2021-17. KINDERDAG en de 3000ste volger!

Een poosje geleden meldde ik al dat er een nieuwe mijlpaal in de maak was. Het aantal volgers op facebookpagina Frankys Food naderde de, de voor mij magische grens, van 3000 volgers. Eigenlijk is dat een aantal 'vind ik leuks' voor de pagina, maar dat zijn toch ook volgers hoor. Een ongekend aantal voor een klein bedrijfje als dat Frankys Food is. 
Supertrots ben ik dan ook. Ik heb al eens eerder uitgelegd hoe belangrijk een behoorlijk aantal volgers kan zijn. Het opent niet meteen allerlei deuren, maar geloof mij dat er andere bedrijven zijn die in die 3000 volgers genoeg aanleiding zien om met mij samen te werken. 3000 is echt veel ook. Kijk maar eens naar de aantallen bij andere bedrijven. Het komt niet veel voor. En vergeet daarbij niet, dat ik feitelijk al die eerdere jaren met Frankys Food slechts actief was in zo'n 22 weken van het jaar (ijs). En dus ook minder tijd had om nieuwe volgers te binden. Maar het is dus wel gelukt! En eerder dan verwacht!
Op naar de 4000 dan maar?

De afgelopen week kende 3 ijsroutes op maandag, dinsdag en woensdag. En op alle dagen scoorde ik prima in de ijsverkoop. Maandag reed ik op de Hengelose Es. In het begin ging het uitmuntend. Maar éénmaal in het middenstuk verloor ik het zicht op een goed eindresultaat. Het was gewoon te rustig. Toen ik later die dag op de Hasseler Es arriveerde, werd het zo druk, dat ik ruim een half uur later dan afgesproken naar huis vertrok. De vele klanten op de Hasseler Es stuwden de omzet van deze dag alsnog een flink stuk omhoog tot een prachtig einde. Op dinsdag deed ik het gewoon goed op het Wilbert. En vooral op de extra bezochte straatjes in de nabijheid van het Wilbert liep het geweldig. Die straatjes zal ik dan ook blijven bezoeken. 
Woensdag was ik weer in Borne, op de Bornsche Maten. Ondanks dat het behoorlijk afkoelde, reed ik mijn volledige rit. Voor het eerst had ik de route omgedraaid zodat kinderen die normaal al op bed liggen wanneer ik daar ben, als eerste een ijsje konden kopen. Het voelde in ieder geval goed! De omzet deed door die omzetting een klein stapje terug. Toch kon ik niet anders dan tevreden zijn.

Donderdag had ik nodig voor allerlei voorbereidingen voor mijn afspraken op vrijdag. Op deze dag had ik 3 opdrachten en ook nog eens van 3 verschillende disciplines.  Eerst een aflevering van een ontbijtmandje, daarna het bakken van 100 crêpes op de ene school om af te sluiten met het scheppen van 150 ijsjes op een andere school. Tussen deze twee laatste opdrachten zat bovendien erg weinig tijd. Het maakte deze dag tot een vrij stressvolle dag. Maar ondanks wat problemen, 1 crêpe machine viel uit en deed daarna niets meer, heb ik de dag tot een goed einde weten te brengen. Opgelucht parkeerde ik uren later de foodtrailer weer voor de deur.

   Op basisschool de Borgh

Ik kon door deze opdrachten, die al wat langer op de rol stonden die vrijdag daarom niet op het Agathaplein staan. Ook kon ik niet ingaan op het verzoek van Gemeente Hengelo om op de Telgenkamp ijsjes te scheppen voor de geschrokken kinderen. Zoals u wellicht weet moest de school woensdag, na een bommeldeing, worden ontruimd. Nu heeft collega van der Poel deze kinderen voorzien van ijs. Mooi toch? Tuurlijk had ik het willen doen, maar ja, ik ben ook maar alleen he? Gelukkig voor u zijn er geen twee van mij. Zou het u niet willen aandoen!

Vandaag (zaterdag) heb ik een goede dag gehad op het Agathaplein. Het liep bijna de hele dag goed door. Zo verkocht ik al mijn hamburgers maar ook en zelfs meer dan vorige week, de meegenomen braadworsten/hotdogs. En daar ben ik maar wat blij mee. Er zit dus groei in. 
   de hotdogs (braadworsten)
   Op het Agathaplein 

Zondag;
Zojuist is het mini event "het Verstopte Ontbijtje" afgelopen. Middels aanwijzingen kon men een gratis ontbijtje verorberen in de vrije natuur. Het jaarlijks terugkerend evenement was dit jaar voor de tweede keer. Via aanwijzingen (7 stuks), gegeven via facebookpagina Frankys Food, kon men achterhalen waar het ontbijtje verstopt was. Toen ik vanmorgen vroeg het tafeltje en stoeltjes op de plaats uitstalde was er nog niemand te ontdekken. Ook ontrolde ik het spandoek en hing het op aan het hek. Pakte de ontbijtmand, zette het op het meegenomen tafeltje en wachtte op de eerste deelnemers die de juiste plek hadden weten te ontcijferen uit de aanwijzingen. Maar het bleef stil. Pas op het allerlaatst stopte er een auto en werd de mand geclaimd. Omdat er verder niemand kwam mocht deze deelnemer de mand meenemen. Andere deelnemers zaten helemaal verkeerd. Omdat ik na aanwijzing 4 of 5 al een goed antwoord kreeg opgestuurd vermoedde ik dat ik iets te ruimhartig was geweest met de aanwijzingen. Degene die al snel de aanwijzingen had doen ontrafelen had er nog wel een mededeling bij gedaan; onder de foto van de goede plek had hij geschreven; "ik denk dat het hier is maar ik ben waarschijnlijk niet op tijd".
Het was inderdaad de juiste plek en ook bleek op de plek zelf dat hij het inderdaad niet op tijd had kunnen redden. Deze eigenlijke winnaar zal ik eerdaags een kadobon sturen van gratis ijs. Zo kan ik toch iets doen voor hem. 

   de plek van het verstopte ontbijtje 
   Kwinkelerweg

KiNDERDAG gaat weer van start! De geweldige organisatie heeft volmondig het voornemen om op 19 september KiNDERDAG te doen plaatsvinden gesteund en dus gaan we vanaf nu vol gas om het evenement van de grond te krijgen. Aanleiding is dat we wat positiever zijn geworden over Corona en nog belangrijker dan dat is dat kinderen dit zo verschrikkelijk hard nodig hebben. Ik hoop oprecht dat we straks weer kunnen terugkijken op een geweldig kinderfeest waar kinderen lekker kunnen en mogen doen wat zij zelf willen. Aan mij en de gehele organisatie zal het zeker niet liggen. 
   KiNDERDAG 2019

Komende week gaan we weer ijsrijden. Helaas wil het vandaag niet lukken. Het is te fris en ook heb ik vreselijke last van mijn rechtervoet. Rust is echt noodzakelijk! Zeker gezien het drukke programma van komende week.

Ik wens u allen een mooie week toe. 
Tot ziens, waar of wanneer dan ook!


Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 

Reacties

Populaire posts