2021-14. Pasen 2021!

Zelden zo'n bewogen week meegemaakt als de afgelopen week. Van de ene de andere emotie in. Ik heb dagen van ijsverkoop gehad, maar ook weer een paar dagen van niet. 176 paas pakketten (ontbijtjes) afgeleverd, bij mijn nieuwe werkgever mijn eerste uurtjes gedraaid en ook nog eens een zeer bedroevende tijding gekregen. En dan ook nog die hele toestand op het politieke toneel. Om je voor kapot te schamen! 

Om maar gelijk met het laatste te beginnen. Zelden zo'n idiote politieke situatie meegemaakt in mijn leven. Als bekend heb ik dus gestemd op Pieter Omtzigt en ik heb mij deze hele week behoorlijk boos gemaakt over de woorden van diverse mensen. Hebben we eens een serieuze politicus wordt hij zo behandeld door een stelletje minkunkels, vooral uit de hoek van de VVD. Zoals bekend werden er door de verkenners gesprekken gevoerd met alle leiders van politieke partijen om tot een inzicht te geraken welke partijen met elkander zouden kunnen regeren.Toen Ollongren (verkenner) naar huis moest ivm Corona, werden door persfotograven foto's gemaakt van een notitie welke ze openlijk(!) onder haar arm meenam. Er vielen vele zaken op te maken uit het gefotografeerde document. Vooral de tekst: 'Omtzigt functie elders'. Eerst wees men (niet CDA mensen/leden) nog met de vinger naar de leider van het CDA Wobke Hoekstra. Want hij of het CDA waren hiervoor verantwoordelijk geweest. Waarmee het CDA onrecht werd aangedaan. Wie uiteindelijk voor die uitspraak verantwoordelijk was geweest werd dé zaak van deze afgelopen week. Dat men buiten het CDA zo snel wees naar de voorman van het CDA was een misrekening zou later blijken. Want even later kwam de spreekwoordelijke aap toch uit de mouw. Rutte en dus niet Wobke Hoekstra was de schuldige. En zoals zo vaak in zijn tijd als MP bezigde Rutte de woorden: 'ik heb er geen herinnering aan het over Omtzigt te hebben gehad tijdens de verkennende gesprekken. Het werd nog gekker toen beide verkenners Ollongren (D66 huize) en Jorritsma (VVD huize) ook geen weet meer hadden van het spreken over Omtzigt. Alsof je dat zou vergeten. Een dag later werden daarom de gespreks details aan alle kamerleden bekendgemaakt en moesten ze alle drie toegegeven dat ze hadden gelogen. Ik heb gekeken, die nacht, naar het debat. 
Terwijl Ollongren bijna huilde omdat ze ziek was geweest en niet had nagedacht toen ze het Binnenhof verliet met de bewuste stukken onder haar arm, deed Jorritsma het niet veel beter als VVD kopstuk. Zij kon zich bijna niets herinneren van de gesprekken. En dát lieve mensen, zit in ONS Den Haag. 

Het ergste van alles vind ik nu dat verschillende VVD prominenten vinden dat er best door kan worden gegaan met Rutte als MP. Ze geven toe dat hij wat onhandig was maar dat het in de hectiek kon gebeuren. Dat diezelfde Rutte zeker 5x op diverse andere zaken geen herinnering meer had aan wat er was gebeurd, vergeten deze mensen mij wat te makkelijk. De lang verworven macht doet kennelijk gekke dingen met je. Nog erger dan dat vond ik de woorden van Henk Kamp; "we moeten meer respect hebben voor de VVD en haar kiezers". Pardon?
Meer respect voor degenen die hun werk goed doen lijkt mij meer op zijn plaats. Iemand als Omtzigt dus! En nu juist dié wordt door hen afgeserveerd! De wereld op zijn kop! Stel die vraag beste meneer Kamp ook eens aan die mensen die middels die Toeslagenaffaire zijn benadeeld. Of aan de mensen die in Groningen wonen. Of de opmerking van één der verkenners  Jorritsma, ookal VVD, dat zij het onbegrijpelijk vindt dat de jongeren afdelingen van de huidige regeringspartijen het niet meer met Rutte zien zitten. Ben je dan blind, doof of net zo als alle andere VVDers die de macht niet kwijt willen en doet alsof er niks is gebeurd? On-be-grijpe-lijk. Het probleem bij de VVD en haar aanhang zit dus dieper. Gevoed door jaren van macht schijnen ze zelf het idee te hebben dat tegenwoordig alles maar kan en mag. Een gevaarlijke eigenschap. Ik ben er echter van overtuigd dat het gedaan is met de VVD. Het kan toch niet zo zijn dat we alles maar blijven wegkijken? Tijd voor verandering. 

