tevoren op facebook werden getoond, geweldig. Ook het mooie logo werd bijzonder gevonden. In die paar uren van rijden schepte ik meer dan ooit op een openingsrit en daarmee vestigde ik opnieuw een record. 
Maar het leukste was toch weer het zien met al die kleine gastjes. Zo vreselijk leuk. Dat maakt dat de dag voor mij perfect verliep. 
   foto’s van de openingsrit

We zijn nu thuis en ik kijk tevreden terug op deze dag. Morgen gaan we weer verder. Van vrouwlief kreeg ik te horen dat ik af en toe ook een paar dagen rust moet gaan nemen. Ik ben het wel eens met haar, maar nu is het mooi weer en dus nu ga ik even niet vrij nemen. En dus stoppen we niet eerder dan volgende week maandag. 
Tot die dag is alles al vol gepland. 

De accu van de ijskar wordt opgeladen, de ijsbakken zijn weer netjes afgesloten. De lepels afgewassen en de omzet geteld. Nu dat is gebeurd moet ik mij nu bezig gaan houden met het voorbereiden van opnieuw een ontbijtmandje. Die ik overigens zojuist nog heb opgehaald. Morgenochtend bereiden en brengen we dat ontbijtje weg en maken ons klaar voor weer een nieuwe ijsdag!

Ik ga besluiten, moet nog aan het werk.
Tot ziens, waar of wanneer dan ook!
Samen sterk, denk aan uw gezondheid!


Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo



Reacties

Populaire posts