En nu weer terug naar Frankys Food. 
Het was me daar ook in dat verband een vreemde week. Best een goede week, waar ik eerst een opdracht had op de Anninksschool. 

   ijsjes op de Anninksschool

Daar werden ijsjes uitgedeeld door een afscheidnemende lerares. Op de heenweg vroegen jongelui bij de skatebaan, naast het station, of ik wat ijsjes kon scheppen. "Als ik straks op de terugweg ben heb ik wel even tijd" antwoordde ik. Eénmaal weer terug bij de skatebaan, na de opdracht, riep ik alle aanwezigen van de skatebaan bij de kar. En vertelde dat ze niet hoefde te betalen. Omdat ik het zo'n leuk gezicht vind. Blij als ze waren namen ze allen het ijsje aan. 

    de skatebaan

De rit op de Bornsche Maten woensdag was uitstekend. Het was dan ook perfect voorjaarsweer. Een dag later trok ik over de Hasseler Es. Hoewel het een heel stuk kouder was ging het best goed. Een teken dat je daar ook beter over de hofjes kan rijden dan voor het Kulturhus gaat
staan. Maar het ontbreekt mij eenvoudigweg aan de beschikbare tijd.  

   Foto's Bornsche Maten en Hasseler Es

Vrijdag was het te slecht om uit te rijden. Te koud en geen zon. Wel reed ik zaterdag nog op een zonnige dag een kleine rit over de Bloemen- en Dichtersbuurt. Kort, omdat ik diezelfde dag nog moest werken bij mijn nieuwe werkgever.  

Het werken bij mijn nieuwe werkgever was best leuk. Ik zit dus in een pool en mag, wanneer ik kan en wil, rijden op een bus om spullen van A naar B te brengen. Wanneer het weer goed is blijf ik derhalve rijden op de ijskar, maar mocht het weer worden als komende week, dan kan ik bijvoorbeeld werk aannemen door op de bus te stappen en goederen af te leveren ergens in of buiten Nederland. 
Juist bedoeld om toch maar wat te verdienen in Coronatijd. 

Het afleveren van de 176 Paaspakketten was heel bijzonder. Afgelopen donderdagochtend bracht ik de gereedstaande dozen naar de klant. Lang heb ik getwijfeld of ik de order wel tot een goed einde zou brengen. Maar met hulp van een collega ondernemer was het werk te doen. Bovendien had hij de ruimte. 
Opgelucht was ik wel nadat ik op vrijdag van de klant vernam dat de inhoud van de Paaspakketten door de werknemers werd gewaardeerd en dat ik heus wel wat erover op mijn facebookpagina mocht zetten. Terwijl dát nieuws mij bereikte had ik net daarvoor een wat vervelende tijding binnengekregen.
Ik ben gevoelsmens. En wanneer ik iets verneem waarvan ik nog niet lang geleden deel heb uitgemaakt ben ik lang niet mijzelf. De hele vrijdag speelde dit dan ook door mijn hoofd. 
Ik wil er nu nog niets over kwijt. Feit is wel dat ik morgen (tweede paasdag) een bijzondere opdracht heb. En waar ik met veel gevoel en eerbied ijsjes zal scheppen. 

Pasen 2021. Een bijzondere aflevering derhalve. Ik ben blij dat ik de opdracht Paaspakketten goed heb afgerond.  Ben ook blij dat ik gestart ben bij een nieuwe werkgever. Alhoewel ik op paaszaterdag daardoor wel laat in huis was. Maar ook bedroefd om de dag van morgen. Het zal een zware opdracht worden. Maar wel een dankbare. Vooral ook omdat ik voel dat 'iets' mij in deze situatie heeft gebracht. Nogmaals, wellicht dat ik er daarom nog op terugkom, bijzonder is het namelijk echt. 

Ijscoman zijn betekent echter ook dat sommige zaken nooit worden gedeeld met andere mensen. Dan blijft het echt bij mij. In dit geval hoeft het nu niet direct op het 'elektronische papier'.  Ik wil deze opdracht eerst netjes verwerken en dan nog... wil ik er eerst rustig over kunnen nadenken of het hier thuis hoort.

Ik ga besluiten. Komende week is mijn maatje en schapendoes Sam jarig! De trouwe viervoeter wordt dan 15(!) jaar oud. Ongekend oud voor dit ras. Toch worden sommigen nog wel ouder. Aan ons zal het niet liggen. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Sam nu wel sneller achteruit gaat. We gaan het zien. 
Ik wens u allen een fijn Pasen toe. Blijf gezond. En geniet van elke dag die je er bent. Zomaar, uit het niets, kan het over zijn. 

Pluk de dag!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo 


Reacties

Populaire posts